Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, april 27, 2005

Uitgevers opgelet!

Alle uitgevers van Nederland: opgelet. Hier volgt een belangrijke mededeling. Eén dezer dagen krijgt u een manuscript op uw bord. Het telt 246 pagina's + 2 pagina's synopsis. Het bevat retourporto en is gehuld in een zwarte map met adresgegevens op de zijkant. U bent vast gewaarschuwd... want het is van mij!

En ik ga deze week weer 'uitgevertje-pesten' spelen.

Fijns

Gisteren ging ik voor mijn werk een interview doen in Hoofddorp bij Sanoma Uitgevers (voorheen VNU Uitgevers). Ik wist waar ik naar toe moest, want ik heb dik een half jaar stage gelopen op de redactie van de kleuterbladen Bobo en Sesamstraat maandblad. En bij het wegrijden wist ik het ineens weer, dat mama in de auto had zitten wachten totdat ik klaar was met mijn stage sollicitatiegesprek. Aan de ene kant omdat het gezellig was, aan de andere kant omdat ik zo ontzettend nerveus was (natuurlijk). Daarna reed ik langs de Mac bij Hoofddorp en herinnerde ik mij dat we na het gesprek daar zijn wezen eten samen. Fijn om dat weer precies te weten, maar ook van niet, maar dat geeft niets. Ik heb het liever zo, dan dat ik gisteren was weggereden en het niet meer had geweten... of gevoeld.

maandag, april 25, 2005

Kleine Pepijn en de dolfijn

Hee kijk, daar is kleine Pepijn
En hij heeft een echte dolfijn
Met deze dolfijn gaat hij in bad
En samen spetteren ze alles kletsnat
De kastjes, de handdoek, zelfs de wc
Dat gaat lekker zo met zijn twee
Spetter de spatter, Pepijn en dolfijn
Zwemmen door water, wat een festijn
Pepijn op zijn rug, wind in het haar
Golven en water en zonder gevaar
Ja, die kleine blije Pepijn
Op de rug van zijn eigen dolfijn
En dan is het uit met de pret
Want kleine Pepijn, die moet naar bed
Dus hup kleine man, uit het bad
En met een handdoek ben je niet meer nat
O en kleine Pepijn
Vergeet niet je knuffeldolfijn!
Hup in de handdoek met zijn twee
En daarna dromend in bed... van de zee!

zondag, april 24, 2005

Gek hè

De KNVB vraagt zich af waarom er geen Nederlandse scheidsrechters zijn uitgekozen om te fluiten op internationale wedstrijden... Een middagje Galgenwaard verder en je weet waarom er geen scheidsrechters van Hollandse bodem zijn gevraagd voor internationale wedstrijden... Het was zelfs niet te verbloemen met een geknipte versie van de wedstrijd op Studio Sport. Ik was vandaag niet bij de wedstrijd, maar heb alles uit eerste hand gehoord en als je dan de samenvatting op televisie ziet, dan is er maar één antwoord mogelijk op de vraag van de KNVB: DUH!

vrijdag, april 22, 2005

Eigenwijsje



Herken je haar nog? De kleine D loth la van vorig jaar? Ja, dat kleine goudkleurige hummeltje op het vlot. Dit is ze nu! Wat een lekkere eigenwijze zeeleeuw is het hè. En vooral nieuwsgierig. Want ze kwam even verhaal halen, waarom we naar de Dolfijnen-presentatie stonden te kijken en niet naar haar!

Daarom kon ik deze foto van haar maken vorige week!

donderdag, april 21, 2005

Puntjes!

Jaja, we hebben weer eens drie punten gepakt in de competitie! Ik was gisteren getuige van een superwedstrijd tussen FC Utrecht en AZ. Door met 3-2 te winnen (een beauty van een goal van Jean-Paul de Jong en twee schitterende doelpunten van Stefaan Tanghe) onthoudt Utrecht AZ de tweede plaats op de ranglijst, maar wij hebben drie welverdiende punten binnen. En na al die verloren potten afgelopen weken is dat natuurlijk wel weer superlekker. Dus: zondag Ponk ook weer op het doel en scoren maar weer! Ik ben er niet bij tegen Twente, maar dat geeft niet. Ik volg het score verloop wel op de radio (zo mogelijk) en anders krijg ik wel een sms-je!



