Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, januari 28, 2007

Boekbespreking?

SoulBlues

Discussie!?


Hello Peeps!

Zo links en rechts en via de mail of sms krijg ik van mijn vriendjes en vriendinnetjes al berichtjes dat ze mijn boek al hebben gelezen en dergelijke. Hartstikke leuk! Top! Echt waar.

Maarre: waar blijft de aan mij beloofde boekbespreking?
Ja... jullie ja. Ik heb het inderdaad tegen jullie twee in het bijzonder.

Kijk, voor mij hoeft het niet, maar wat je beloofd moet je ook nakomen, toch?
Dus, mag ik jullie bij deze even uitnodigen een bespreking te houden? Je kunt het doen via comments bij deze post of - nog leuker - door in het forum van Keevie & Ik een topic te beginnen.

Ik wacht geduldig af...


zaterdag, januari 27, 2007

Run to the water

Loopband-liedje

Vanmorgen ben ik weer lekker wezen zweten op de sportschool en kwam er wederom achter dat snelle liedjes niet altijd motiverender werken door te trainen dan langzamere nummers. Zo is 'Run to the water' van Live perfect om mee op de loopband snel te wandelen. Vooral met die heerlijke drumsolo's! Laat mij maar wandelen dan.


Run To The Water ~ Live

Oh desert speak to my heart
Oh woman of the earth
Maker of children who weep for love
Maker of this birth
'Til your deepest secrets are known to me
I will not be moved
I will not be moved
Don't try to find the answer
When there ain't no question here
Brother let your heart be wounded
And give no mercy to your fear

Adam and eve live down the street from me
Babylon is every town
It's as crazy as it's ever been
Love's a stranger all around
In a moment we lost our minds here
And lay our spirit down
Today we lived a thousand years
All we have is now

Run to the water
And find me there
Burnt to the core but not broken
We'll cut through the madness
Of these streets below the moon
These streets below the moon

And I will never leave you
'Til we can say: "This world was just a dream,
we were sleepin'. Now we are awake"
'Til we can say
In a moment we lost our minds here
And dreamt the world was round
A million mile fall from grace
Thank god we missed the ground

Run to the water
And find me there
Burnt to the core but not broken
We'll cut through the madness
Of these streets below the moon
With a nuclear fire of love in our hearts
Yeah, I can see it now lord
Out beyond all the breakin' of waves
And the tribulation
It's a place and the home of ascended souls
Who swam out there in love!

Run to the water
And find me there
Burnt to the core but not broken
We'll cut through the madness
Of these streets below the moon
With a nuclear fire of love in our hearts
Rest easy baby, rest easy
And recognize it all as light and rainbows
Smashed to smithereens and be happy
Run to the water (and find me there)
Run to the water
...

* Zucht *

donderdag, januari 18, 2007

Laat maar waaaaaaaaai-uh

Storm

Zo, Keev & Ik zijn me een partij blij dat we vandaag thuis hebben gewerkt...
Wie vandaag even wilde uitwaaien hoefde maar een seconde buiten te staan en je stond in je hemd. Wat een weer, wat een weer. Maar het is zelfs zo erg, dat ze voor morgen niet eens een voorspelling durven te doen.

Ach, dat ziennewe morgen dan wel weer.

Voor nu luisteren we gewoon lekker naar het janken van de wind rondom het huis...

Hoor de wind waait door de bomen, hier in huis zelfs waait de wind...


dinsdag, januari 16, 2007

Kort weekend

Weer begonnen

Zo, mijn werkweek is weer begonnen, na een toch wel kort weekend. Zaterdagavond naar mijn nichtje geweest, ze vierde haar verjaardag en hield tevens kraamvisite voor haar kleine ventje. Mijn ieniemini achterneefje wel te verstaan. Mooi kereltje, dat het maar een grote jongen mag worden.

Zondag natuurlijk wezen fitnessen. Het was beredruk op de sportschool - het was open dag. Maar ik heb drie apparaten vijf kilo zwaarder gezet dus dat is wel weer een opsteker. Toch was ik redelijk aan de latere kant thuis - ik was met de bus gegaan - en eenmaal thuis heb ik de Kerstboom maar eens leeggehaald. Waarbij één bal netjes uit de boom in de doos sprong en een ander het nodig vond zijn tuutje los te laten en - gerranimooooo - achter de boom in kleine stukjes uiteen te springen... Deze ligt er helaas nog, en de boom staat met lichtjes en slingers, maar zonder zilveren ballen, in de kamer. Want we vonden het wel even welletjes zo...

En maandag was het op Henkje passen-dag. Heerlijk hoor. Onze vent kan al heel goed zelf lopen, en helpen de tafel te dekken, en helpen met koken - dat hij na het schudden van de spaghettisauszakjes er met het pak groenten vandoor ging om aan Bassie te laten zien, vermelden we maar even zijdelings - en natuurlijk lekker dansen. En zelf de houten blokjes van het memoryspel terug doen in het doosje. En kijken of de onderzetters van de glazen ook in het doosje passen - en raad eens, nou, raad eens... ze passen perfect! - en ze er vervolgens weer uitschudden.

En wat hij ook heel leuk vind is je nadoen. Krijg je een rozijntje van hem, hap je ernaar, wordt het ineens teruggetrokken en verdwijnt het in zijn eigen mondje en dan... moet je als tante ontzettend lachen om dat olijke gezichtje met glimmende oogjes en roep je lachend 'Ooo-hoooo'. En dan krijg je zogenaamd weer een rozijntje, en dan stopt Henkje gauw de rozijn in zijn mond en zegt zelf 'Ooooo'. Nou, probeer dan maar eens niet te lachen!

