Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, december 27, 2010

Vrolijke 3de Kerstdag!

Ja. Ik heb besloten om dit jaar Derde Kerstdag een officiële Kerstdag te maken. Voor mezelf dan. Want ik heb de eerste een beetje gemist dit jaar. Want ja... buikgriep en Kerst, das nu eenmaal niet echt een geslaagde combinatie...

Voor mij was er dus 1ste Kerstdag geen ontbijt - gelukkig wel cadeautjes en ik heb een paar goeie films gehad en een mooie foto van mijn twee lieve neefjes - en voor mij geen lekkere hapjes of Kerstdiner... zelfs een slok water met citroen - omdat ik anders zo flauw werd - wilde er met moeite in blijven. En voor de rest alles vanaf de zijlijn half slapend op de bank gade geslagen.

Na een brakke zaterdag, was er gelukkig nog 2de Kerstdag. Met een klein ontbijtje - ja het bleef erin - en een klein maar lekker dineetje - gekookte witlof, schorseneren en sweet potatoes - dan toch een beetje het Kerstgevoel gekregen van gezellig samenzijn.

En dus nu een veel betere maandag. Daarom heb ik besloten dat het vandaag 3de Kerstdag is - ik heb toch vakantie - en ga ik zo eens lekker nog eens uitgebreid koken: witlof met kaas uit de oven, stroganoff sausje erbij, pommes duchesse... en misschien zelfs nog een ijsje toe.

Nu weet ik best dat Kerstmis niet draait om eten. Maar het is toch wel een onderdeel van het samenzijn dat je gezellig aan tafel zit en er uitgebreider dan anders gekookt wordt - al zit dat dan vaak in meerdere groentes, aardappelen en sausjes op tafel. En zeg nu zelf: het Kerstdiner is toch wel een van de meest gezellige momenten van het jaar!

Vandaar: fijne 3de Kerstdag allemaal! Nu op naar een mooie jaarafsluiting!


woensdag, december 22, 2010

dinsdag, december 21, 2010

Melancholisch

Ik weet niet wat het is
Maar sneeuw, dat maakt me blij
Alsof er nooit iets anders is
En in de verte daar loop jij

Ik weet ook niet goed waardoor het komt
Maar door sneeuw maak ik een reisje
Alsof het zo altijd is bedoeld
Door sneeuw voel ik me een klein meisje

Ik weet niet goed waarom dat zo voelt
Maar ik wil buiten spelen
Totdat je van kou niets meer voelt
Ik wil het met andere delen

Ik weet niet precies wat het is
Toch is het voor mij heel logisch
Alsof er nooit iets anders is
Sneeuw maakt mij melancholisch...




zaterdag, december 18, 2010

zondag, december 12, 2010

Momentje kippenvel...

Een ware traditie in Amerika is het nationale aansteken van de Kerstboom. Omlijst met veel mooie nummers, toespraken, verhalen en bijzondere mensen wordt uiteindelijk de lampjes in de Kerstboom ontstoken. Het begin van de advent...

Een van die mooie omlijstingen wordt verzorgd door Maroon 5. Heb je even een paar minuutjes voor kippenvel?



The 87th Anniversary
The National Christmas Tree Lighting Ceremony
donderdag 9 december 2010

"Happy X-mas/War is Over"
Maroon 5, Sara Bereilles & The Ellington Show Choir

"Winter Wonderland"
Maroon 5



vrijdag, december 10, 2010

Morgan gaat niet terug naar zee

Vandaag zal om 18.15 bij EénVandaag het officiële statement wereldwijd bekend gemaakt worden, maar volgens Hans Schutte van RTL Nieuws die bij de persbijeenkomst aanwezig is en er direct op los twittert (ik word steeds blijer van dit medium!) gaat orkaatje Morgan niet terug naar zee. Deze beslissing is genomen na het grootschalige onderzoek van wetenschappers. Deze hebben wereldwijd gespeurd naar de familie van Morgan, maar dit is niet voldoende gelukt.

Nu terugzetten zou betekenen dat Morgan geen overlevingskans zou hebben... en dat is toch wel het belangrijkste, want het Dolfinarium heeft niet voor niets samen met SOS Dolfijn Morgan gered: om haar te laten overleven.

