Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

dinsdag, mei 30, 2006

Stinkie

Kleine Mollie

Mollie is het hondje van mijn oma. Wij zorgen al bijna een jaar voor haar, nu Oma in het Hospitium ligt. Vandaag was alleen de laatste keer, want mijn kleine ouwe stinkie is vanavond overleden.



Gisteren liep de oude dame van 13 - 19 juni zou ze 14 worden - nog lekker in het zonnetje in de tuin. En gelukkig heb ik haar gerommel nog even vastgelegd met mijn spiegel.

Dag kleine Mooliebol.


maandag, mei 29, 2006

Schattig

Schattig haaitje!?

Okay, wie mij kent valt nu van zijn stoel af van verbazing.
Staat dat daar nu echt?
De combinatie tussen 'schattig' & 'haaitje'? Echt?

Heeft Berry dat getypt?

Ja, Berry heeft dat getypt. Want hoewel ik zelf ook van mijn stoel viel - bij wijze dan - op het moment dat ik dit miniexemplaar in de babybaai van het Roggenrif in het Dolfinarium zag en dacht 'ooh, wat een schatje', is het wel zo.

Dit kleine baby hondshaaitje is toch een dotje? Of niet.




vrijdag, mei 26, 2006

Dolfijnen in de regen

Dolfijnen in de regen

Vandaag ben ik lekker op mijn verplichte ADV naar het Dolfinarium geweest. In de regen ja. Het was niet koud, alleen erg nat. En erg druk. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik moest Keev dus wederom op het achterste parkeerveld achter laten en langs een lange rij met mijn spetterpas naar binnen.

Ik heb heerlijk even buiten rondgekeken en ben daarna lekker naar beneden gegaan. Daar lag Beachie lekker in een algenbedje te slapen en hing Dolfijn Femke stilletjes voor het raam. Hoewel er veel gillende kindjes waren, kindjes die dachten dat slapende dolfijnen dood zijn en zeikende ouders (en er viel al zoveel water) was het toch weer heerlijk om er te zijn. Gewapend met mijn fotocamera heb ik toch weer mooie plaatjes geschoten. Beneden dan. Buiten heb ik voornamelijk de zeeleeuwen op de kiek gezet. En weet je wat zo mooi is... de meeste dieren vinden de regen juist heerlijk!

Tja, of het nu bloedje heet is of kledder nat, ik geniet toch wel van de dieren.


donderdag, mei 25, 2006

Hemelvaart

Hemelvaartsdag

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Een extra zondag middenin de week. En morgen is het vrijdag, een verplichte vrije dag, dus ik heb een weekend van vijf dagen... Heerlijk!

Eerlijk gezegd was ik er wel aan toe, aan een paar daagjes vrij. Mijn vakantie is niet zo ver weg meer, maar even een lang weekend tussendoor kan net die batterij weer even opladen om daarna weer verder te kunnen. En dat had ik ook wel nodig, want gisteren heb ik weer tot 8 uur op kantoor gezeten voor het blad. Dat geeft op zich niet, want het wordt er alleen maar mooier van en alles wat we nu hadden is klaar, zodat er nog maar minimale dingetjes hoeven te gebeuren wanneer de vormgever (Airmighty Niels) weer terug is van zijn trip naar de States. Dit zal helaas in mijn vakantie zijn en dat betekent - dat ik een dagje terug ga om alles in orde te maken.

Ook niet zo'n ramp, schrijven we gewoon bij de rest van de overuren op de overurenkaart!

Vandaag ga ik gewoon even rustig aan doen. Wasje draaien, wat in mijn dorpje rondlopen op de DS, beetje bloggen... Eigenlijk al die dingen die ik normaal ook doe op een zondag!


maandag, mei 22, 2006

Pimp my blog

Pimp my blog

Ja, de oplettende lezer heeft het al gezien, Keevie & Ik zijn ons blog aan het pimpen met leuke plaatjes en andere gekke dingen. De teller onderaan de pagina komt van www.tickerfactory.com en de glitterplaatjes van www.bigoo.ws. Leuke website met heel veel glitterende plaatjes! Waar je zelfs een animatietje kan leren maken.

