Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, juli 29, 2007

Hey Child

Lief liedje

Bij de uitreiking van de propeadeuse heb ik dit lied voor mijn studiegenoten gezongen. Waarom? Omdat het echt zo'n lied is van ouder naar kind. Liefdevol, met ouderlijke wijsheden. Waarschijnlijk is het lied ook zo bedoeld want de schrijver ervan - Tony Mortimer, ex-East 17, zeer goed tekstschrijver - had toen hij dit schreef twee kleine meiden... Ik heb het weer eens opgezocht en kwam tot de conclusie dat ik het nog steeds een heel mooi, lief nummer vind...

Hey Child
Written by: A. Mortimer

Hey child, wash away your tears
Hang on 'til tomorrow comes
'Cause it will soon be here
Hey child, don't give up today
Gotta be some good times baby
Not too far away

Child, love don't come easily
And child, don't be afraid to feel
'Cause the time's gonna come (Time's gonna come)
When you're gonna go (You're gonna go)
And my only advice
Is to live your life your own way
I'm here for you
'Til my dying day

Hey child, wash away your tears
Hang on 'til tomorrow comes
'Cause it will soon be here
Hey child, don't give up today
Gotta be some good times baby
Not too far away

Child, don't be a fool for love
'Cause child, it will come soon enough
Like a mind needs a dream (Mind needs a dream)
And a song needs a theme (Song needs a theme)
Every heart needs a home
To express just how it feels
I'm there for you
'Til my dying day

Hey child, wash away your tears
Hang on 'til tomorrow comes
'Cause it will soon be here
Hey child, don't give up today
Gotta be some good times baby
Not too far away

Yeah come on yeah
Hey child hey now

Hey child (Hey child, sweet child of mine)
Wash away your tears (Hey child, sweet child of mine)
Hang on till tomorrow comes (Hey child, sweet child of mine)
'Cause it will soon be here (Hey child, sweet child of mine)
Hey child (Hey child, sweet child of mine)
Don't give up today (Hey child, sweet child of mine)
Gotta be some good times baby (Hey child, sweet child of mine)
Not too far away
Hey child now (Hey child, sweet child of mine)
Wash away your tears
Please wash away your tears, yeah (Hey child, sweet child of mine)
Hang on till tomorrow comes (Hey child, sweet child of mine)
'Cause it will be here soon (Hey child, sweet child of mine)
Hey hey hey hey child (Hey child, sweet child of mine)
You know i love you, baby
Don't give up today (Hey child, sweet child of mine)
Yes I do, yes I do
Gotta be some good times baby (Hey child, sweet child of mine)
Oh not too far away

Hey hey hey child (Hey child, sweet child of mine)
Wash away your tears
Sing it to me please (Hey child, sweet child of mine)
Hang on till tomorrow comes (Hey child, sweet child of mine)
'Cause it will be here soon


zaterdag, juli 28, 2007

Mijn haar danst

En ik ook

Gisteren ben ik naar de kapper geweest. Het nieuwe meisje in de salon - het meisje dat mij meestal knipt is met zwangerschapsverlof - heeft me haar zo leuk en springerig geknipt, dat ik gisteren zelf bij thuiskomst ook lekker gek heb lopen springen op gave muziek.

Soms is dat even nodig...


donderdag, juli 26, 2007

Voor oma

Toch weer jarig

Yellow Sparkle Rose In Gold Waterdrop Gif Images

En dat is weer een verjaardag die ze niet van je kunnen afpakken...


woensdag, juli 25, 2007

Keevie & Ik

Instant geluk

Keevie & Ik zijn uit voorzorg geen dagelijks dynamisch duo meer. En vanavond wist ik in ene precies waarom mijn Keev zo speciaal voor mij is. Op woensdagavond ruil ik namelijk de Chevy - die mij overdag naar het werk brengt en weer naar huis - om voor Keevie - omdat die bij de sportschool wel in de parkeergarage droog kan staan - en het moment dat de garagedeur open gaat, breekt er bij mij een glimlach door op mijn gezicht. Dan gaat mijn Keverhartje sneller kloppen en ben ik intens blij als ik zijn stuur in mijn handen houd. Raam open, wind in mijn haren, keihard meebleren met de radio, big smile op mijn gezicht... totale vrijheid... instant geluk... alleen hoef je hier geen heet water bij te schenken.


maandag, juli 23, 2007

Harry Potter, deel 7

The Deathly Hallows

Nee, ik ga niet jullie leesplezier verpesten door hier een uitgebreid boekverslag te gaan zitten schrijven over dit laatste deel uit de Harry Potter-serie. Ik laat dat graag over aan mensen die hun mond niet kunnen houden. Zij zouden wel iets meer kunnen hebben van Albus Dumbledore... al kon die wel heel goed geheimpjes bewaren.

