Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, augustus 31, 2009

zaterdag, augustus 29, 2009

Verjaardag - deel 1

Hoewel ik nog drie nachtjes moet slapen tot mijn verjaardag (jaja, dinsdag komt nu wel heel dichtbij) heb ik vandaag al kunnen genieten van een verjaardagsvoorproefje. Met een superleuk HeroClix scenario waarvoor ik dus én de spelregels, én de voorwerpen én de speelkaart voor heb ontworpen en bedacht. Het was hartstikke gezellig en leuk. En ik heb al een paar cadeautjes gehad!

Daarna lekker naar het voetballen. FC Utrecht speelde tegen Sparta en won met 2-0. Dat is ook een lekker cadeautje.

En nu is het dus op naar dinsdag... ik heb er zin in!



donderdag, augustus 27, 2009

Schone Handjes!



Hmmm? Ja... ik kan al helemaal zelluf mijn handjes wassen ja.
Goed hè!
En ik kan ook heel goed zelluf op het keukentrapje klimmen.
Maar tante Berry moet de kraan opendoen. Dat kan ik nóg niet.


dinsdag, augustus 25, 2009

Fit Flop...

Vorig jaar mocht ik via mijn werk kennismaken met een nieuw soort slipper: de FitFlop. Een slipper met een dik voetbed waarin zich speciale luchtkussentjes bevinden. Het loopt de eerste keer misschien een beetje raar, maar als je eenmaal gewend bent, wil je niets anders - en voelt het juist gek als je ze uitdoet ;). Vooral omdat het ook supergoed is voor het trainen van been- en bilspieren! Ik heb heel leuke: zilvergrijs!

Dit jaar heb ik er nog een paar bijgekocht. Heel chique zwart met een brede band op de voet. Deze is helemaal met zwarte pailletjes ingevuld. Dus het staat niet eens zo gek onder een nette broek.

Met dit mooie weer loop ik dus lekker de hele dag op mijn zwarte FitFlops. Maar ja, ook ik schop ze af en toe onceremonieel uit, omdat binnenshuis met blote voeten op de koele plavuizen lopen nog veel lekkerder is. Dacht ik...

Ik zag ze namelijk even niet staan, naast de stoel, in de schaduw van de grote eettafel en ik liep er gister met mijn voet zo tegenaan...
krrr... zeiden mijn tenen en nu is er eentje (de vierde) helemaal bont en blauw en beurs en vastgetaped aan de andere, want hij is gekneusd :(.

Dus... even geen FitFlops voor mij... en dus ook geen training voor been- en bilspieren... zucht... alhoewel, het vertellen van dit bizarre ongelukje traint natuurlijk wel weer de lachspieren!



...en dan vooral die van anderen...


zondag, augustus 23, 2009

Applaus...

Vandaag dacht ik, ik doe eens gek, duik de achterkamer in en ga eens een beetje opruimen. Een heleboel troep later (het is altijd eerst een boel verplaatsen voordat je echt kunt gaan opruimen) zit de eerste vuilniszak al lekker vol en is er al een heleboel lekker opgeruimd. Schouderklopje voor mezelf.

Opruimen - en eigenlijk alle huishoudelijke taken - gaat altijd beter met een muziekje erbij. Dus iPod aangesloten aan de stereotoren en swingen maar. En meezingen natuurlijk. Op het moment is één van mijn favoriete nummers Nothing lasts forever van Maroon 5. Dat kan ik zo lekker meebrullen in de auto. En zonder dat ik er eigenlijk echt erg in heb... loop ik het dus al weggooiend en opruimend mee te zingen.

Na zo'n vier minuten luidkeels te hebben meegezongen, krijg ik ineens applaus!
Applaus? Maar ik ben toch alleen thuis? En voor zover ik weet kan Bassie niet klappen.
En er wordt geroepen: Popstars, Popstars, Popstars...
Eh?
Ik was even vergeten dat de tuindeuren open stonden... en dat mijn gezellige buren in de tuin zaten mee te luisteren. Uiteraard heb ik het voor de zekerheid nog even nagevraagd of ze mij bedoelden... En ja... dat was zo.

*bloos*

Toch leuk, zo'n applaus...


vrijdag, augustus 21, 2009

Help het klimaat: zo kan het ook

De Braziliaanse Milieuorganisatie SOS Mata Atlântica pleit voor plassen onder de douche met wel een heel leuk filmpje...



Hygiënisch of niet... het blijkt te helpen ;-)


dinsdag, augustus 18, 2009

Nog een keertje...

Omdat Tante Berry nog had beloofd aan Kleine Henk dat we bij de Dolfijntjes zouden gaan kijken, zijn we nog maar eens een keertje het Dolfinarium onveilig gaan maken.