          



zondag, mei 21, 2006

Keevie & Ik

Keevie & Ik

Tieren in de regen


Iedereen die donderdag en vrijdag op de weg heeft gezeten, weet hoeveel water er met bakken tegelijkertijd uit de hemel zijn komen storten... En waarschijnlijk ook dat half Nederland daar niet in kan rijden en allerlei vreemde capriolen uithaalt om in te voegen, uit te voegen, in te halen enzovoort.

Zo ook afgelopen vrijdag, terwijl ik over de A27 naar Almere kar met Keev. Ruitenwissertjes aan, weinig zoab dus ook weinig zicht. Dus op je dooie akkertje met een snelheid tussen de 80 en 90 kilometer in het uur. Keev en ik hebben nogal last van al die windstoten die bij de regen zaten, dus dan ga ik altijd langzamer rijden. Dan haalt iedereen ons maar in.

Bij de aansluiting met de A1 richting Hilversum gebeurde het. Ik reed achter een vrachtwagentje, dus had ik nog minder zicht. Zelf blijf ik op de A27 - veel makkelijker - maar er zijn natuurlijk mensen die eraf moeten, omdat zij een andere bestemming hebben.

Op het moment dat we de afrit voor de aansluiting passeren, zit er ineens iemand links van mij en die komt met een vaartje bijna bij Keev zijn kont binnen. Een zwarte Peugeot met een zwaar geïrriteerde vrouw achter het stuur... Ik kijken, probeer nog te gebaren dat ze er zo niet langs kan - ik kon namelijk geen gas geven omdat de vrachtwagen voor mij zat, dus ruimte maken kon ik niet - en ik vroeg mij zwaar af waarom ze in vredesnaam met inhalen was begonnen in dit slechte weer. Dus ik nog eens kijken, terwijl madam bleef insturen en ik al begon na te denken over het nummer van de politie en mijn verzekeringspapieren. Eindelijk hield ze in, stuurde rakelings achter ons langs en vloog de afrit van de aansluiting op.

En ik dacht... tijd voor een paar vuile blikken... Want waar was ze eigenlijk mee bezig... Dus ik kijk naar rechts, zij komt langszij, vloekend en tierend en handgebaren makend... Ik was te verbouwereerd om ook alleen maar mijn duim op te steken - wat ik in dit soort situaties meestal doe om te pesten. Geen sorry of zo, mijn schuld. Prima, dacht ik. Er zijn nu eenmaal mensen die absoluut niet kunnen rijden als het regent...

Daarna kwamen Keev en ik om 8 uur in Almere Haven aan, post opgehaald en gauw aan de slag gegaan. Gelukkig weten wij wel hoe je je moet aanpassen aan het weer en het verkeer...


donderdag, mei 18, 2006

Otis

Diepe zucht...

Gewoon een mooi liedje, wat heel lekker luistert en mee zingt in de auto... raampje open, wind in de haren en laat Otis Redding dan maar zingen

That's How Strong My Love Is

If I was the sun way up there
I'd go with love most everywhere
I'll be the moon when the sun goes down
Just to let you know that I'm still around

That's how strong my love is, oh
That's how strong my love is,
That's how strong my love is, baby, baby,
That's how strong my love is.

I'll be the weeping willow drowning in my tears
You can go swimming when you're here
I'll be the rainbow when the sun is gone
Wrap you in my colors and keep you warm

That's how strong my love is, darling,
That's how strong my love is, baby,
That's how strong my love is, oooh,
That's how strong my love is.

