Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zondag, augustus 27, 2006

ouwe liefde

Ouwe liefde roest niet

Gisteren met mijn oom, neefje en Ploontje (niet papa die was naar een "bluesfestival" in Culemborg) naar FC Utrecht - Sparta geweest. Voor Ploontje de eerste keer sinds jaren dat ze weer in het stadion was, en natuurlijk was ze meteen verkocht! Het was ook super gezellig. De wedstrijd was erg leuk, helaas werd het 2-2, maar ach... we hebben een mooie pot gezien en daar gaat het ook wel om.


Koekie, Berry & Ploontje in de rust,
alle reden tot lachen, het was niet alleen
supergezellig, wé stonden ook
met 2-1 voor!

Daarnaast was het voor mij weer eens een wedstrijd onder het mom 'Ouwe liefde...', want het Sparta doel werd door niemand minder bezet dan René Ponk.

Na een superleuk onthaal door de supporters van de FC begon hij aan zijn training. Later werd er nog gezongen (na de 2-1 en wat hulp met een geblesseerde Utrecht speler) van 'Ponkie is een Utrecht-fan!'. Ook na afloop kwam hij nog even zwaaien naar de Utrecht-supporters... En tja... aangezien ik mijn camera meehad, heb ik ook wat in de verte plaatjes gemaakt van Reneetje...

Ach ja... ouwe liefde roest niet...


Ponk heeft zojuist handjes geschud met
het elftal van FC Utrecht
Je ziet hem uiterst links in het geel

vrijdag, augustus 25, 2006

chatten

Boten Anna

Ja, de hitlijst wordt weer geteisterd door een vreemde taal. Ik heb het over het liedje Boten Anna van de Deense Basshunter. Natuurlijk is een hit in een vreemde taal altijd spannend, ik bedoel, we verstaan immers niet waar de jongeman het over heeft. Daarom was het Roemeense trio vorig jaar ook zo populair.

Maar Boten Anna heeft iets... normaal haal je wel iets uit Scandinavisch wat je bekend voorkomt. En waar heeft hij het toch over? De Nederlandstalige covers vliegen je ook al om de oren... Letterlijk over Boten... maar ik was toch iets te nieuwsgierig naar de vertaling van dit vrolijke deuntje.

En ja hoor: op Internet is natuurlijk de vertaling te vinden, mét Clip van Basshunters Boten Anna. En dan kom je er ineens achter dat hij zingt over een Bot - dus geen Boot - die ervoor zorgt dat de chatrooms schoon blijven... jaja... en dat is nu dus een heuse tophit aan het worden!

We zingen niet over de liefde, maar over Anna, de Internet Bot!

Weer een muziek mysterie opgelost...


woensdag, augustus 23, 2006

begroeting

Begroeting

Het is steeds leuker dat kleine Henk zo beweeglijk en snel is. O, je moet er wel hard achteraan rennen soms, als hij in eens Bassies etens- of waterbak in het oog heeft, maar voor de rest...

Zo kwam ik gisteren thuis van mijn werk en Broer Henk en Baby Henk aten bij mij - het is weer dinsdag en de vakanties zijn voorbij. Bassie stond luid blaffend in de gang, zoals gewoonlijk, dus lekker knuffelen en even in mijn vingers laten bijten en wat al niet meer...

Maar het blaffen werd gevolgd door een ander geluid. Zo'n geluid van neerklappende eendenvoetjes, maar dan van de handjes van Baby Henk, die heel hard met een big smile de gang in kwam kruipen en zich aan mijn broekspijpen optrok om opgetild te worden.

Dus allebei mijn baby's kwamen vrolijk naar de gang. Dat was nog eens een leuke dubbele begroeting!


maandag, augustus 21, 2006

verbouwing

Onweer

Gisteren tijdens het grote onweer in de middag hebben Papa, Henk en ik de achterkamer aanzienlijk verbouwd. Met het onweer en de lichtflitsen als achtergronddecor hebben we heel wat werk verricht. En binnen veroorzaakten we ook nog wel wat onweer: met het verschuiven van de eikenhouten bar en het versjouwen van de eikenhouten naar boven. De lichtflitsen werden door onze zeer oude wijncollectie begeleid... papa heeft deze flessen overigens door de gootsteen gespoeld, wat de geur van een illegale stokerij opleverde, vooral omdat de wijn nogal geoxideerd was... Later ben ik met Ploon wel vijf boodschappentassen vol met lege flessen in de glasbak gaan gooien, ofwel, nog meer donder en bliksem.

Al met al zijn we een heel end opgeschoten achter... ja... nog even anderhalve week aanpoten en de achterkamer is helemaal super en klaar om mijn verjaardag te vieren!


donderdag, augustus 17, 2006

Uitgeteld

Uitgeteld

Klimmen, klauteren, zitten, kruipen, weer opstaan, rond de tafel wandelen, dansen met je tante, ondeugend zijn, spelen, nog meer klimmen, lopen en kruipen, nog meer dansen met je tante, met Koekiemonster spelen, Bassie achterna zitten en dan...



...ben je uitgeteld...

En ik erbij!


dinsdag, augustus 15, 2006

SoulBlues

Het is zover... over een paar weken ligt het dan echt in de winkel: mijn roman.
Sommigen van jullie lezers hebben mij er al meer over door horen zagen. Dat boek waar ik al jaren meebezig was, wat ik maar niet uitgegeven kon krijgen. Dat ik uitgeverijtjes ging pesten enzo. Maar nu... althans over een paar weken... is het dan echt gelukt!

Meer details volgen, maar ik wilde nu wel mijn merkwaardige HYPERdePIEP gedrag uitleggen. Een aangezien ik mijn knie heb verdraaid en mijn rug zeer doet komt er van rondspringen in het huis ook helemaal niets... dan maar gewoon eens vertellen wat er gaande is, nietwaar.