Huishoudelijke mededeling:
Een ieder die mee wil helpen zoeken... ik heb mijn stem denk ik voor een groot deel op de grasmat laten liggen. Zou iemand hem weer aan mij willen retourneren? Alvast bedankt!

Forza Utreg!

woensdag, april 20, 2005

Wie helpt mij zoeken?

Vanavond speelt FC Utrecht een inhaalwedstrijd voor de competitie tegen AZ. De Alkmaarders doen het de afgelopen tijd veel beter dan onze jongens... Daar moet vanavond maar eens verandering in komen. Aanmoedigingen zijn hiervoor hard nodig.

Want het blijkt dat de jongens van Utrecht het wel kunnen (getuige de samenvattingen van de afgelopen weken), maar niet afmaken. En dat afmaken (scoren, scoren en nog eens scoren) is erg belangrijk en de pot verdedigen ook. Ik hoop dat Foeke daarom Joost Terol uit het doel haalt (na zijn blunders van vorige week is mijn vertrouwen in de keeper naar de haaien) en René Ponk er weer in zet (blijft toch mijn favoriete lijnverdediger!).

Maar we zullen het vanavond wel zien. Aan de aanmoedigingen van de Utrechtse aanhang zal het niet liggen en van mij ook niet. Alhoewel: ik ben nu bij vlagen mijn stem al kwijt. Laat staan als ik fanatiek mee support bij de avond wedstrijd.

Wie wil zich vast aanmelden morgen te helpen zoeken?

Goed gepoetst

Vanmorgen heb ik weer de bevestiging gekregen dat ik een half jaar lang goed voor mijn tandjes heb gezorgd! Geen gaatjes en geen tandsteen. Gelukkig maar, want na die wortelkanaalbehandeling vind ik het wel eventjes genoeg, wat boren, vullen en schoonmaken aangaat!

dinsdag, april 19, 2005

Eendenstoet

Gelezen in een persbericht van 3VO:
Een stoet van vele honderden eenden trekt op zaterdag 7 mei 2005 over de snelwegen rond Utrecht en Amersfoort. De BOB-eend van 3VO rijdt voorop en iedereen met een 2cv kan aansluiten. Met deze BOBtocht wil 3VO de aandacht vestigen op het succes van de BOB-campagne de afgelopen vier jaar.

Okay, ik vind Eendjes hartstikke leuk, maar waarom geen Keevjes?

maandag, april 18, 2005

Zweven



Zo mooi zweven walrussen dus door het water! Het lijkt mij zalig om zo lekker de hele dag in het water te vertoeven. Je vis te krijgen en dan af en toe eens een presentatietje te doen... hmm.

Maar, ik denk dat ik liever een dolfijn ben dan een walrus, want dolfijnen kunnen heel hoog springen en dat lijkt mij heel erg geweldig.


zondag, april 17, 2005

Oog in oog

(c) Dolfinarium HarderwijkVandaag stond ik letterlijk oog in oog met een walrus. Heel bijzonder. Wat een dieren zijn dat toch, zo groot, zo log op het land, zo sierlijk onder water. Poetisch? Ja, dat word je er wel van. En rustig ook. Bovendien werkt het inspirerend om een dagje in de wereld van de zee te zijn, want daar was ik vandaag: in het Dolfinarium. Het park heeft een echte metamorfose ondergaan en hun drukwerk ook (zie hiervoor ook www.dolfinarium.nl). Het is een aanrader om dit jaar te gaan kijken: nieuwe paden, nieuwe shows, een supergaaf nieuw verblijf voor de walrussen. En de opgevangen Bruinvisjes krijgen vanaf deze zomer het oude huis van deze walrussen (het oude Nova Zembla), dus dat wordt nog een bezoekje.

Waarschijnlijk blijft het niet bij maar één bezoekje dit jaar... ik heb immers een Spetterpas!


vrijdag, april 15, 2005

Vrolijk

Dit is nu echt een liedje waar je blij van wordt... en van de gephotoshopte foto ook!



Wil je weten hoe het liedje gaat? Kijk dan hier.

The Teddy Bear's Picnic

If you go down to the woods today
You're sure of a big surprise
If you go down to the woods today
You'd better go in disguise.
For ev'ry bear that ever there was
Will gather there for certain, because
Today's the day the Teddy Bears have their picnic.