I'll be the ocean so deep and wide
I'll get out the tears whenever you cry,
I'll be the breeze after the storm is gone
To dry your eyes and love you warm

That's how strong my love is, baby,
That's how strong my love is,
That's how strong my love is, darling,
That's how strong my love is,

That's how strong my love is, so deep in,
Well, that's how strong my love is
So much love, yes so much love, oohh,
Yes so much love, yes so much love,
Anything that I can do, I'll be good for you,
Any kind of love you want, I'll be with you...


zondag, mei 14, 2006

Rustpunt ~ 7

Rustpunt ~ 7



... en zweef mee door het water ...


Moederdag

Moederdag

Is het niet vreemd, dat dagen die normaal gesproken een goede reden waren voor een grote taart en een extra cadeautje tussendoor en gezellig op visite gaan bij de oma's en verders eigenlijk niet zo'n big deal waren, nu inene heel erg belangrijk zijn?

Zo word ik al weken geconfronteerd met het fenomeen Moederdag. Een prachtige dag, door een kind in het leven geroepen om haar moeder te eren, omdat die zoveel had meegemaakt. Het is dus geen verzinsel van de winkels, maar van een dochter die bewondering had voor haar moeder, ergens in de 19e eeuw.

Ik moest een advertorial schrijven voor mijn tijdschrift over cadeauverpakkingen voor moederdag. En nadat ik dat gedaan had, was ik wat van slag.
Op de televisie zie ik kindjes luchtjes kopen en denk, dat had ik waarschijnlijk ook gedaan.
Ik zie papa's samenzweren met hun kinderen op het winkelcentrum, en wordt daar best verdrietig van.

Toch hebben papa en ik voor oma in het Hospitium een mooi T-shirt gekocht, met broches erop. Ze was er erg blij mee - papa heeft het gisteravond gegeven - en vanmorgen had ze het aan. Dat is best fijn om te zien, dat je van heel kleine dingen nog zo kan genieten.

Misschien denk je nu, wellicht is het beter om dit soort dagen af te schaffen? Nee, nee en nog eens nee... Het gevoel is hetzelfde, of het nu gewoon zondag is of dat er een labeltje op geplakt is met daarop in sierletters Moederdag.

Dus had ik gisteren - met papa - bedacht om maar weer eens een recept van mama uit de kast te trekken: Kabeljauw salade. Inmiddels staan alle ingrediënten geroerd, gehakt en gesneden klaar om door elkaar gehusseld te worden. Is het toch een beetje speciaal, mama-eten op moederdag.

Zo doen we dat...


vrijdag, mei 12, 2006

Keevie & Ik

Keevie & Ik

Uitzicht op zee


Vandaag heb ik de middag vrij genomen. Ik barst nog van de overuren van het vorige nummer van Lijfblad - wat volgende week van de pers moet rollen zo op de matten van de lezers - en het was mooi weer vandaag. Eén en één is dan voor mij twee... twee hele overuren om precies te zijn die ik kon opnemen om even naar Harderwijk te rijden voor een middagje zon, zee en dolfijnen.

Nou, het was in een woord verukkelijk om er weer even uit te zijn. Lekker met mijn gezicht in de zon, hangend over de balustrade, kijkend naar de dolfijntjes in de Odiezee. De dolfijntjes waren zelf trouwens erg baldadig en eentje vooral... hij had niet zo'n zin om zich te gedragen en mij met rust te laten en voerde geheel in zijn eentje een showtje op, vol sprongen, water happen - in de lucht gooien en weer opvangen - en gekir. Het springen was erg leuk om te zien, bovendien heeft Spetter mij ermee nat gespatterd. Helaas waren het maar een paar spatjes...


Heeeeeeeey... ben jij er ook...


Wat dacht je ervan als ik eens een leuk sprongetje zou gaan maken?


Wooooooopieeeeeee, lekker in het water spatten! Ben je nat geworden?


