Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, juni 30, 2008

Wonderful, wonderful Copenhagen

& Hans Christian Andersen

Danny Kaye zingt het al zo prachtig in de film Hans Christian Andersen. En er is geen woord van gelogen. Kopenhagen is Wonderful met zijn historie, koningshuis, vele paleizen en prachtige standbeelden. De havenstad is vriendelijk, bevat veel leuke winkeltjes en vooral gezellige terrasjes en mensen.

Mijn persoonlijke hoogtepunt was het zien van het standbeeld van mijn schrijversheld Hans Christian Andersen in het Konings Park. En natuurlijk de prachtige Kleine Zeemeermin aan de lange, lange kade...



Ja, Kopenhagen is Wonderful. En het is zeker geen schande om dat laatste nog een keer te herhalen.


dinsdag, juni 24, 2008

Wonderful, wonderful Copenhagen

Morgen op reis

Koffer gepakt? Check.
Paspoort ligt klaar? Check.
Reispapieren binnen handbereik? Check.
Fotocamera? Check.
Ipod? Check.
Koekiemonster? Check.

Nou... dan kan ik morgen op pad naar Kopenhagen. Spannend, want ik ga voor het eerst van mijn leven vliegen!


Berenbos

Luierende dieren in Ouwehands Zoo

Dé dierentuin waar de jeugdserie ZOOP is opgenomen is Ouwehands Zoo in Rhenen. Vandaag gingen papa en ik er heen om eens rond te kijken in deze dierentuin. Met open dak zijn we naar Rhenen gereden (binnendoor) en daarna lekker rondgekeken tussen de dieren.

Het allermooiste vond ik wel het Berenbos. Het is echt járen geleden dat ik in Ouwehands ben geweest en dit was in mijn beleving helemaal nieuw. Prachtig ook de wolven die daar rondlopen. Kortom, dat was echt genieten. Gelukkig konden deze beren gered worden van een naar leven en hebben ze nu een prachtleven in het Berenbos.



En verder? Natuurlijk leeuwen gezien, en damherten, aapjes, schildpadden, een gibbon die een schildpad tot twee keer toe het water in schopte, slangen, piranha's, Timon & Pumba, olifanten (Afrikaanse) en een baby ijsbeer. Het was een heerlijke zonovergoten dag waarbij alle dieren lekker op hun gemakje lagen te slapen in de zon of juist in de schaduw.

Eigenlijk wel een goed idee...


maandag, juni 23, 2008

Jazzy Berry @ het Domplein

Toeter & Groef op de open dag van het UCK

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Toeter & Groef stond (helaas niet in de volle formatie) op het Domplein, onder de Dom om daar een spetterend optreden te geven tijdens de open dag van het UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten). We stonden op dezelfde plek als drie jaar geleden (Jazz onder de Dom) alleen stond nu de tekst 'The Coolest Kick' niet op de muur gespoten.


Toeter & Groef in de opstelling van vandaag

We speelden Summertime (mijn all time favorite), Sugrufinga (een Surinaamse klassieker), Movin on Out (van The New Cool Collective), Cold Sweat (van The Godfather of Soul, mr. James Brown) en The Chicken (gearrengeerd door onze eigen Ben). Hoewel de laatste niet zo spetterend was als de rest, was het toch weer een leuk optreden. En dat is natuurlijk de bedoeling.


Bij gebrek aan drumster, Iman op de bongo




zondag, juni 22, 2008

Kleine dolfijntjes

In het Dolfinarium

Tante Berry heeft vakantie en daarom ging ik afgelopen donderdag met mijn kleine Henkje naar het Dolfinarium. Nou ja, klein. Hij komt al met zijn hoofd boven de eettafel uit en het meisje achter de kassa geloofde bijna niet dat hij nog maar 2 jaar oud is. Gelukkig kreeg ik toch gewoon een kaartje voor hem mee en gingen we snel naar binnen.

Hoewel het regende hebben we het heel erg naar ons zin gehad. We zijn eerst beneden bij de dolfijntjes wezen kijken. Er zijn twee kleintjes geboren op 22 mei (een jongetje) en op 8 juni (meisje) en dat wilden wij wel eens met onze eigen ogen zien.



Prachtig, dat vond kleine Henk ook. Met grote ogen zat hij bovenop een tafel, zodat hij de babytjes goed kon zien. Hij vertelde meteen dat de baby dolfijntjes met hun mama zwommen. Hij was net zo onder de indruk als ik. Schitterend. En omdat het niet zo heel druk was, konden we er ook goed een fotootje van maken.



Natuurlijk gingen we ook samen naar de show. Die kleine vindt dat prachtig. Hij zit vanaf het begin af aan mee te swingen en te klappen voor de dolfijnen. Ik was zelf heel blij met Beachies bommetje (Go Beachie!)! En had tranen in mijn ogen van Henks grote ogen en enthousiasme.