If you go down to the woods today
You'd better not go alone
It's lovely down in the woods today
But safer to stay at home.
For ev'ry bear that ever there was
Will gather there for certain, because
Today's the day the Teddy Bears have their picnic.

Ev'ry Teddy Bear who's been good
is sure of a treat today.
There's lots of marvelous things to eat
And wonderful games to play
Beneath the trees where nobody sees
They'll hide and seek as long as they please
'Cause that's the way the Teddy Bears have their picnic

Picnic time for teddy bears,
The little teddy bears are having a lovely time today.
Watch them, catch them unawares,
And see them picnic on their holiday.
See them gaily dance about.
They love to play and shout.
And never have any cares.
At six o'clock their mommies and daddies
Will take them home to bed
Because they're tired little teddy bears
                                                              x2


Foutje...

Arrestatieteam valt verkeerde woning binnen
ROTTERDAM - Een arrestatieteam van de Rotterdamse politie is afgelopen maandag een verkeerde woning binnengevallen. Dat gebeurde in de wijk Spangen. De politie was op zoek naar verdachten van een schietpartij en viel het huis van een familie binnen die niets met de zaak te maken bleek te hebben. Dat heeft een politiewoordvoerder vrijdag 15 april gezegd.

Ik hoop dat die mensen dan ook zo'n Praxis-foldertje hadden klaarliggen voor de toegedane schade...


Behangetje



Ik heb een nieuw behangetje op mijn computer. Is het niet een schatje?

donderdag, april 14, 2005

Memphis Soul Stew

Weet je wat een superheerlijk nummer is? Memphis Soul Stew van de legendarische tenorsaxofonist King Curtis. Om dat nummer ben ik saxofoon gaan spelen. Het lijkt mij supergaaf om zo te kunnen spelen. Tja... dat wordt dus oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En anders is het gewoon een nummer om heerlijk van te genieten!

woensdag, april 13, 2005

Verwend?

Gek toch, dat sommige mensen denken dat ik een verwend meisje ben, omdat ik nog thuiswoon en mijn eigen geld verdien. Vooral wanneer het gaat om mijn vaste lasten. Schijnt lachwekkend te zijn, omdat iedereen meteen denkt dat wanneer je thuiswoont dat je dan niet uit je zelf eens aan het huishouden mee zou betalen. Blijkbaar staat thuiswonen synoniem voor geld over de balk smijten. Hmm... dit zegt dus weer meer over de geprekspartners dan over mij. Ik vraag mij eigenlijk af waar dat vandaan komt. Sowieso die afgunst tegen thuiswonen bij enkelen. Gepaard met lachwekkend doen over mijn Kevertje. Zal wel weer jaloezie zijn. En dat is eigenlijk veel hilarischer... Niet?

You are always on my mind
You are always on my mind...


dinsdag, april 12, 2005

Afgewezen. Wel gelezen?

In een vorige post heb ik gezegd dat ik doe aan uitgevertje pesten. Ze pesten mij immers ook met hun standaard standaardbrieven, waarbij ze wel je adres en naam weten te vermelden, maar in de aanhef van de brief slaat dan toch de twijfel weer toe (geachte heer/mevrouw). Ja, je weet het al. Mijn manuscript is weer retour gekomen van een uitgeverij. Geeft niets. Maar ik betwijfel het of het wel is ingekeken. Want zeg nu zelf, wanneer op de website staat dat het ongeveer drie maanden zal gaan duren en je krijgt hem een week na verzending weer terug, ben ik dan werkelijk afgewezen op de inhoud? Of hadden ze geen zin om SoulBlues te lezen? Een vraag waar ik uiteraard geen antwoord op verwacht. In de brief stond immers zoiets als 'aangezien wij dagelijks tientallen manuscripten aangeboden krijgen, is het niet mogelijk dieper in te gaan op waarom u bent afgewezen'.

Okay, wie is mijn volgende slachtoffer?

maandag, april 11, 2005

I've got sunshine on a cloudy day. When its cold outside, I've got the month of May. I guess, you say, what does make me feels this way... My girl, talking 'bout my girl

Open!