Om half vijf besloot ik dat het welletjes was geweest. Vooral ook omdat het park werd overgenomen door een nogal Glasheldere verzekeringsmaatschappij met mannetjes in driedelig grijs die even lollig probeerde te zijn... je weet wel, flink doen ten opzichte van je collega's en van het weekend met vrouw en gemiddeld drie kids terug te gaan omdat het er zo leuk is... Jaja...

Mooi was wel dat de dolfijnen die allemaal aan mijn kant lagen en aan het spelen en rondzwemmen waren onder mij door, niets van deze mannetjes moesten hebben... En reageren op een armbeweging deden ze al helemaal niet! Spettertje deed nog een poging wat spetters hun kant op te krijgen, maar de mannetjes renden toen maar gauw weg. Spetter en mij lachend achterlatend. Krijg je ervan...

Dáarom, dolfijntjes die je helpen aan waterschade! Haha!

Keevie - die ik achtergelaten had op het veldje achteraan - vermaakte zich prima. Hij had immers ook prachtig uitzicht... en was toevallig het mooiste eigen autootje tussen de leasebakken in.




Keevie & Ik - lekker muziekje

Raampie open...

In de zomer heb je zo van die muziek die je in de winter gewoon niet draait. Daarom heb je ook het fenomeen zomerhit (Shakira en Juanes bijvoorbeeld), waarbij wij Nederlanders ineens wel graag naar Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Italiaanse invloeden willen luisteren. Toch zijn er ook andere liedjes waarvan ik denk: ja, zomer! She Caught The Katy van de Blues Brothers bijvoorbeeld. Zo'n lekker relaxed bluesnummer waarvan je denkt, zonnetje, raampje open, elleboog eruit, zonnebril op, volume knop omhoog... en bouncen met je hoofd. Ja... zalig...

Ga ik straks weer even doen... voor iedereen die achter zijn computertje zit, hier zijn de woorden...

She Caught the Katy
As sung by the Blues Brothers

She caught the katy
And left me a mule to ride
She caught the katy
And left me a mule to ride
Now my baby caught the katy
Left me a mule to ride
The train pulled out
I swung on behind
Crazy ’bout her
That hard headed woman of mine

Man, my baby’s long
Great gosh almighty my baby’s tall
You know my baby’s long
Great gosh almighty my baby’s tall
Yeah my baby she’s long
My baby she’s tall
She’s sleepin’ with her head in the kitchen
And her feet’s out in the hall
Crazy ’bout her
That hard headed woman of mine

Well I love my baby
She’s so fine
But I wish she’d come and see me some time
She don’t believe in our love, ah
Look whatta hole I’m in
She don’t believe what I’m sayin’
Kid look whatta shape I’m in
Huh-huh

She caught the katy
And left me a mule to ride
She caught the katy
And left me a mule to ride
Well my baby caught the katy
Left me a mule to ride
The train pulled out
I swung on behind
Crazy ’bout that hard headed woman
Hard headed woman of mine
Huh-huh, huh-huh



donderdag, mei 11, 2006

Ver-maand-dag




Jippie! Kleine Henkje is vandaag precies een half jaar oud!
Hierperderpieperderpiep! HOERA!


woensdag, mei 10, 2006

FlipFlops & Zonnebrand




En de zomer duurt voort!
Dat betekent rondlopen in driekwart broeken, op flipflops en jezelf regelmatig insmeren met antizonnebrandcrème.

Wel doen mensen, anders ben je niet beschermd tegen de schadelijke UV stralen en kunnen de goede (waar de huid vitamine D van maakt en je bruin van wordt) hun werk niet doen.

Voor mij mag de zomer heerlijk lang gaan duren, zoals in het liedje van Gerard Cox: die zomer die begon zowat in Mei. Ja, dit is wel een liedje wat ik pas in september wil horen hoor, een paar weken ná mijn verjaardag! ;-)

Maar voorlopig huppel ik rond op mijn flipflops!


dinsdag, mei 09, 2006

Flesjes & perenhapjes

Op ontdekkingsreis

Gisteren was mijn kleine neefje weer bij mij op bezoek, omdat ik nog steeds lekker op hem mag passen iedere maandagmiddag. En hoewel tantetje door de rug was gegaan, hebben we toch de hele dag saampjes doorgebracht.

