Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

vrijdag, september 23, 2011

538Puur - Puur genieten

Mocht ik in juni vroeg op om te genieten van de beste zangeres van Nederland Glennis Grace, mocht ik in september vroeg op om te genieten van de akoestische klanken van Racoon. Natuurlijk even een filmpje geschoten (met mijn fotocamera dus excuses voor het niet zo heldere geluid). Geloof het of niet, maar dit was even inzingen...




zondag, september 18, 2011

Onderwatertraining met Nicolai

Dolfinariumweb.nl Meeting video nummer 1: Onderwatertraining met Nicolai de walrus! Enjoy!




zondag, september 11, 2011

Ledenmeeting Dolfinariumweb

10 september, weer een dag om nooit te vergeten. Deze dag stond weer in het teken van een ledenmeeting van het Dolfinariumweb.nl. Ledenmeetingen, zo heb ik de afgelopen tijd wel geleerd, staan in het teken van bijzondere momenten, ontmoetingen en ervaringen. 10 september was dit niet anders, met als thema: training.

's Morgens in de vroegte...
We moesten vroeg op voor deze meeting, want de verzameltijd luidde 9.30. Uiteraard - zoals de laatste tijd wel vaker als ik echt op tijd op moet - had ik mij ietwat verslapen. Zelfs mijn persoonlijke wekkertje las nog op 1 oor. Na hem - mijn hondje dus - snel te hebben uitgelaten, kon ik op weg naar Harderwijk (met tussenstop om Kirsten op te pikken). Gelukkig arriveerden we 2 minuten voor half 10 op de parkeerplaats. Ruim op tijd dus! Het voelde overigens best bijzonder om al zo vroeg op het park te mogen lopen...

Onder Water
Na een welkomstwoord van Bart en Bianca gingen we onderweg naar Onder Odiezee om een unieke training onder Walrussen Wal bij te wonen. Onder water aan het glas werd er door de trainster Karin van alles gevraagd aan Nicolai. Van ja-knikken voor een visje tot de gedraging 'Schaam Je', Nicolai maakte er een echte show van. Af en toe ging er iets mis, maar ja... hij had het dan ook een tijdje niet gedaan. Dus eigenlijk konden we hem dat niet kwalijk nemen. De bijzondere training werd afgesloten met een vissenregen... voor Nicolai dan.



Nicolai gaf een echte show weg onder water en werd beloond met een vissenregen


Piraten training
Van Walrussen Wal vertrok de stoet webleden naar het Zeeleeuwentheater waar de volgende ochtendtraining van het programma plaats vond. Ik was zeer benieuwd naar deze training, omdat ik pas een zeeleeuwentraining heb bijgewoond als hoogtepunt van een verantwoord Eneco uitje. Gelukkig werd ik - en de rest - getrakteerd op een heel andere soort training. Namelijk op een zeeleeuwen piratentraining. Trainer André startte de presentatie met zeeleeuw mama Sally. Onder toeziend oog van de schattige kleine Kyra liet mama zien dat ze kan springen en klappen in haar vinnen tegelijkertijd. Katja demonstreerde dat ze het helemaal niet erg vind om bloed te laten prikken uit haar staartvinnen. En de stoere Finley liet met André een knap staaltje waterwerk zien, wat misschien binnenkort wel in de show te zien zal zijn! Het was in ieder geval heel spectaculair en veel te snel naar ieders zin was ook dit onderdeel van de dag voorbij...



Boven: Mama Sally / Sally & Kyra bestuderen André - Onder: Katja / Finley


Training van mens & dier
Echter was het nog niet voorbij, want na de zeeleeuwen mochten we een kijkje nemen in de doodstille keuken van Dolfijn Domijn. Binnengekomen via de achterdeur mochten we plaatsnemen op de eerste rij. Trainer Leon vertelde meer over wat het inhoudt om iedere dag te trainen. Want niet alleen de dieren worden getraind, nee, ook de trainers moeten hard oefenen op het deelnemen aan nieuwe gedragingen. Het was superleuk om te zien hoe de interactie tussen mensen en dieren tot stand komt. Bovendien werden we getrakteerd op nieuw aerial waterworks. Ik hoop zo dit snel in de show terug te zien: kippenvel! Na deze 'scoop' en een vragenrondje was het alweer tijd voor het laatste onderdeel.



