Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, augustus 29, 2005

Jazzy Berries

Sax Time!

Eindelijk was het weer zover! Vanavond had ik voor het eerst sinds de zomervakantie saxofoonles. Ditmaal privé, omdat mijn saxvriendinnetje een ander plan heeft getrokken. Ik ben wel bij dezelfde docent gebleven. En hoewel we alletwee weer even moesten inkomen, ging het hartstikke lekker. Het improviseren ook, en dat is altijd een beetje zoeken in het begin. Dus het viel mij reuze mee! Op naar alle coole blues, jazz en funk nummers die we dit jaar gaan spelen!

Doe je best

Vraagje

Lieve jongens van FC Utrecht,

Gisteren was ik aanwezig tijdens een zinderende wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente. De Bunnikside zweepte samen met Cityside en de andere twee tribunes zingend het spel op. Het handje vol Twente-supporters moedigden hun team net zo hard aan.

Bovendien werd er door FC Utrecht zeer aanvallend gespeeld. Ik denk dat jullie van de negentig minuten, zo'n tachtig voor het doel van Twente hebben gelegen. En maar aanvallen, schieten en nog eens aanvallen.

Leg mij dan eens uit, hoe je al die tijd in de aanval kunt zijn en daar maar 1 miezerig doelpuntje uithaald? Hoe kan het dat de Twente-aanvallers, zo door de verdediging heen rennen als ware het oefenpoppen. Hoe kan het, dat wanneer iedere corner na het nemen ervan op de hoek van het strafschopgebied uitkomt, daar niemand staat? Hoe kan het dat Dave twee zuivere kansen had en ze beide verspeeld?

Het enige antwoord dat ik kon bedenken was concentratieverlies. Het kan ook de druk zijn te willen winnen. Maar of het nu het een of het ander is, dan wordt het wel tijd er iets aan te doen. Want dit kan zo niet langer.

Trek je in de tussentijd niets aan van supporters die al tien minuten voor tijd vertrekken (die hebben namelijk het doelpunt gemist), zij vertrekken altijd tien minuten voor tijd, zodat ze vooraan in de bus kunnen zitten.

Maar trek je wel aan van het matige applaus dat van de tribunes neerstroomde tijdens jullie rondje. Dat applaus kwam namelijk van de echte supporters, die tot aan het laatste fluitsignaal blijven zitten. En het heel erg jammer en stom vonden dat al die minuten voor het doel niet zijn benut. Het moet toch pijnlijk zijn, dat de supporters die altijd blijven wachten tot na het laatste signaal, de pijn van het verlies niet met een denderend applaus hebben verzacht. Hun zwijgen moet genoeg zijn. Zwijgen moet sowieso erger zijn dan boe-geroep of fluiten...

De volgende wedstrijd is uit tegen PSV. Laat zien wie jullie zijn en wat jullie kunnen! PSV is ook maar gewoon een club uit de Nederlandse competitie. Jullie kunnen iedereen aan.

Als je je best maar doet. En eens een keertje je kansen benut!

Liefs uit VAK R.

FORZA!


zondag, augustus 28, 2005

Paarse dobbels

Goed gezind

Het was zaterdag weer Heroclix dag. Erg gezellig, zo met zijn viertjes + judge op het zoldertje van een stripwinkeltje in Utrecht. Twee potjes gooide ik waardeloos, één potje ging hartstikke goed. Gelukkig had ik weer een hondje in mijn team, samen met een reus, een heks, een kartonnetje en een plastic man. Het middelste potje bleek dus het beste potje te zijn. Tijdens dit potje waren mijn paarse glitter dobbelstenen mij goed gezind. Maar helaas lieten ze mij de andere potjes in de steek. Ach ja. Als je maar plezier hebt. En dat hadden we zeer zeker!

vrijdag, augustus 26, 2005

woensdag, augustus 24, 2005

Freakin' Druk

We moeten rennen, vliegen, vallen, duiken en weer opstaan

Hallo lieve vriendjes en vriendinnetjes! Ik weet dat ik schandalig weinig van mij laat horen de laatste tijd. Ik heb het dan ook echt freakin' druk gehad en de komende weken zullen ook nog wel even zo zijn...

