Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zaterdag, maart 31, 2007

Gegroeid...

...maar nog steeds schattig!



Herken je haar nog? De kleine Amy die met een sneeuwwit vachtje op de zandbank lag? Nee? Nou ze is het wel hoor. De kleine baby grijze zeehond is toch echt zo'n stuk gegroeid in anderhalve maand tijd.

Maar... nog duidelijk te herkennen aan haar gitzwarte oogjes en puppy-uitstraling.

Leuk detail: na drie weken laat de moeder van de grijze zeehond haar jong al aan haar lot over. Dat Amy goed voor zichzelf kan zorgen, kun je wel zien. Maar wat erg goed is om te weten is dat Amy dat ook al heel snel kon: ze ging met twee weken het water al in... iets wat puppy-zeehondjes niet zo snel doen!


donderdag, maart 29, 2007

Jazzy Berry

Liegt haar lezers voor...

Sorry lieve lezers, maar het hafabra B examen cijfer is onjuist.
In een brief kreeg ik te lezen dat ik niet een 8.3 heb gehaald voor mijn theorie, maar...





...een 8.7!

Blijkt dat beide cijfers toch evenveel tellen.


dinsdag, maart 27, 2007

Keevie & Ik

Bijna Jarig



En we tellen af tot zijn Old Timer Status!


zaterdag, maart 24, 2007

Spatter de spat

Babyzwemmen

Vorige week zaterdag mocht ik met mijn neefje en schoonzusje mee naar het zwembad om te komen kijken bij het baby - zeg maar dreumes - zwemmen. Mijn stoere kerel in Spiderman-zwembroek - mét pijpjes - ging even aan zijn tante laten zien, hoe leuk hij het wel niet vind in het water.



Gelukkig was ik bewapend met mijn fotocamera!


Kletsen & Tapas

In de Abrikoos

Bij ons in Utrecht heb je een leuk Tapas restaurantje in een werfkelder aan de Oude Gracht. Dat weet ik, omdat ik er vanavond lekker heb zitten eten - zalm, zeewolf, spinazie, broodjes met tapanade en toe Griekse yoghurt met walnoten en honing, hmmmmm - met twee collegaatjes.

Heerlijk!

Zowel het kletsen als eten. ;-)


donderdag, maart 22, 2007

Verhuisd!

En we zitten op de grond

Jawel. Het is nu echt bijna zover. Onze bureau's zijn naar beneden en zometeen gaan de computers er ook heen en nu... zit ik dus op de grond.

Gezellig hoor. Maar dinsdag... dan zit ik in mijn nieuwe kantoor. Achter mijn bureau!


woensdag, maart 21, 2007

Jazzy Berry

Doet Hafabra-examen B

Nou, om precies te zijn, deed examen. Ik ben net terug van mijn theorie examen en tot mijn eigen grote vreugde kan ik mededelen dat...

... Ik ben geslaagd!

Met een 8.3
...

Tijdens mijn privé examen deden we het luistergedeelte, waar ik tijdens het oefenen het meeste moeite mee had. Twee rondes intervallen - majeur en mineur - vervolgens wat drieklanken, toonladders en een melodisch én ritmisch dictee. Daarna mocht ik de theorievragen gaan doen. Een stuk of 35 multiple choice vragen, een stukje noten en nog wat toonladders en drieklanken.

Daarna ging de docente direct het examen nakijken, en dat was natuurlijk berenspannend! Gelukkig was ze zo klaar met de woorden dat ik een 9.4 voor mijn theorievragen had gehaald en een 8.0 voor mijn luistervragen! En het eindcijfer - volgens de verdeelsleutel - luidde een 8.3. Oftewel: GESLAAGD!

Ik moet bekennen dat ik best heel erg nerveus was van te voren. Maar ja, de laatste keer dat ik echt examen deed was in 2000, dat is toch wel even 7 jaar geleden!