Verrassing: logo op het scherm / Prachtig waterwerk primeur (video stills)


Lieve Morgan
Het laatste deel van de meeting was een bezoekje aan 'onze' mooie Morgan. Het verbaasd mij iedere keer weer hoe gezond en mooi ze is, vergeleken met vorig jaar. Bert praatte ons bij en gaf de laatste status over alle aandacht en rechtszaken rondom Morgan, terwijl de orka vis kreeg van trainster Fleur, die ook even met haar ging spelen. Wij leken wel paparazzi met al die snel klikkende camera's op een kluitje voor het goede raam van Morgan's opvangbassin.



O wat is ze toch mooi! En vrolijk.

Het bezoek aan Morgan gaf organisator van de meeting Wilco de gelegenheid om Bianca en Bert een mooi cadeau te overhandigen. Hiermee was de meeting ook tot haar einde gekomen... maar natuurlijk nog niet onze Dolfinarium dag!


Bert & Bianca zijn echt blij verrast met het cadeau van Wilco, twee zeer persoonlijke collage schilderijtjes


Fun in the Sun
Ondertussen had de zon besloten flink (soms ongenadig) te gaan schijnen en was het park vol gestroomd met bezoekers. Tijd om een showtje te gaan pakken. Eerst de SnorShow op Walrussen Walm daarna de dolfijnen in de Delta (die eerst lekker aan het spelen waren met zeewier en bezoekers), even buurten bij Kiska en Yuki, vervolgens de Droomwens show in Dolfijn Domijn om af te sluiten met een laatste bezoekje aan de onder waterwereld van de Odiezee.



Walrussen wal in de zon / Spelen met zeewier / Hey Skinny / Kiska in gevecht met de fontein


Kortom, het was weer een superdag! Dat wordt weer lang nagenieten van alle foto's en dit keer vooral filmpjes. En keuzes maken ook - voor mijn september editie van Foto van de Maand.

vrijdag, september 09, 2011

Werken...

... is zooooo saai...




Published with Blogger-droid v1.7.4

zondag, september 04, 2011

Foto van de Maand

Augustus is alweer een paar daagjes voorbij en bij het zoeken naar een foto van de maand moest ik helaas constateren... dat er weinig is gebeurd afgelopen maand. Augustus stond vooral in het teken van weer gaan werken... Toch leverde een uitje aan het Dolfinarium met Zeeleeuwentraining een aantal mooie plaatjes op. Net als wat wandelingen buiten met Bassie, heerlijk kiekjes schieten met de mobiele telefoon.

Foto van de Maand augustus zijn:

4 augustus: Happy Anniversary Bassie! (Bassie kwam 16 jaar geleden in mijn leven!)


6 augustus: lekker eigenwijs Steller Zeeleeuwtje van een paar maandjes oud


30 augustus: prachtige zonsondergang na een lange regenachtige dag



vrijdag, september 02, 2011

Still smiling...



I just loooove birthdays and Bassie! Ik ben nog steeds aan het glimlachen - al is dit dan een fotootje van gister ;)


Published with Blogger-droid v1.7.4

donderdag, september 01, 2011

Happy 33rd Birthday

Happy Birthday to me! 33 jaartjes alweer. En wat is deze dag al leuk, vanaf 1 over middernacht stromen de felicitaties al binnen. Zo leuk! Er zit een smile op mijn gezicht sinds 1 over middernacht en die is nog niet verdwenen.

Ik hou ervan!


PS: foto van de maand augustus volgt door alle feestelijkheden van vandaag een dagje later :)


B'Day Countdown