Naast het feit dat mijn werk is verhuisd (en ik eindelijk sinds drie weken een beetje op orde ben gekomen wat mijn spullen betreft), sta ik er schrijvend en coördinerend een beetje alleen voor. Twee fijne collegaatjes die veel van die taken vervulden hebben allebei een nieuwe baan... dus je raad het al, weinig rust.

Daarbij komt het ook nog dat ik veel heen en weer rij tussen thuis, werk en het hospitium in Vleuten waar mijn omaatje nog steeds ligt. Hoewel ik het niet erg vind om bij haar te zijn (het zijn tenslotte de laatste momenten die je samen met elkaar deelt en ik zou ze voor geen goud willen missen), vreet het energie.

In de weekenden is het dan ontspannen... lekker clixen of eindelijk weer naar het voetballen. Je moest eens weten hoe fijn het is om flink uit je dak te gaan bij de FC.

Maar het wordt tijd voor een beetje regelmaat.

Vanaf volgende week ga ik weer wekelijks saxofoon spelen, de thuiswedstrijden van de FC ga ik natuurlijk bijwonen. Ik wil weer op maandag gaan schrijven en de stukken lezen van mijn medecursisten van Script+ wat ik nog beloofd had, maar - het spijt me jongens - nog geen tijd voor heb gehad. Bovendien hoop ik ook weer aan mijn cursus Italiaans te beginnen en weer eens lekker te scrappen...

En natuurlijk weer eens leuke dingen doen met mijn vriendjes & vriendinnetjes. Ik ben jullie niet vergeten hoor!

maandag, augustus 22, 2005

Spannend & Plakkerig

Rood-Wit leger

Gisteren trok het rood-witte leger weer richting de Galgenwaard om de wedstrijd FC Utrecht - AZ te bekijken. Het was een mooie dag voor het voetballen: onze shirts en sjaals plakten al na vijf meter wandelen aan respectievelijk ruggen en nekken. En zo was ook de wedstrijd. Spannend vanaf het eerste fluitsignaal, en erg plakkerig.

Zo leken de AZ'ers met superlijm aan de FC'ers geplakt te zitten. De handjes bleven niet van de rode shirtjes af. Helaas hadden we weer eens een superscheids, zo eentje die kaarten geeft voor spelbederf en kletsen in plaats van voor overtredingen.

Tijdens de wedstrijd werd er nogal veel over gezegd op de tribunes. En wanneer de Bunnikside dan een spreekkoortje inzet tegen de scheids (wat hij verdiende...), dan moet de stadionspeaker (ook nogal een licht in de voetballerij) vooral olie op het vuur gooien. De vorige speaker had meer overwicht...

Helaas mocht het betere spel van onze jongens niet baten. Vooral omdat scheids Bossen 'vergat' van Galen een rode kaart te geven bij enkele zware overtredingen. Maar goed, er is niets meer aan te doen. Alleen dat wij wel lekker de hooligan hebben kunnen uithangen: uitgedost met (nieuw) rood shirt en bandana. En natuurlijk was de grootste Hooligan er ook bij...



FORZA! Aankomende zondag is de winst wel voor ons!

vrijdag, augustus 19, 2005

Gaaaaaaf!

Boris & Angie

Het is alweer een tijdje terug dat Boris en Angie Stone op The Box te zien waren met hun eigen P.U.R.E. afleveringen. Vanmorgen, toen ik een muziekje of tekenfilmpje zocht om mee wakker te worden, zapte ik over The Box en vond het perfecte muziekje om mee wakker te worden: namelijk Boris & Angie samen. Met hun P.U.R.E. duet van 'Stay for a while'. Zo wil ik iedere morgen wel wakker worden!

woensdag, augustus 17, 2005

Bootje varen...