Nee, ik moet alleen even kwijt dat ik het boek afgelopen zaterdag heb gekocht, zondag de eerste helft heb gelezen en net met een hele, hele diepe zucht het boek heb dichtgeslagen...

Ik denk dat dit deel wel weer laat zien dat Rowling een goede schrijfster is, die je echt de ene in de andere verbazingwekkende en angstaanjagende scène kan laten vallen en die je meesleept in het wel en wee van onze held Harry Potter. Geen literaire trucjes dit keer - zoals in deel 5 en 6 wel - maar pure, geloofwaardige magie. En daar was ik erg blij mee.

Maar ja... nu weet ik dus hoe het afloopt... En dat is ergens ook wel jammer. Gelukkig hebben we nog een paar jaar films voor de boeg!

>> Zucht <<


zondag, juli 22, 2007

Berry Blue Eyes

Op je blauwe ogen...

Er wordt wel eens gezegd dat ik vaak dingen gedaan kan krijgen op mijn blauwe ogen... maar ik wist zelf niet dat ze zo blauw waren.



Jawel, gefotografeerd met de camera van mijn mobiele telefoon.
Call me Berry Blue Eyes!


vrijdag, juli 13, 2007

16 again

Oude liefde...

Ken je dat, je luistert naar de radio en door een liedje dat gedraaid wordt krijg je ineens weer het gevoel een tiener te zijn? Ik verkeer de afgelopen week in een staat van '16'.

Dat komt doordat ik op de vakantie weer eens lekker naar een cd van East 17 heb zitten luisteren. Een Britse boyband die in de jaren negentig zeer populair was. Bij mij ook - niet echt verder bij mijn klasgenoten, maar dat doet er niet toe. En vooral op vakantie, met mijn walkman op (en nu mp3) luisterde ik naar de muziek en teksten van bandleider Tony Mortimer.

Uiteraard zwijmelde ik - zoals iedere tiener van 16 - helemaal weg bij de teksten en de stem van vooral Tony en Brian - die twee zongen en rapten nu eenmaal het meeste - en schreef ik zelfs de teksten zinnetje voor zinnetje helemaal uit. Het was dé manier om Engels te leren voor mij.

En zoals iedere vakantie luisterde ik dus afgelopen vakantie ook naar East 17 om erachter te komen dat ik het nog net zo leuk vind als in mijn tienertijd. En zoals altijd vroeg ik mij af wat er vooral van mijn favoriete bandlid - Tony Mortimer - zou zijn geworden nu. Zou hij nog steeds van die mooie, poetische teksten met een boodschap schrijven? Met even mooie, spannende muziek eronder?

Het antwoord daarop heb ik opgezocht. En ja, hij maakt nog steeds even prachtige muziek en teksten. In plaats van rappen doet hij alles zingen - en mooi! Hij heeft zijn eigen website, waar wat nummers opstaan en zelfs een videoclipje. En hij is bezig met een film en filmmuziek, produceren en toch weer opnemen van een album.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een mailtje gestuurd... een dag later kreeg ik al een heel leuk mailtje terug...

...en ik voel me weer helemaal 16...


woensdag, juli 11, 2007

Flying Beauty

Uit het butterfly park in Castello d'Empurias

Op vakantie zijn we naar het butterfly park geweest. En dat was echt prachtig. Kijk zelf maar...




zondag, juli 08, 2007

Jazzy Berry...

vindt dat het swingt

Jawel, het was afgelopen donderdag dan zover, Toeter & Groef en Quattro Saxophoni (voor de laatste keer in deze samenstelling) stond weer on stage. Ditmaal gewoon op het UCK aan het Domplein.


Toeter & Groef in actie

En ik ga niet weer vertellen hoe gaaf het was en hoe goed het ging - op sommige noten na dan - en dat het weer kicken en swingen was... Want dan val ik in herhalingen. ;-) Het was namelijk weer hartstikke leuk om te doen.