Nog een weekje wachten. Duimen draaien. Fotootjes kijken van vorig jaar. Zwijmelen boven mijn agenda waar heel veel foto's instaan. Dan mijn ketting zoeken. Tas pakken. Keevie in. De A28 op en als de wiedeweerga naar Harderwijk. Jahaa... het Dolfinarium is weer open. Mijn spetterpas is weer binnen en ik kan haast niet wachten tot ik er weer naar toe kwam. Helaas heb ik afgelopen zaterdag de VIP-dag gemist... Dus dat ga ik maar deze week eens inhalen.

Vandaar die vette knipoog natuurlijk.



zondag, april 10, 2005

Weg zon...

Gelukkig hebben de weermensen niet helemaal gelijk gekregen wat hagel een sneeuw betreft... maar na het heerlijke zonnetje van vorige week is dit regenweekend toch niet waarvoor ik vorige week alle tuinmeubelen heb geschrobd...

zaterdag, april 09, 2005

Andere locatie

Met Script (wat vanmorgen weer begonnen was) zitten we in een ander pand. Prachtig grachtenpand aan de Herengracht. Met het ernaar toe wandelen kwam ik nog achter iets heel leuks. Twee deuren verderop zit namelijk uitgeverij Vassallucci. Laat ik daar mijn manuscript naartoe gestuurd hebben vorige week vrijdag...

vrijdag, april 08, 2005

Korte Duinen

De Korte Duinen... Met veel zon waan je je even in Afrika...





Maar we zijn gewoon in Soest aan het wandelen...




Toch?


Stage music

Wie kent de eerste film van Bridget Jones? Daarin zit een gave scène waarin de beide mannen in haar leven gaan vechten in het Griekse restaurant. Hierin is It's raining men verwerkt met hele abrupte stops in het nummer omdat dat zo in de scène past. Bij elke klap die ze uitdelen gaat de muziek verder, en wanneer ze stoppen, stopt dus ook de muziek. Heel knap gedaan en strak gesneden. Wanneer dat live zou moeten, zou het niet lukken... of wel?
Gisteren in de Sonnenborgh werd het tegendeel bewezen. Tijdens het toneelstuk werd er muziek gespeeld dat op bepaalde momenten heel abrupt moest stoppen en weer beginnen. En dat was super! De akoestiek was heel mooi, waardoor de contrabas en klarinet/tenor saxofoon erg goed uitkwamen.
Dus het kan... al zie ik dat in de film nog niet zo gebeuren...

woensdag, april 06, 2005

Keevie & Ik

Sneeuwkeevje

Ze zeggen dat het dit weekend weer gaat sneeuwen. Hoewel ik sneeuw ontzettend mooi vind, hoop ik toch niet dat het weer zo wordt dat Keevie in een sneeuwkeevje veranderd...



... al issie wel heel schattig zo!

Testje

Okay, op deze website kun je ook hele gekke testjes doen (bijvoorbeeld which dysfunctional Care Bear are you), maar deze is wel heel erg leuk... En weet je, zo'n Anime meisje zou ik best wel willen zijn ja!

If You Were An Anime Character What Would You Look Like?
(Girls Only)


nature girl

You are a nature loving anime girl. You love all types of animals and care for them. You are a calm person and loves to have people around. You love to be outside just admiring your surroundings and playing with the animals that are around. Now just if you keep loving the nature pretty soon everyone is going to copy you maybe I'm really not sure. But do what you do best and it will soon pay off!



Walsje!

Wanneer je met muziek bezig bent, ben je geneigd alles in vieren te tellen. Dat komt ook door dansen of aerobics (...en vijf, zes, zeven, acht) en dat bijna alle popmuziek is opgebouwd uit vier of meer tellen. In muziektermen heet dat een vierkwartsmaat en wanneer je heel erg gewend bent om in twee, vier, zes of acht tellen te tellen, valt het spelen van een walsje ineens heel erg tegen...

... en één, twee, drie, één, twee, drie

Het spelen van een wals valt wel natuurlijk, het zwiert en zwaait wat en je ziet het ritme dat wat vertragends heeft (vind ik altijd) natuurlijk aan je voorbij trekken.

Het wordt pas moeilijk als je rusten hebt, waarbij je pas bij op de drie weer een noot mag spelen. Wanneer deze dan ook nog eens overgebonden wordt naar de volgende maat, gaat het telmatig een tikkie mis. Want die noot is ineens vier tellen geworden.