Sail 2005

Om vandaag in één woord te beschrijven, moet ik een klassieker van mama gebruiken: Grandifantaweldigmooi! O wat was het schitterend om mee te varen met de Sail vandaag op de Jannes van Kampen. O wat hadden we mooi weer en wat zijn we verwend door onze gastheren en -vrouwen van A. Vogel. Niet alleen ik, maar nog zo'n dertig man pers mocht mee op de Jannes van Kampen om naar het spektakel te kijken en sterker nog, om er deel van uit te maken. Ik heb heel wat foto's genomen, maar ze moeten nog worden ontwikkeld, dus het wordt vervolgd. Maar wat ik allemaal heb gezien is zoveel... Je had erbij moeten zijn. Echt waar. Wat een mensen, wat een festijn en wat een gezelligheid! We zijn van 's morgens 9 tot 's middags 5 rond gevaren en daarna heb ik nog twee uur in de file gestaan om thuis te komen...

dinsdag, augustus 16, 2005

maandag, augustus 15, 2005

Comeback afsluiter

If I can dream

Morgen is het Elvis' sterfdag. Om hem alvast te eren, vandaag de songtekst, van mijn favoriete gospel van Elvis: if I can dream. Hij zong dit nummer als afsluiting van zijn Comeback Special in 1968, in een prachtig wit pak, met een haast smekende stem...


If I can dream

There must be lights burning brighter somewhere
Got to be birds flying higher in a sky more blue
If I can dream of a better land
Where all my brothers walk hand in hand
Tell me why, oh why, oh why can't my dream come true

There must be peace and understanding sometime
Strong winds of promise that will blow away
All the doubt and fear
If I can dream of a warmer sun
Where hope keeps shining on everyone
Tell me why, oh why, oh why won't that sun appear

We're lost in a cloud
With too much rain
We're trapped in a world
That's troubled with pain
But as long as a man
Has the strength to dream
He can redeem his soul and fly

Deep in my heart there's a trembling question
Still I am sure that the answer gonna come somehow
Out there in the dark, there's a beckoning candle
And while I can think, while I can talk
While I can stand, while I can walk
While I can dream, please let my dream
Come true, right now
Let it come true right now
Oh yeah




En we zijn weer begonnen

Eerste wedstrijd: gelijkspel

De eerste wedstrijd van het seizoen van Utrecht tegen NEC uit is geëindigd in een gelijkspel. Volgens René van de Berg van Radio M was dit wel een terechte uitslag, omdat beide ploegen niet echt vlamden. Helaas kwam dat ook door de gele kaarten regen...

Maar we hebben niet verloren. Aankomende zondag zit ik zelf weer in het stadion... zal je zien, winnen we gewoon weer!

Forza!

zondag, augustus 14, 2005

Wizard Championships

I support Harry Potter

Het is nog even wachten op de film, maar de website voor The Goblet of Fire is al online. Hier kun je de trailer bekijken, lezen over de karakters in de film (op moment van schrijven is dat Coming Soon) en de vier tegenstanders van The Tri Wizard Championships bekijken. Op deze mini-sites kun je leuke dingen downloaden, zoals een desktop wallpaper en buttons van de tovenaar of heks waar je voor bent. I - natuurlijk - support Harry Potter! En dat zal ik blijven doen, totdat het zevende boek en de zevende film uit zijn en daarna blijf ik ook nog wel even fan denk ik!

I support Harry Potter, and you?




Bargevecht

It's Clobberin' Time!

Het was rammen geblazen gisteren tijdens het Heroclix toernooi in Beesd. Het was zaterdag en onze figuurtjes zaten in de bar. Fully loaded begonnen ze aan een bargevecht, waarbij de stukken meubilair en glas je om de oren vlogen.

Het eerste potje dat ik speelde was tegen SieGW (Storm in een Glas Water). Onze sterke mannen en vrouwen braken de tent af. Mijn groep moest helaas het onderspit delven en droop af naar een ander café om hun verdriet te verdrinken.

Daar troffen we Gridlocked met een groepje ongeregeld aan, waar je niet eenvoudig bij in de buurt kon komen. Toch lukte het, maar het mocht niet baten. Ben Grimm en zijn kornuiten moesten nodig ontnuchteren... wat het pak slaag dan ook zeker deed.

In het derde café - mijn jongens en meiden hadden even een paar slokken sterke koffie tot zich genomen - ging het beter. We werden uitgedaagd door Rogueborg en dat heeft hij geweten. Hoewel het derde potje werd uitgevochten aan de losers tafel kwam mijn team als overwinnaar uit de bus en viel de schade nog wel mee. Althans, aan de score...

Omdat mijn broer nog een potje Star Wars ging spelen met de winnaar van het Heroclix toernooi en we met vijf overbleven, stelde ik een potje free for all voor. Dit werd gretig aangenomen en in plaats van het café troffen de groepen zich nu buiten.