Na de show hebben we aan het hekje gestaan. Dat ging goed, omdat het dus niet zo druk was en we aan de trap op de tweede rij zaten. Henk klemde zijn handjes aan het hek en het allermooiste? Dat de trainer langskwam met de dolfijnen en Henk ze zo goed kon bekijken. Eerst had ze er 2, daarna kwamen de andere 2 erbij. En tante? Die knipte zo snel mogelijk een paar mooie foto's!



Het was weer een geweldige dag, ondanks de regen!




vrijdag, juni 20, 2008

Jazzy Berry...

Upcoming event

Toeter & Groef speelt op de open dag van het UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten).

Waar?
Domplein te Utrecht (buiten!)

Wanneer?
zaterdag 21 juni aanstaande

Tijd?
Half 2

Entree?
Gratis natuurlijk.

We spelen weer swingende zomerse funky nummers waarbij je lekker uit je dak kunt gaan. Iedereen is welkom om te komen kijken, luisteren én dansen!


donderdag, juni 12, 2008

Wat voor baasje ben jij?

Ik ben een heeeeeeeel lief baasje volgens deze test!

Wat voor baasje ben jij?: "Jij geeft veel om Bassie en dat merk je aan het baasje én het beestje. Bassie is vrolijk als je in de buurt bent en komt vaak naar je toe. Andere baasjes mogen een voorbeeld aan jou nemen!"

Zo, dat jullie het allemaal even weten!


Keevie & Ik

Van de vrachtwagen gevallen

Vanmorgen kon ik maar niet op gang komen. Je hebt wel eens van die dagen. Vooral als je het EK voetbal wilt volgen en dan toch ook nog even je nieuwe Wii wilt uitproberen, en ook nog gesport hebt, dan kom je 's morgens moeilijk je bedje uit. En dat terwijl ik nog van alles moet afronden voor mijn aanstaande vakantie ingaat.

Ergens was het wel goed dat ik pas om kwart over acht Keevie wakker maakte en de garage uitreed. Het was weer druk op de weg en met de doseerlichten reden we uiteindelijk de snelweg op, om bij Hilversum wel heel spannende borden tegen te komen.

'Blijf links rijden...' las ik, terwijl we een vrachtwagen inhaalden, waardoor ik niet alles kon zien. Vervolgens waren de matrixborden aan en die knipperde 70. Prima, hoor, tijd zat.

'Matig uw snelheid ivm afgevallen lading' stond er op het volgende bord te lezen. Afgevallen lading? Je hoort wel dat het van de vrachtwagen is gevallen, maar zien gebeurd meestal niet. Heel spannend allemaal. Want wat zou het zijn? Vanaf daar waren ook heel onregelmatige grillige vlekken op de weg te zien. Bruin kleurig. Ontbijtgranen?

Het volgende bord kwamen we op de brug tegen: 'Matig uw snelheid ivm glad wegdek'.
Glad wegdek? Lading zeep? Alhoewel, die veren die overal lagen begonnen ook vreemde vermoedens op te wekken.

Helaas (of moet ik zeggen gelukkig) heb ik de rest van de afgevallen lading niet gezien en waren er ook geen sporen meer. Toch was onze nieuwsgierigheid geprikkeld en wat lazen we net in het AD op Internet?

Slachtafval op snelweg
BUNSCHOTEN - Een rijstrook van de snelweg A1 en A27 is vanmorgen vroeg afgesloten. Over een lengte van achttien kilometer is een vrachtwagen slachtafval verloren. Honderden meeuwen zorgen voor gevaarlijke situaties.
De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek naar het verliezen van het pluimveeslachtrafval. Omstreeks 04.00 uur is ter hoogte van Bunschoten vermoedelijk de klep van de tankauto opengegaan en is de chauffeur hierop door een andere weggebruiker op de rijksweg A27 ter hoogte van Almere op geattendeerd.
De 33-jarige chauffeur uit Bunschoten heeft nog wel op de politie gewacht, maar is naar een half uur verder gereden. Hij zal nader worden gehoord.
De rechter rijstrook is afgesloten in verband met schoonmaakwerkzaamheden. Er is sprake van laagvliegende meeuwen die op het slachtafval afkomen.


Ben ik toch wel heel blij dat ik wat later op weg ben gegaan...


donderdag, juni 05, 2008

Tante Berry ~ in het kwadraat


Vannacht om (z)even over vier is mijn tweede neefje geboren. Oftewel het broertje van Henkje... En hij heet: Thomas!

Mama en baby maken het goed. En daar ben ik superblij en supertrots mee!


Mag ook wel, toch?


B'Day Countdown