Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, december 30, 2009

Dolfi in de sneeuw

Okay... er mag dan hier in Utreg geen sneeuw meer liggen, maar eh... in Harderwijk vandaag des te meer. Was vannacht vers uit de lucht komen vallen, werd er gezegd. Ik was er niet rouwig om - integendeel. Bovendien was het Dolfinarium voor de winteropenstelling nu nog sprookjesachtiger en natuurlijk meer winterig dan als er geen echte sneeuw had gelegen ;-)




Maar eh... was wel echt een uitje voor de diehards: het was me toch KOUD!!!


zondag, december 27, 2009

Urban Jungle Dog

Ze zeggen wel eens dat de stad net een jungle is. De lianen zijn in geen velden of wegen te bekennen, maar de wilde dieren waar je voor op moet passen des te meer. Auto's razen voorbij en spatten een mengsel van pekel, olie, vuil en gesmolten sneeuw naar je toe. De vieze straten zijn oneven: kuilen en opstaande randjes wisselen elkaar met rap tempo af. Om over de verraderlijk losliggende stoeptegel maar te zwijgen. In deze urban jungle pronken mensen met hun veren en manen: kapsels zijn belangrijk, evenals kleding, schoenen, make-up en accessoires... Maar soms wordt al dat urban jungle geweld je allemaal te veel. En wat doe je dan?



Juist: dan ga je voor een goede camouflage! En aangezien de sneeuw geen camo meer biedt...


woensdag, december 23, 2009

De stad zonder strooizout...

Er is een pak sneeuw gevallen, en zoals je hebt kunnen zien, levert dat prachtige plaatjes op. Vooral van Bassie in de sneeuw... maar ook Keevie in de sneeuw... mooie plaatjes die je niet veel ziet, omdat sneeuw in Nederland nu eenmaal niet zo vaak blijft liggen.

Hier in Utrecht op Overvecht - waar ik dus woon - is het echt prachtig blijven liggen. Okay, je moet echt de sporen volgen met de auto anders glij je alle kanten op, maar als je ergens heen wilt, kun je prima lopen. Eigenlijk zak je hier nog steeds tot over je enkels de sneeuw in. Prachtig! Ik geniet ervan met volle teugen en als het ging met mijn rug zou ik ieder moment buiten gaan lopen huppelen als een klein kind...

Ik ga iedere keer gewapend met mijn fotocamera naar buiten namelijk om alles vast te leggen, schop losse sneeuw om mijn eigen oren en mis regelmatig mensen met een sneeuwbal. Anderen zie je hetzelfde doen, en er is zelfs iemand die zijn langlauf latten uit de kast heeft gehaald om zo lekker overal heen te gaan.

Toch geniet niet iedereen van de sneeuw zoals ik dat doe. Er zijn genoeg chagrijnige mensen die niet buiten komen om te genieten, maar om te klagen. Kom op, denk ik dan, die keer dat er sneeuw ligt en het echt winter is, moet je ook niet zeuren. Maar ja, we wonen in Nederland en zeuren en klagen staan hier op nummer 1 (warme zomers zijn te warm, koude winters altijd te koud...) ;-)

Wie er ook niet genieten zijn de buschauffeurs. Afgelopen maandag reden de stadsbussen namelijk niet... en waarom? Heel simpel. De Utrechtse gemeente had geen pekel ingeslagen...
Duz.

Dinsdag was het strooizout er wel... en dat is te merken. Alle straten zijn vies en glibberig, maar de bussen rijden wel weer. Gelukkig maar, want nu kunnen alle vrije scholieren lekker naar de stad. Ach, ik zit toch lekker in de auto, te genieten van het landschap. Jammer dat veel sneeuw vandaag aan het wegsmelten is. Zelfs de nu buitenwonende Keev kan weer met één koplampje kijken.