Gridlockeds ouwe team was zodanig in de olie, dat hij een ander team inzette om zijn eer te redden, wat helaas niet lukte omdat mijn Atlas en Ben Grimm (The Thing) zich met twee rake aanvallen over zijn Hulk ontfermden. Tigra uit mijn team zorgde ervoor dat She Hulk van Gridlocked niet verder kwam en Wolverine klauwde erop los tegen Collussus van SieGW, hoewel dat niet veel mocht baten. Mijn She Hulk was niet opgewassen tegen haar She Hulk kloon uit Grid's team, maar Ben Grimm heeft wel Destiny laten zien dat een orakel niet alles kan afwenden.

Tijdens het potje hebben we enorm gelachen - zet vier man en een vrouw op een kaart en de rake opmerkingen vliegen net zo langs je oren als de dobbelstenen - met een zeker hoogtepunt, toen een van de heren (we noemen geen namen, you know who you are, don't ya Meanie?) SieGW ineens 'Lieve schat' ging noemen... Zo op papier wellicht niet zo grappig, maar geloof me, dat moment was hilarisch.

Het potje werd uiteindelijk verloren door Gridlocked, gevolgd door Rogueborg, Mystique (c'est moi), Meanstreak (ja hij was er ook bij) en SieGW. Die uitriep: 'Dus zo voelt het om te winnen!'

Al met al weer een geslaagde middag.

woensdag, augustus 10, 2005

Rustpunt ~ 6



De lucht boven het water van Harderwijk.
Genomen vanaf het strand van het Dolfinarium op 30/07/2005



dinsdag, augustus 09, 2005

Monsterscore

Amstel Cup: De weg naar de Kuip

0 - 10!!!

Net gehoord op Radio M: het verslag van de eerste Amstel Cup wedstrijd van FC Utrecht tegen niemand minder dan Elinkwijk. Een stadsderby dus. En wat voor een! Het werd maar liefst 0 voor Elinkwijk, tegen 10 voor onze jongens van FC. Fortune, Tiendalli, Nellissen en Cornellise gingen als gekken tekeer! Super. Goed gedaan. Dat is een mooie opsteker voor aankomende zondag, uit tegen NEC.

René van den Berg van Radio M zei tegen Foeke: 'Op naar de Kuip?' En wat was het antwoord van onze coach? 'Natuurlijk, daar gaan we voor!'

Die belofte staat Foeke!

maandag, augustus 08, 2005

Harry Potter, deel 6

Raar gevoel

Dienstmededeling: Wie Harry Potter & The Half-Blood Prince nog niet heeft gelezen moet dit stukje maar overslaan vandaag. Want ik wil niemands plezier in het lezen wegnemen, doordat ik per ongeluk dingetjes verklap. Einde mededeling.

Gisteravond (of zeg maar vanmorgen rond een uur of een) sloeg ik met een diepe zucht het zesde deel van Harry Potter dicht. Het was weer zeer spannend, zeer opbouwend naar het slot. Alle eindjes werden daar weer even aan elkaar geknoopt, maar met een open einde naar het zevende deel.

Hoewel het dus weer hartstikke goed was (ik heb het boek afgelopen vrijdag pas geopend en in een weekend dus uitgelezen), zit ik toch met een raar gevoel...

Iets aan het einde klopte niet helemaal, hoewel het wel klopt voor het plot en het verhaal en de personages (een Defence Against the Dark Arts-teacher blijft nu eenmaal niet langer aan dan een jaar).

Een dingetje zat mij niet zo lekker. Dat was namelijk helemaal niet het idee dat ik had van een van de personages (ik zal niet zeggen wie, mocht je per ongeluk toch het boek nog willen lezen). Ik had een heel ander idee van hem gekregen, onder andere door de films, dus ik hield een onbestendig gevoel over. Zo van... dit klopt niet. Hier steekt nog veel meer achter. Een literair trucje wellicht?

Helaas moeten we daarop wachten totdat deel 7 in de winkels ligt (hopelijk volgend jaar) en dat het dan weer net zo spannend is als het vorige boek. En hopelijk een stuk bevredigender wanneer je het dichtslaat na het lezen van de laatste bladzijde...

Film
Gelukkig hebben we in het najaar de film van het vierde boek The goblet of fire. De trailer heb ik in de bioscoop voor Star Wars al gezien...

zondag, augustus 07, 2005

O Galgenwaard!