Voor degenen die Toeter & Groef graag (nog) eens in actie willen zien, we spelen weer tijdens de Culturele Zondag op 9 september op het UCK van 2 tot half 3.


donderdag, juli 05, 2007

Gedestilleerde melk ?

Slappe lach

Tijdens de vakantie zaten we aan het ontbijt en ik had het natuurlijk over het optreden wat we vanavond gaan verzorgen met Toeter & Groef en Quattro Saxophoni. En hoe we er precies opkwamen weet ik niet meer, maar papa en broer Henk wisten de tekst wel van Mas Que Nada - jawel, iedereen denkt dat de tekst anders gaat, maar eigenlijk hebben ze het van papa en Henk gestolen. Met het pak melk - althans iets wat daar voor door moet gaan - op tafel, kwam de tekst namelijk vanzelf.

Het gaat zo:

Mas Que Nada
Leche Semi Desnatada

Ik heb zo gelachen.

En nu ik vanavond moet gaan spelen, ben ik bang dat die slappe lach weer terug komt...


woensdag, juli 04, 2007

Keevie & Ik

Afdakje

Het regende zo afgelopen maandag dat ik maar besloot ónder Keevie te gaan schuilen...


Foto: Wouter van Kuilenburg, Autobedrijf van Kuilenburg

Nee, eigenlijk zit het zo. Afgelopen maandag - we schrijven 2 juli - bracht ik Keevie naar de garage voor zijn grote beurt en APK. Met in mijn achterhoofd dat ik wel een belletje zou krijgen dat alles in orde was en ik hem weer op kon komen halen.

Dat belletje kwam. Maar niet dat hij weer klaar was om met mij rond te touren. Nee, of ik even langs wilde komen, want er zat roest op de bodemplaat en Wout wilde mij dat even laten zien. Maar... Keev was niet door de keuring.

Direct schoten er allerlei doom-scenario's door mijn hoofd. Want was ben ik zonder Keevie? Gewoon 'Ik'. Niet bijzonder om een weblog naar alleen het woordje voor jezelf te vernoemen. Zie je het al voor je? Ik en andere verhalen. Tja, de meeste 'andere verhalen' gaan al over mij zonder Keevie.

Dus ik gewapend met een zakdoekje in mijn broekzak en pappa aan mijn arm naar de garage toe om te horen wat er was met mijn toet toet.

Gelukkig viel het best mee. Althans, het is aardig wat roest maar Wout heeft me verzekerd dat hij het op een goede manier kan maken. En hij maakte wat fotootjes voor de plaatwerker om met hem over de prijs te kunnen overleggen. En daarna maakte hij een fotootje van mij, onder mijn Keevie. Die daarna mee mocht naar zijn eigen hokkie.

En weet je... het was de eerste keer dat ik de onderkant van mijn Keevje zag. En dat was eigenlijk best wel erg leuk.


dinsdag, juli 03, 2007

Jazzy Berry...

...heeft een huishoudelijke mededeling

Wie het illustere saxofoon kwartet Quattro Saxophoni bestaande uit Patricia, Ben, Iman en ondergetekende wil zien, we spelen nog maar één keer in deze bezetting op donderdagavond 5 juli in het UCK op het Domplein.

Meer details, zie UCK.nl.


maandag, juli 02, 2007

Rosas

Citadel & Strand

Een van de prachtige plaatsen die we bezocht hebben tijdens onze vakantie is Rosas, of zoals het daar op de bordjes staat: Roses. De stad ligt voor de bergen - je rijdt zo naar Cadaquès - aan de zee. Een zeer heldere, prachtige zee. Je kijkt vanaf Rosas zo naar het dorpje waar we vele avonden gewandeld en gegeten hebben.

De trots van Rosas is de Citadel, ofwel Ciudadela de Roses. Een groots gebouw wat uit de grond is herrezen en nu een museum is. Deze citadel heeft meerdere eeuwen weten te overleven, van de Romeinen en Grieken tot aan de Middeleeuwen. De vesting heeft de stad aan het water waarschijnlijk meerdere malen gered van plunderaars. Enkele kanonnen van weleer staan aan de boulevard nog steeds opgesteld.

Het stadje ademt historie en heeft zo'n rustgevend effect dat je eigenlijk alleen maar aan het water wilt zitten, met je hondje op schoot en een prachtige met wolken bezaaide lucht achter je, waardoor de zon haar stralen op het water en de stad onder haar werpt.

Ja... het is een stadje waar je poëtisch van wordt...




B'Day Countdown