Met een bezoek aan de Walrussenshow en de buiten Dolfijnen show en natuurlijk twee keer de show in DolfijnDomijn was het een heerlijke dag. Ook dankzij een lekkere portie poffertjes en een warm schijnend zonnetje.


vrijdag, augustus 14, 2009

OMG!

Eddie Murphy on Delirious... hij kan zelfs zingen als Elvis!

Woohoo!




donderdag, augustus 13, 2009

Tim Gunn teams up with Marvel!


The "Project Runway" co-host makes a Mighty Marvel appearance! | Marvel.com News | Marvel.com

Dat kan alleen maar een heel leuke strip worden! Ik zie het al helemaal voor me dat Tim alle kostuums van de Marvel helden gaat beoordelen op originaliteit, hoe het gemaakt is en natuurlijk of het de jury zal overdonderen! YEAH!

Shared via AddThis



zondag, augustus 09, 2009

Classic Danny Kaye

Een van mijn favoriete Danny Kaye films is The Inspector General. En dit is wel mijn favoriete scène:



Sing Gypsy, Dance Gypsy...
Voor het allerlaatste stukje moet je helaas ook deel 13 even bekijken...

En ach... als je toch bezig bent: The best things happen while you're dancing... the fantastische dancing skills van Danny....




vrijdag, augustus 07, 2009

75 pillen en zo'n 3 maanden later...

25 mei ging ik naar de huisarts om eens naar mijn afbrokkelende teennagel te laten kijken. Ik heb al een tijdje last van zwemmerseczeem en dat de infectie was overgeslagen in mijn nagels was ook al een tijdje overduidelijk. Ik was inmiddels al twee grote flesjes Tea tree oil verder, maar het liep echt de spuigaten uit... Dus, tijd voor grover geschut.

Het grover geschut hield 75 tabletten in die de schimmelinfectie van huid en nagels zou bestrjden. Maar, na tien dagen moest ik eerst bloed laten prikken. De tabletten zijn nogal zwaar belastend voor lever en nieren, dus mijn lijf moest het wel aankunnen. Het was daarom ook beter om de lever en nieren niet teveel te belasten en alcohol werd afgeraden. Nu drink ik sowieso niet veel, dus dat zou makkelijk worden.

Vijf dagen later kreeg ik een goede uitslag van de bloedtest - mijn lijf kan het wel aan. Dus een nieuw recept gekregen voor nog eens zestig tabletten. Even volhouden dus...

Dat laatste is nog wel een hele opgave. Vooral de laatste blister met tien tabletten gaan er deze week tegen heug en meug in. Maar het werkt wel motiverend als je ziet hoe snel je voeten genezen!

Maar... vandaag neem ik de laatste in. En dan ben ik klaar. Nu is het alleen nog even wachten totdat alles netjes is uitgegroeid en dan kan ik eindelijk weer eens nagellak op mijn teennagels doen! Ik heb al een hele gave kleur klaarstaan...

Proost


donderdag, augustus 06, 2009

WARM!

Het was echt warm vandaag.
Zeg maar hoog zomer.
De mussen lieten zich niet zien, anders waren ze geheid van het dak gevallen!
Wat een verwennerij… een prachtig begin van augustus… een heel heet begin van augustus… en ja, ze zeggen dat het binnenkort alweer voorbij is, dus eh… ik geniet er nog even van.

Als is het eigenlijk een beetje te warm om te denken ;-)


dinsdag, augustus 04, 2009

14 jaar samen...



Ik zal nooit vergeten hoe 14 jaar geleden een bolletje wol uit een busje werd getild, in mijn armen werd gestopt en hoe een droppig neusje in mijn wang verdween, evenals de nageltjes van twee pootjes in mijn schouder. En zijn oogjes vroegen: mag ik nu echt bij jou blijven?
En het antwoord was uiteraard ja...

En zal ook altijd ja blijven.



Genieten...

Weet je wat ik genieten vind?
De eerste nacht die je slaapt onder een fris, nieuw dekbedovertrek...
Vooral als dat nieuwe dekbed een cadeautje is van mezelf, voor mezelf.


Aaaaaah. Knisperfris. Dat was lekker slapen vannacht...


zondag, augustus 02, 2009

Mooi begin van augustus

Gisteren is augustus begonnen. Met de mededeling dat ik over 31 dagen jarig ben (vandaag nog 30 dagen overigens) volgens mijn B-day Countdown, startte gisteren dus de maand augustus...

Om te vieren dat het nog steeds zomer is, ben ik naar het Dolfinarium afgereisd, in de hoop dat half Nederland nog op vakantie zou zijn in het buitenland. En ja... dat klopt, half Nederland zit in het buitenland. De andere helft echter was ook ruim vertegenwoordigd in Harderwijk ;-).

Ondanks alle drukte en zeurende mensen (het toppunt? dat de kinderen het té veel naar hun zin hadden) was het toch weer een heerlijke dag. Met als souvenirs een paar prachtige foto's!





B'Day Countdown