Het is weer begonnen!

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver: we mochten weer eens naar de Galgenwaard. Hier waren we getuige van een oefenwedstrijd tegen Aston Villa (wat voor de gelegenheid in het geel speelde). De wedstrijd was bij vlagen heel leuk, maar over het algemeen gewoon leuk. Nieuwe spelers, goed gevoel en het zonnetje scheen dus wat wilden we nog meer? Wellicht wat meer publiek, maar ja, de vakantie is nog niet voorbij. Gisteren was de open dag, papa is er met zijn broer en neefje naar toe geweest, terwijl ik thuis bleef. Volgende week zondag spelen 'we' uit en dan... dan mogen we weer naar de Galgenwaard!

We hebben er zin in!

En heren: maak Elinkwijk aanstaande dinsdag effies in, dan kunnen we ook nog naar een paar Amstel Cup wedstrijdjes komen kijken!

Forza Utreg!

vrijdag, augustus 05, 2005

Captain Kirk doet het weer

Breathtaking

Captain Kirk leeft! Wie de boeken van William Shatner leest weet dat nadat Kirk was gestorven in Generations, The Borg hem weer hebben opgelapt. Inmiddels is hij aan zijn derde trilogie bezig, waarbij de nanochips zijn verwijderd. Ik heb het natuurlijk over Captain's Blood, het boek dat ik afgelopen maandag met een tevreden zucht sloot en daarna tot mijn spijt moest concluderen dat het derde boek van deze trilogie pas volgend jaar ofzo op de Nederlandse markt zal verschijnen. En aangezien het een giga-openeinde heeft...

Maar goed. Captain's Blood gaat over Kirk en zijn zoon, Joseph. Naast oude vertrouwde vrienden als Spock, Bones en Scotty, treden ook de andere helden op zoals Riker, Picard en Janeway. Maar het mooiste is, vind ik, dat William Shatner oude tijden doet herleven. Zo haalt hij feiten uit de eerste vijf jarige missie van Kirk terug om aan de hand daarvan zijn verhalen te schrijven. Heel boeiend, heel indrukwekkend en een feest voor de TOS liefhebber.

Op verschillende websites had ik gelezen dat ze het boek minder goed vonden dan eerdere. Nu moet ik toegeven dat de eerste trilogie prachtig was, omdat de man waarover het ging zichzelf opnieuw ging ontdekken. De tweede trilogie ging over de Mirror Universe. De derde over zijn gezin. Waarschijnlijk niet zo indrukwekkend, maar wel prachtig. Ik betrapte mij erop dat ik een aantal scènes gewoon mijn adem inhield, zo spannend was het beschreven en ook zo mooi. Want Kirk en een klein kind, dat is een hele mooie combinatie!

Ja, William Shatner heeft zichzelf weer eer aangedaan in Captain's Blood. Ik vind het jammer dat ik het uit heb, maar ja... nu kan ik aan Harry Potter and the Half-Blood Prince beginnen.

donderdag, augustus 04, 2005

dinsdag, augustus 02, 2005

Aan het glas

Skinny & Me



Zucht...


Beheheheheheheheeeh

Schaapjes

Er is iets wat ik mis aan het oude gebouw in Leusden waar ik werkte, wat we in het nieuwe gebouw in Almere-Haven niet hebben. En dat zijn de schaapjes. Met de ramen open en het zonnetje buiten, vond ik het werken in stilte heerlijk, zolang deze maar regelmatig door het geblaat werd onderbroken. Heerlijk. Alleen daarom kon ik al uitkijken naar de zomer...



...gelukkig hebben we de foto's nog!


Virusjes

Up & Down

De mailserver was Down, door een virus.
De Internetserver was Down, door een virus.
De Printserver was Down, door een virus.
Mijn collegaatje was Down, door een virus.

Maar de zon was hartstikke Up vandaag, net als mijn humeur!

maandag, augustus 01, 2005

Kleine rakkers

Vriendjes





Hier zijn ze dan: de twee vriendjes Spetter en Rocco. Samen gingen ze even een stukje zwemmen. De foto is een beetje wazig, door de afstand en het door algen troebele water, maar je kunt ze toch goed zien.

B'Day Countdown