Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, januari 24, 2010

Dag kleine Paco...

Van de zomer ben ik verliefd geworden op Paco, de Sotalia dolfijn in de Allwetter Zoo in Munster. Ik ben blij dat ik hem gezien heb, want afgelopen december is hij overleden... hij is 40 jaar oud geworden en dat is een heel hoge leeftijd voor deze kleine dolfijnensoort.




Van de website van de Allwetter Zoo:
Delfine
Von 1991 bis 2009 lebte ein Vertreter der seltenen südamerikanischen Delfinart Sotalia fluviatilis guianensis im Delphinarium. "Paco" war lange Zeit der einzige Sotalia-Delfin außerhalb Südamerikas. Er starb am 30. 12. 2009 an altersbedingtem Herz-Kreislaufversagen. Mit seinem hohen Lebensalter von 40 Jahren hat "Paco" für diese Delfinart einen Altersrekord aufgestellt. Kleine Delfinarten können normalerweise höchstens 30 Jahre alt werden.


donderdag, januari 21, 2010

Dag kleine Kwisa...

Gelezen op www.dolfinarium.nl



20 januari 2010

Dolfijntje Kwisa Overleden

Harderwijk – Deze week is in het Dolfinarium dolfijn Kwisa overleden. Het achtjarige mannetje was al geruime tijd ernstig ziek. Omdat Kwisa tijdens zijn ziekte zeer intensief is begeleid door zijn trainers, is de verslagenheid onder hen groot.

Uit een eerste sectie is gebleken dat Kwisa een afwijking in zijn maag had waardoor de vertering van vis niet goed mogelijk was. In het lichaam zijn verder meerdere infecties gevonden.

Kwisa had al enige tijd last van een chronische ontsteking aan zijn rechtervin. De laatste maanden zwom Kwisa in een apart gedeelte van de Dolfijnendelta. Hier kon hij beter behandeld worden door zijn trainers. Kwisa is meerdere keren behandeld aan zijn rechtervin. Zo is Kwisa in februari 2009 naar het plaatselijke ziekenhuis St. Jansdal gebracht voor een CT-scan.

Twee weken geleden heeft het Dolfinarium in nauwe samenwerking met Amerikaanse specialisten en een Nederlandse veterinair specialist besloten om de rechtervin van Kwisa operatief te verwijderen. Deze uitzonderlijke ingreep was de laatste optie om het dier nog een goed leven te geven. Hoewel de operatie geslaagd is en het lichaam hierop positief heeft gereageerd, zijn inwendige infecties uiteindelijk fataal geworden voor Kwisa. Deze infecties zijn pas aan het licht gekomen na sectie op het lichaam.



Ah gossie... gelukkig heeft hij nu geen pijn meer...


maandag, januari 18, 2010

Nachtelijk ritje...

Keevie is verhuisd. Naar een loods vol andere luchtgekoelde VW's. Na het overlijden van mijn opa was Keev namelijk zijn garagetje kwijt wat vele mooie sneeuwplaatjes opleverde. Maar een ingesneeuwd Keevje is eigenlijk geen doen. Vooral niet als je hem wil laten opknappen - lees: ontroesten! - dus was het tijd voor een nieuw huis. En die hebben we gevonden!


Keevie in de sneeuw... een mooi gezicht!

Maar... Keevje rijdt ook niet echt meer, dus hadden we wat luxer vervoer nodig. Gisteravond is hij opgehaald om te verhuizen. En Keevjes vinden het eigenlijk ook best wel leuk om eens niet zelf te rijden en dus om gereden te worden. De autoambulance - zoals dat zo mooi heet - arriveerde gisteravond om stipt 8 uur om Keevje op te laden. En dat ging echt heel soepel en veel sneller dan ik had gedacht!



Keevie op de autoambulance! Spannend om hem zo een andere auto opgelierd te zien worden!

Nou en daar gingen we dan: op naar het nieuwe onderkomen van Keevie. De autoambulance reed lekker door, en we hebben de hele weg tegen Keevs kontje aangekeken terwijl hij een meter boven de weg leek te vliegen! Al snel waren we op de plaats van bestemming, waar we door Keevs 'landlord' werden opgewacht. Keevie werd secuur afgeladen en mocht heel even buiten wachten, totdat hij naar binnen mocht. Zijn nieuwe huis is voor de luchtgekoelde VW liefhebber een waar paradijs waar aan prachtige bussen en Kevers wordt gesleuteld en gewerkt. Echt schitterend!
Een lekker bakkie koffie, wat kletsen en muziek later hebben we Keevie naar binnen gehaald. En daarna heerlijk toegedekt onder zijn slaapzak!


Links: oud & nieuw bril & Mexicaan. Rechts: Slaap Lekker Keevie!

Gelukkig staat hij nu weer heerlijk droog bij liefhebbers van VW's! En nu maar sparen om zijn roestplekken te gaan herstellen en hem weer helemaal rijvaardig te maken!
Op naar de nieuwe (klus)avonturen van Keevie & Ik!


woensdag, januari 13, 2010

Verwennerij...

Wat zijn we toch weer verwend met een pak sneeuw in het nieuwe jaar! Alle klagende mensen moeten maar eens goed om zich heen kijken, diep ademhalen en bedenken wanneer ze dit allemaal voor het laatst hebben gezien. En... het scheelt toch wel in je portemonnee dat je niet op reis hoeft voor de sneeuw... Het levert in ieder geval heel veel mooie plaatjes op. Zoals deze...



Vind je ook niet?

Ik ga nog even verder genieten en hoop dat de sneeuw nog lang blijft liggen. In ieder geval tot dat de winter voorbij is ;-)


B'Day Countdown