Okay, één tipje, het gaat dus Dance, SoulBlues heten. En afgelopen zaterdag ben ik nieuwe foto's laten maken voor de achterflap en in ieder geval website...


zondag, augustus 13, 2006

keeper

Keeper

Afgelopen vrijdagavond speelde FC Utrecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Engelse ploeg van Hasselbaink Charlton Athletic. Een erg leuke wedstrijd met twee zeer fraaie doelpunten van Utrechtse kant. De doelpunten van Charlton - helaas ook twee - mochten er ook wel wezen, maar de Utrechtse verdediging ging daarbij niet vrijuit. Al met al was het zeer entertainend, maar vooral weer erg gezellig. Ik heb genoten van de spelers, de sfeer en het nieuwe clubtenue... vooral het keepersshirt - azuurblauw - vond ik echt geweldig.

Zaterdag was de open dag van FC Utrecht bij het stadion. We besloten daar met zijn viertjes heen te gaan. Aan de grote kraam van de fanshop hebben papa en ik de nieuwe cd met voetballiedjes gekocht, maar ook twee nieuwe tenuetjes voor in de auto... en een shirt voor mij. Een keepersshirt!

Omdat het om de fandag ging en een half uurtje later de spelers gepresenteerd zouden worden, pakte papa het shirt direct uit en hielp mij het aantrekken. Op het moment dat papa een foto van mij maakt, staat er een man met zwarte krullen in een net zo blauw poloshirt achter hem en maakt direct een praatje met papa en mij. Het kwam er op neer dat hij het wel heel erg leuk vond dat ik een keepersshirt had gekocht. Dus ik vertelde hem dat ik de kleur vooral heel bijzonder vind én dat ik natuurlijk nu beter bij Koekie pas - die is immers die kleur blauw en draagt zelf een rood shirtje. Wat hij ook wel weer geinig vond.

Bij het weglopen zeg ik tegen papa, volgens mij was dat de keeperstrainer!

En ja hoor, bij het voorstellen van spelers en staf kwam hij - maar nu in het zwarte trainerstenue - het veld op. Hadden we zomaar staan babbelen met Maarten Arts!

Eigenlijk is het niet toevallig dat ik dan toch voor een keepersshirt heb gekozen. Hans van Breukelen was degene die mijn interesse in voetbal wekte in de jaren 80. Bij FC Utrecht was ik ook altijd blij met Harold Wapenaar, al was ik later toch meer fan van René Ponk. Als de nieuwe eerste keeper Michel Vorm het dit jaar helemaal gaat maken, dan zal die ook wel in mijn lijstje van favorieten terecht komen. Of ik zelf een beetje kan keepen? Eh nee... als er een bal op mij af zou komen, dan zou ik gillend ineen duiken... des te knapper vind ik het dat een doelman erop durft te springen!

Hoe dan ook, het was zeer gezellig. Ik ben blij dat het seizoen is begonnen... was wel weer tijd voor een potje voetbal in het weekend!

Forza!


dinsdag, augustus 08, 2006

dromen

Dromen

Ik heb eigenlijk maar een paar dromen...

Eén daarvan heb ik al gerealiseerd >> mijn VW Keevje.
De tweede voor de helft >> zwemmen met Dolfijnen, ik heb in ieder geval al met ze gespeeld in Harderwijk.
En de derde gaat met een week of 6 in vervulling!

Later meer... Ik blijf nog even op mijn wit met inktige wolk rondzweven...


vrijdag, augustus 04, 2006

donderdag, augustus 03, 2006

Zo'n week

Zo'n week

Het was weer echt zo'n week, weet je wel. Zo'n week waarbij je heel erg veel te doen hebt, maar moet wachten op anderen voordat je het kunt doen. Zo'n week waarin je met geen tien paarden te motiveren bent. Zo'n week waarbij je collegaatje ook nergens zin in heeft, waardoor je samen zoiets hebt van... wat doen we hier eigenlijk? Zo'n week... nou ja, zo'n week dus.

Gelukkig ben ik morgen vrij, want het nieuwste nummer is naar de drukker. En ook gelukkig: vandaag heb ik heel veel gedaan. Tja, het nummer is weg, dus dan heb ik altijd pas weer zin om aan het nieuwe (althans, het volgende heb ik al geschreven, ben nu met het oktobernummer bezig) te gaan schrijven. Dus heb ik toch nog een heleboel gedaan.

Heh, heeft deze week toch nog een positieve afsluiter!


flimpje

Flimpje

Keev & Ik kunnen nu ook filmpjes plaatsen op ons blog. Althans, niet op ons blog zelf, maar wel op een gratis website esnips. Bij deze een link naar een flimpje gemaakt door mij. Och, wat houd ik toch van flashy sparklies op het water... zo sereen, zo ontzettend Great Divine...

...zucht...




dinsdag, augustus 01, 2006

lezen

Op bed

Weet je wat lekker is? Met een goed boek in een hoekje van de bank kruipen, of beter nog, in een stapel kussens op bed. Misschien nog met een kop thee of fles water erbij en jezelf mee laten voeren naar andere landen, tijden en wellicht situaties. Je laat je betoveren door de hoofdpersonen, lift mee op de auto van hun leven en als je het boek weer dicht doet, lig je gewoon in je eigen bedje.

Tja, je beleeft interplanetaire oorlogen of eeuwenoude piratengevechten, of juist prachtige liefdesgeschiedenissen of bezoekt mystieke werelden, gewoon vanuit de veiligheid van je eigen bank of bed... prachtig.

En ooit voer ik ook mensen mee op zo'n tocht...


B'Day Countdown