Nee, die kleine is een lieverdje en we hebben hartstikke veel lol samen. Maar ja, dan is het weer dinsdag en dan is de werkweek alweer begonnen. Vandaag een knoop doorgehakt die al een week te lang lag te sudderen. En morgen weer verder aan het volgende nummer. Donderdag werk ik vanuit huis, vrijdag weer op kantoor... en dan... is het alweer weekend.

Ach, voor je het weet staan we weer met champagne te klinken op het Nieuwe jaar. Maar ik hoop toch dat het dit jaar ietsjes minder hard voorbij vliegt. Want voor je het weet... zijn Keevie & Ik alweer een jaartje ouder ;-).


maandag, januari 15, 2007

Cookie Report



Cookie Monster has a new update on his website. So click on the logo and go check out this little blue fuzzy friend his story!


zondag, januari 14, 2007

Jazzy Berry

Nagenieten

Ik ben nog aan het nagenieten van afgelopen donderdag.
Gelukkig hebben we de foto's nog. Meer dan al op Bluesbuzz te vinden zijn...

Wil je ze ook zien? Klik dan even op het foto'tje hieronder!

Veel kijkplezier! En o ja, de muziek moet je er maar eventjes bij denken...




zaterdag, januari 13, 2007

Hey, even aandacht!

Jaar van de Dolfijn

Keevie & Ik vragen jullie aandacht voor het volgende:



Meedoen dus!



vrijdag, januari 12, 2007

Jazzy Berry...

Sax-optreden ~ 2

Zo dat was gaaf gisteravond! Om half 8 waren we bij Cees' Place aan de Utrechtse Oude Gracht. Zijn werfkelder Café ging precies om die tijd open en het stroomde vol met muzikanten - voornamelijk saxofonisten, één drumster en een klarinettiste - en belangstellenden - voornamelijk familieleden.

Het was echt super! Maar dat is het altijd bij onze nachtburgemeester. En hoewel ik de hele dag al opbouwend nerveus was, verlieten die zenuwen meteen mijn maag op het moment dat ik de kelder instapte, om echt helemaal te verdwijnen op het moment dat we mochten gaan spelen.

En het ging goed. Okay, bij Blue Bossa haperde het een beetje aan mijn kant, maar verders... echt een kick. Later kwam Toeter & Groef nog lobby'en of we ons bij hen wilden aansluiten - omdat ze ons zo goed vonden, dat was een prachtig compliment! En ja, ik wil dat wel. Lijkt me leuk, als er een goede mouw aan te passen valt natuurlijk. Want het kwartet is nog niet helemaal klaar dit seizoen... en mijn lessen wil ik ook blijven volgen... Toeter & Groef (2x alt, 1x tenor, 1x klarinet, 1x bariton en 1x drums) waren ook erg leuk namelijk. Verder traden van het UCK nog de Stoomcursus I op - goed gedaan hoor! En het andere Quattro Saxophoni kwartet.

Als uitsmijter van de avond trad docent Iman op met zijn bandje Thelonious 4. En dat was echt kicken! Verblazende tenorsolo's, coole pianosolo's, groovy bassolo's en ritmische drumsolo's waren goed voor bijna drie kwartier muziek!

Maar... aan alle gave avonden komt toch een keer een eind. Het open jammen heb ik niet meer meegedaan - jammer genoeg - want ik moest vandaag weer werken. En nagenieten... van de foto's (te vinden op Bluesbuzz).

Ik wil nog een keertje...


Quattro Saxophoni, eerlijk is eerlijk, mijn solo's zijn nog nooit zo lekker gegaan...


woensdag, januari 10, 2007

Nog eventjes...

Sax-optreden

Zo, mijn haar zit in de krul, mijn coltruitje is gewassen, sax is gepoetst, stukken ingepakt en in mijn hoofd... ja, ik ben er helemaal klaar voor. Morgenavond spelen we met het kwartet in Cees' Place te Utrecht. Iedereen is vanaf 8 uur 's avonds welkom om te komen kijken.

Ik ben er toch klaar voor!
Was het maar vast morgenavond!


maandag, januari 08, 2007

Elvis

Happy Birthday to The King of Rock and Roll!




Voor meer supergave Elvis afbeeldingen surf je even naar Elvis Wallpapers


zondag, januari 07, 2007

Keevie & Ik

Waterbak

Vandaag ging ik met Keevie - uiteraard - naar de Fitness club in het stadion. Een gezellige club waar ik nu al weer sinds middennovember zit en al heel wat keertjes ben geweest. Inmiddels heb ik een Personal Trainings Program. En dat heb ik al twee keer in mijn upje uitgevoerd. Het is goed te doen, maar het is wel superzweten! En als ik na al dat vochtverlies weer naar buiten loop, en dan in de motregen terechtkom, dan verlang ik toch wel naar een ritje naar huis in Keev. Maar met Keevie moesten we eerst door de waterbak om de parkeergarage in te komen. En ook weer er door heen op de terugweg. Want dat beetje regen wat zo de hele dag door naar beneden viel, had aardige plassen gemaakt. Maar ach. Na een dik anderhalf uur zweten kan dat beetje water er ook nog wel bij!


maandag, januari 01, 2007

Nat begin van het jaar

Happy New Year

Okay, ons vuurwerk is wat verregend, maar we zijn toch knallend het nieuwe jaar in gegaan. Met vuurwerk en party poppers! En natuurlijk champagne.

Ik wens iedereen een prachtig 2007 toe. Dat al onze wensen uit mogen komen, en onze dromen mooi mogen zijn.


B'Day Countdown