Kleine Henk is namelijk op ontdekkingstocht. En hij wil dat het liefste doen vanaf je schoot of arm. Dus dat was veel rondsjouwen, dingetjes bekijken, kijken of het in je mond past, loslaten, weer kijken. Zo waren de UkiUki-plantjes ineens mateloos interessant. Wilde hij zelf zijn potje en lepeltje vasthouden bij het eten van zijn perenhapje (het was mijn eerste keer, hij had van het weekend al geoefend), en moest en zou hij zelf ook zijn flesje vasthouden bij het drinken. Gelukkig kijkt hij er zo baldadig en olijk bij dat je hem ook laat helpen.

En dan... het allermooiste... is als hij voldaan is en die oogjes vallen toe... en hij kijkt je nog een keer zo verliefd aan voordat hij in slaap valt... Nou, dan kan ik soms van volschieten van geluk.

En kan ik niet wachten tot volgende week!


vrijdag, mei 05, 2006

Heet dagje Dolfinarium

Feeling hot, hot, hot

Als de walrussen, steller zeeleeuwen en zeehondjes voor mij verstaanbaar hadden kunnen zingen, dan hadden ze gezongen: feeling hot, hot, hot. Maar waarschijnlijk hadden ze dat zelfs niet over de lipjes kunnen krijgen.

De dolfijntjes schenen er niet zoveel last van te hebben. Zij spetterden en spatterden er lustig op los. Op eentje na, althans, onder water. Deze dolfijn hing lekker rond bij de afscheiding tussen de twee wateren naar de buurtjes te loeren. Later kwam hij (of zij) lekker bij mij aan het glas liggen... wat een schatje heh.



Ik heb in ieder geval heerlijk genoten! Het was megadruk in het Dolfinarium, dus heb ik maar geen shows bezocht: de mensen stonden nogal opelkaar gepakt. Nee, ik heb lekker rondgesloft, foto's gemaakt van dolfijntjes en zeerobben, haaitjes en roggen en ik heb de grootste kleine grijze haai geaaid. Heerlijk.

En om twee uur met mijn raampje open en muziekje lekker aan teruggereden naar huis. Fotootjes weggebracht en tadaa... daar zijn ze alweer!

Ik kan er weer tegen hoor, na zo'n warm, vakantiedagje!

donderdag, mei 04, 2006

Deadlines...

Latertjuh

Afgelopen woensdag is het een latertje geworden op het werk. Lijfblad - nummer 5 alweer - moest klaar gemaakt worden om donderdag naar de drukker te kunnen. En dat het wat later zou worden, ja dat wisten de vormgever en ik al, maar dat het zó laat zou worden?

Om negen uur - de gang was al donker - sloten we af. Maar... Lijfblad is weer om door een ringetje te halen! Dus het was wel ergens goed voor.

Enne: door de vele overuurtjes heb ik NU al weekend! Jippie. Morgen lekker naar de Dolfijntjes toe. En met dit mooie weer... niet de zonnebrand vergeten.


dinsdag, mei 02, 2006

Daar is de zon!




And let is shine, shine, shine.
Let it shine!!!


maandag, mei 01, 2006

Keevie & Ik

Gepimpt

Jaja, het is zover. De buitenkant van Keevie is bijna helemaal klaar (op wat kleine plekjes na) en nu is het de beurt aan de binnenkant! Te beginnen met een gave nieuwe radio/cd-speler. Geen cassettebandjes meer nodig, maar een hip frontje met blauwe led-lampjes.

Nee, nog geen nieuwe boxen. De set die erin zit doet het nu weer meer dan prima, dus... raampje open en swingen maar!


B'Day Countdown