Misschien hebben we toch nog een witte Kerst... maar het ziet er volgens de weerberichten niet zo uit. Ach... gelukkig hebben we de foto's nog. En een flauwe anekdote, over de stad die zijn openbaar vervoer lamlegde door de afwezigheid van strooizout ;-)






vrijdag, december 18, 2009

Let it snow!!!

Witte Kerst of niet, ik geniet met volle teugen
Wat een sneeuw!
Wat een kou!
Wat een hoop gekrab aan auto's!
Wat een file's!
Wat een hoop chagrijnige mensen die niet kunnen waarderen hoe adembenemend de natuur nu is!
En wat heeft Bassie een boel lol in de sneeuw...

Zucht... voor mij mag het alle dagen blijven sneeuwen deze winter! Dan kan ik nog heerlijk genieten, foto's maken en met Bas wandelen in een prachtig sereen landschap...





zondag, december 13, 2009

Bedrijfsuitje >> koken met sterren?

Woensdag 9 december gingen we met kantoor heerlijk uit eten als afsluiter van het jaar. Van te voren wisten we dat dit een gezellige avond ging worden. Maar ook een culinaire... want we hebben niet alleen heerlijk gegeten, we hebben ook heerlijk gekookt.

Het resultaat mocht er zeker wezen...


Zalmtaartje & Soepje met kreeft


Hutspotje met eend & Heerlijk chocotoetje

...gekookt door de sterren van kantoor ;-)


vrijdag, december 11, 2009

Koekie kussen

Bas & ik gaan nog wel eens met de auto ergens heen. En vaak mag Koekiemonster dan ook mee... En soms wordt hij dan gebruikt als kussentje voor Bassies kinnetje.
Of...



...om op te zitten ;-)
Ah: geplette Koekie...


maandag, december 07, 2009

Dag Sinterklaasje...

Helaas Helaas
Dat was het avondje van Sinterklaas
Staakt nu maar het Wild Geraas
Op zijn nu de noten van speculaas

Uit is nu menig lied
Zeg maar dag tegen Zwarte Piet
Het was snel dat hij ons weer verliet
Maar er ligt nog iets moois in het verschiet

Volgend jaar vanaf het Spaanse strand
Vertrekt Sint weer naar Nederland
En met heel zijn Pietenband
Is er dan weer feest in ons kikkerland

Dag Sinterklaasje, Zwarte Piet en Amerigo
Bedankt voor menig mooi cadeau
Ga nu maar rusten, even geen bureau
Want volgend jaar, dat is het zo

Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar
Dag Zwarte Piet, het feest is nu klaar
Dag Amerigo, lopen over de daken is niet zwaar
Ik zwaai, en zwaai en zwaai maar

TOT VOLGEND JAAR




vrijdag, december 04, 2009

Nog maar 1 nachtje slapen...

...en dan is het eindelijk weer zover!

Pakjesavond!!!

Yeah
Toch jammer dat ik eerst pepernoten moet gaan tellen ;-)



woensdag, december 02, 2009

Heerlijk avondje...

...komt er aan.
Dus draait (tante) Berry alleen nog maar coole Sinterklaas hits van Coole Piet Diego, Sjon & Sjeffrie, een kinderkoor cd en de leden van de Club van Sinterklaas. GEZELLIG!

Zo ook deze twee:

Sjon & Sjeffrie feat Diego: Want Sinterklaas Is Weer In Nederland


Sjon & Sjeffrie feat Diego: De Verdwenen Pakjes (themesong van de Dolfijne Sint Show!)


YEAH!
Kom maar op met het Heerlijk Avondje!


dinsdag, december 01, 2009

1 december...