Omdat het Dolfinarium geen andere orka's in 'huis' heeft, zal Morgan niet in Harderwijk blijven. Waar ze wel naar toe gaat wordt de volgende stap in het onderzoek. Voorlopig zal Morgan tot dat die beslissing is gevallen, gewoon in haar bassin blijven.

Het is jammer dat ze niet terug kan naar zee, ik hoopte het wel - zou geweldig zijn - maar was er van meet af aan al bang voor dat het niet zou gaan lukken. Morgan is zo jong... en ze vindt mensen volgens mij best wel leuk. Lieve Morgan, het volgende hoofdstuk van je boek is begonnen... ik ben benieuwd hoe het verder gaat!




maandag, december 06, 2010

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht!

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zitten inmiddels weer op de boot richting het warme Spanje. En terwijl wij hier over de weg heen glibberen, geniet ik nog met volle teugen van gisteren!

Hoewel Opa en Tante Berry bij de spannende, enerverende en vooral vol vechtlust zittende wedstrijd FC Utrecht - Heerenveen zaten, gingen Sint & Piet op pad naar de jongens die al uit volle borst zaten te zingen. ;)




Dat het een hele leuke middag was... is misschien wel overbodig om te zeggen. Vooral omdat Sint & Piet buiten ook nog allerlei spontane dingen meemaakten. Zoals bij twee huizen geweest (ongepland), buiten pepernoten uitdelen aan lieve kindjes en natuurlijk: zwaaien naar iedereen in auto's, naar de buschauffeur en toevallige voorbijgangers. Ja... Sinterklaas en zijn Pieten mogen dan weer weg zijn... de herinneringen - en foto's - blijven natuurlijk gewoon hier :).

Dag Sinterklaasje! Dag Zwarte Piet!


zaterdag, december 04, 2010

Dolfijne SintShow ~ Impressie

Ah, nog eentje dan... Omdat het zo leuk was afgelopen zondag en het morgenavond Pakjesavond is: een diashow met het favoriete liedje van Dolijne Piet met als onderwerp... Juist: de Dolfijne SintShow. Enjoy!




vrijdag, december 03, 2010

Sneeuwlucht & Winterzon

Ik word hier zo poëtisch van... zucht...


Snowy skies & Winter sun...


woensdag, december 01, 2010

Dolfijne SintShow 2010

Afgelopen zondag was het zover: kleine Henk en Tante Berry gingen naar de Dolfijne SintShow in het Dolfinarium. Daar werden we ontvangen door een swingende Pietenband waarbij we heerlijk hebben staan dansen - ook om warm te blijven - om vervolgens een plekje te gaan zoeken in DolfijnDomijn (voorheen De Koepel) waar de show plaats zou vinden. Nou, dat plekje was uiteraard zo gevonden: derde rij, midden voor het water, aan de trap, met zicht op de stoel van Sinterklaas.



DolfijnePiet - ook al te zien bij de intocht van Sinterklaas in Harderwijk - was onze gastheer vandaag. Maar het was wel moeilijk om Hop Hop Hop, we zitten nu rechtop uit te zingen, aangezien Regelpiet de boel steeds door de war kwam gooien. Uiteindelijk werden zowel de Dolfijnen als Sinterklaas gevonden - hij was onderweg - en kon het grote feest echt beginnen.



Natuurlijk werd Sinterklaas zingend, springend en dansend onthaald. Maar nadat Sint zijn plaatsje op zijn stoel had gevonden, moesten de Zwarte Pieten natuurlijk ook nog ergens zitten. Gelukkig was er naast ons nog een stoeltje vrij. Kleine Henk vond het prachtig dat Zwarte Piet naast hem kwam zitten en kletste meteen honderd uit! Vooral dat de Nachtmerrie niet echt eng is - het is maar een trainer hoor, Piet - en dat de dolfijnen hem wel weg gaan jagen - het leukste is als die waterstraal hem het water in spuit -. Sinterklaas wilde graag de Droomshow zien, die dit jaar de nieuwe show vormt in DolfijnDomijn. En dat kon natuurlijk, want het was tenslotte het feestje van Sinterklaas!



Na de show kon het feestje buiten nog volop worden voortgezet. Met natuurlijk Pepernoten en een leuk fotootje. Bijvoorbeeld met Pakjes Piet en natuurlijk met Sinterklaas!



Het was weer hartstikke leuk. Het was koud, maar zonovergoten en vooral echt een groot feest. Laat Pakjesavond maar komen!


B'Day Countdown