En wat doe je dan? Juist! Je vergeet je driekwartsmaat kadans en telt verkeerd, overgaande naar een vierkwartsmaat.

Eh... foutje!

Voorlopig walsen we er in het saxofoonkwartet nog even op los. En dan komt het qua timing, tellen en kadans helemaal in orde!

één, twee, drie, één, twee, drie, één, twee, drie...

dinsdag, april 05, 2005

Keveralfabet

Zing maar mee:
A, B, C, D, E, F, G
H, I, J, K, L, M, N, O, P
Q, R, S, T, U, V
X, Y en de Z...
Dat is echt de laatste letter van het magische Keveralfabet...


van Zandvoort
Hou je van Kevers? Hou je van racen? Dan is Zandvoort the place to be! Althans het circuit van Zandvoort werd altijd veelvuldig gebruikt om met Kevertjes te racen. Hou je van het strand, dan kun je met je Kever naar de zee. Ook heerlijk. Koelboxje achterin, muziekje aan, raampjes of dakje open en met de wind in de haren naar het water! Een echte zomerse traktatie. En wellicht kun je dan met je Keevje ook nog even naar het circuit. Al is het maar om even rond te kijken!

Ja, zesentwintig weken zijn nu echt voorbij. Het is onvoorstelbaar hard gegaan. Begonnen op 12 oktober 2004 en geëindigd op 5 april 2005. Het alfabet dient om de Magie van de Volkswagen Kever uit te leggen. Dat je alle zesentwintig letters van het alfabet in ieder geval één keer kunt voorzien van een Keverwoord wil toch wel iets zeggen. Maar de echte, de aller echte magie kun je pas voelen wanneer je achter het stuur van zo'n luchtgekoelde rakker stapt, de sleutel omdraait en de motor als een vliegtuigje tot leven komt... Dan pas weet je het echt...




maandag, april 04, 2005

Keevie & Ik

Mayonaise

Omdat ik vandaag met Keevie nog een rondje Midden-Nederland ging doen, was het belangrijk dat ik hem tip top in orde mee zou nemen. Volle benzinetank, raampjes even schoonmaken en het meest belangrijke: olie bijvullen. Keevie's olielampje knipoogde namelijk al de hele vorige week naar mij en dat is het teken dat hij graag iets extra's voor zijn motortje nodig heeft.

Zogezegd zo gedaan: en om maar met het meest lastige te beginnen, begon ik vanmorgen om 09.00 uur met olie bijvullen.

Althans... dat dacht ik.

Na een kwartier ging de dop nog niet los en begon ik een beetje moedeloos te geraken. Vooral omdat mijn handen steeds zeerder gingen doen en ik vanavond ook nog naar saxofoonles ga. Na een consult met papa via de telefoon, een behulpzame meneer van het waterleidingbedrijf en een theedoek, werd het tijd om (voor mij gevoel blond te doen) op te geven en W. te bellen.

Een joviaal 'kom maar snel langs' later, reden Keev en ik naar de garage waar (uiteraard) W. de dop er met alle gemak van de wereld afdraaide. W. bood aan dat B. de olie even bij zou vullen, zo'n aanbod sla ik niet af. Dus ging B. op zijn hurken even de olie bijvullen. Om 10.00 was deze missie volbracht.

W. gaf trouwens ook de reden voor het zo muurvast zitten van de oliedop. Deze zat vol met mayonaise.

Nee, geen echte natuurlijk, maar olie dat is verdikt tot een witte pasta. Dat doet olie altijd in oudere motortjes.

Of Keevie heeft te veel patatjes met genuttigd...

zondag, april 03, 2005

Schoonmaak

Vandaag heb ik vijf wassen gedaan, twee weken strijkwerk weggestreken en het terras geboend... Over voorjaarsschoonmaak gesproken!

vrijdag, april 01, 2005

De zon schijnt

De zon schijnt, de zon schijnt
Met heel veel praal en pracht
De zon schijnt, de zon schijnt
En dat geeft mij kracht

Vrolijk, blij en goed gevoel
Dat is de zon haar doel
Ze geeft die af met veel plezier
Ook al waait het windkracht vier

De zon schijnt, de zon schijnt
De hemel is hemelsblauw
De zon schijnt, de zon schijnt
En dat komt ook door jou

B'Day Countdown