Het is alweer december! Wat gaat de tijd toch snel. 11 maanden zijn er al voorbij dit jaar, en nog maar 31 dagen te gaan en dan luiden we 2010 alweer in. Een ander bericht over cijfertjes vond ik op nu.nl:

Vrijdag de dertiende
Uitgegeven: 10 november 2009 08:29
Laatst gewijzigd: 10 november 2009 08:28

Misschien hebt u het ook wel: paraskevidekatriafobie. Dan hebt u het eind deze week niet makkelijk. U blijft angstvallig binnen en mijdt ladders, zwarte katten en gebroken spiegels als de pest – op vrijdag de dertiende. Door Onze Taal.
Bijgeloof. Erg prominent lijkt het in Nederland niet aanwezig, maar toch merk je aan van alles dat het ook in onze cultuur verankerd ligt.
En in de taal: denk maar aan ‘met het verkeerde been uit bed stappen’ en aan ‘Afkloppen!’

Uitdrukkingen
Ook aan de komende ongeluksdag kleeft een ongure klank. Alleen al ‘vrijdag de dertiende’ zegt genoeg; het is een magische uitdrukking op zich.
Of je nu gelooft in die ongeluksdag of niet, de dertiende van de maand zal niet gauw ongemerkt voorbijgaan als het een vrijdag is.
Er zijn nog wel meer uitdrukkingen met dertien erin. In ‘dertien in een dozijn’ en in ‘twaalf ambachten, dertien ongelukken’ is goed te zien dat we het getal 13 maar niets vinden: het is één te veel, boven op het ‘mooie’ 12.

Beladen
Dat 13 het ongeluksgetal is, wordt vaak verklaard vanuit het christendom – het was het getal van de twaalf apostelen plus Jezus, waarbij Judas natuurlijk als kwade genius werd aangewezen, als de dertiende ongeluksbrenger.
En op vrijdag de 13e oktober 1307 begon de ondergang van de Orde van de Tempeliers. Vrijdag is bovendien een beladen dag omdat het de sterfdag van Jezus is.

Heksen
Maar ook volgens de Romeinen en de Germanen was er iets aan de hand met het getal 13, net als in kringen van hekserij: een coven telde van oorsprong dertien heksen.
Het getal 13 wordt om al die redenen vaak vermeden: geen rij 13 in een vliegtuig, geen startnummer 13 of zelfs geen 13e verdieping in hotels.
Natuurlijk wordt het getal 13 dan van de weeromstuit soms expres wél gebruikt. Zo verscheen laatst een cd-box met het volledige oeuvre van de Texaanse garageband The Thirteenth Floor Elevators.

Fobie
Gelukkig is er geen kwaal zo raar of er bestaat wel een woord voor. Angst voor vrijdag de dertiende heet paraskevidekatriafobie.
Een Amerikaanse fobietherapeut vormde het op basis van het Griekse woord voor ‘vrijdag’, paraskevi of paraskeuè, en de Griekse woorden deka (tien) en treis/tria (drie), gecombineerd met het bekende fobie, dat ‘angst’ betekent.
En het kan nog gekker. Er bestaat nog een erger getal dan 13, namelijk 666: het getal van het beest, oftewel de duivel. Ben je stervensbenauwd voor het satanische zeshonderdzesenzestig, dan heb je hexakosioihexekontahexafobie.

Woordwaarde
“Laat ieder die inzicht heeft het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal is zeshonderdzesenzestig.” Dat schreef Johannes in het laatste bijbelboek Openbaring (hoofdstuk 13!).
Fanatieke (bij)gelovigen bestrijden dit getal dan ook te vuur en te zwaard. En dat gaat heel ver: via ingenieus gegoochel wordt ‘aangetoond’ dat Deutschland, Hitler en diens woonplaats Berchtesgaden allemaal de ‘woordwaarde’ 666 hebben. (En Vondel, eskimo en koffiemolen ook, pareert de Stichting Skepsis.)

Gekkengetal
Hoe dan ook: voor het vrijdag de dertiende is, mogen we genieten van de elfde van de elfde. 11 is het gekkengetal: één minder dan 12, dus net niet helemaal goed, er is een steekje aan los. Morgen begint de Raad van Elf met de voorbereidingen voor carnaval ¬– op 11 november om elf over elf.

Reageren? Ga naar www.onzetaal.nl.


Grappig toch?


B'Day Countdown