Met dit cijfer op zak mag ik nu deelnemen aan het praktijkexamen. En op de een of andere manier maak ik mij daar een stuk minder druk om... Waarschijnlijk omdat ik dan lekker mag gaan spelen. Maar dat is voor volgende week een zorg. Nu even heerlijk genieten van mijn geslaagde avond!


donderdag, maart 15, 2007

Old fashion writing

Romantisch

Ik ben eigenlijk van de ouwe stempel. Daarmee bedoel ik dat ik graag een kladblok of een dummyboek pak en dan met een vulpen of een fineliner heerlijk met de hand ga zitten schrijven.

Soms komen zo de woorden beter tot uitdrukking. Al kan ik tegenwoordig velen malen sneller typen dan dat ik schrijf - vroeger op school kon ik ook enorm snel pennen - maar dat doet er soms niet toe. Soms komt een verhaal met de handgeschreven veel beter uit de verf.

En helemaal romantisch is het wanneer je natuurlijk met de hand gaat zitten schrijven bij kaarslicht. Bovendien levert dat weer een mooi plaatje op...




woensdag, maart 14, 2007

Sterrenbeeld

Maagd

Mijn sterrenbeeld is maagd en ik vond op Internet dit grappige Astro-beeldje...



En weet je... het klopt nog aardig ook!


dinsdag, maart 13, 2007

New Generation Big Band

De wereld draait door

En dan zit je saxofoonleraar ineens achter Claudia de Breij op de televisie! Gisteravond was hij met de New Generation Big Band op tv om hun debuutcd te promoten. Had je wat?! gaat deze heten...

De heren en dames zagen er prachtig uit, strak in promo T-shirt én zwart jasje. Erg geslaagd. Gelukkig speelden ze ook wat bij de wereld draait door - veel te weinig maar goed - en ging Frits Barend ze ook nog even aankondigen! Vanavond is de cdpresentatie in de Melkweg in Amsterdam.

De New Generation Big Band speelt lekkere funk-muziek waarop je niet stil kunt blijven zitten.

Meer weten? Kijk dan op: New Generation Big Band.nl.

Groovy.


zaterdag, maart 10, 2007

Natuurschoon

Wolken en zonlicht



Bij het opschonen van mijn oude mobieltje kwam ik deze foto tegen. Genomen bij het meer bij het Dolfinarium. Best prachtig niet waar.

Ik vind dat dit soort natuurschoon altijd een gelukkig gevoel geeft. Alsof iemand dit speciaal voor jou schildert.

En daarom past dit wel bij vandaag...


vrijdag, maart 09, 2007

Pimped

Nieuwe kleuren

Ja, ik ben over... ik heb een ander blog genomen waarbij mijn labels wél werken...
Dus Keevie & Ik zijn fris groen met blauw, helemaal klaar voor de zomer.

Nu ons blog nieuwe kleuren heeft, mag Keevje niet lang meer achter blijven. Vooral niet omdat we groot feest gaan vieren dit jaar...


woensdag, maart 07, 2007

Verhuizing

Verhuizing

Wederom weinig geblogd. Nu ben ik gelukkig weer beter, maar ik heb nu eenmaal een beetje weinig tijd... we zijn namelijk ons kantoor aan het verhuizen van de derde naar de eerste verdieping. En hoewel het dus een interne verhuizing is, komt er wel ontzettend veel bij kijken! Toch heeft het wel iets van kamperen...

Binnenkort maken we dus een frisse start in ons nieuwe, frisse, vers geverfde en opgeknapte kantoor... en hopelijk heb ik dan ook weer meer tijd om te bloggen. Want ik heb nog steeds veel te vertellen hoor... alleen even niet een momentje om het in te typen!

Tot gauw dus...


vrijdag, maart 02, 2007

Wild dier of...

Ziekjes

Nou ja, ziekjes is een understatement, de buren zullen gedacht hebben dat we een wild dier hebben laten rondlopen in ons huis van zondagnacht op maandag, pak hem beet, laat in de middag... Ja, buikgriepje en ik ben wiebelig op mijn benen vanaf dat moment af. Woensdag wel weer wezen werken - half dagje, daarna de rest van de dag geslapen - donderdag ging het ietsjes beter en vandaag ook weer. Maar... we zijn er nog niet, want ook nu zit ik weer volop te gapen. Ach, straks weer lekker op de bank kruipen met Basje erbij... doet wonderen. Geloof me maar!


B'Day Countdown