Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

woensdag, juni 30, 2004

Oranje

Oranje kids

Zou het weer een Oranje feestje met de kids worden, zoals afgelopen zaterdag toen 'we' na strafschoppen de halve finale bereikten?

Ik hoop het wel!


zaterdag, juni 26, 2004

Boris' motto

Keeping the soul alive

Okay, de meesten zijn de leuze wel zat (ik niet, ik vind het leuk dat er weer eens iemand met een lijfspreuk rond loopt), maar als je het kersverse debuutalbum van Boris beluisterd (genaamd Rely on Me), dan hoor je dat hij zeker de Soul in leven houdt!

Een knaller van een cd. De nummers zijn een beetje Prince meets Michael Jackson meets Bill Withers en een beetje Justin Timberlake... maar toch ook weer niet.

Het is echt Boris zoals we hem hebben leren kennen. Zwoele, soms heel rauwe stem. Mooie en ondeugende teksten. Lekkere beats. Tja... zo komt hij natuurlijk nooit uit mijn cd-speler!

donderdag, juni 24, 2004

Keevie & Ik

Sta even stil...

Wie kent de leus die je als automobilist op billboards langs de snelweg tegenkomt wanneer het wegwerkverkeer bezig is? Voor degene die niet weten welke leus ik bedoel, het is de volgende:

Sta even stil bij het werk aan de weg

Of te wel:minder je snelheid, let op dat er geen werkmensen op of vlakbij de snelweg lopen en houd voldoende afstand voor het wegwerkverkeer.
It'ssahsimple.

Vanmorgen deed zich een andere situatie voor. Aangezien het erg slecht weer is, waarbij velen niet durven of kunnen rijden toch met de auto de weg op gaan, terwijl ze toch vele malen beter met het openbaar vervoer hadden kunnen gaan, reed ik langzamer en was ik later dan normaal bij de afslag naar mijn werk. Dus ik draai de bocht van de snelwegafslag af om de weg op te gaan richting kantoor... sta ik stil.

Áchter het werk aan de weg.

Een klein kraanwagentje die met een snelheid van ongeveer vijf centimeter per uur vooruit ging, was op mijn weghelft de berm aan het opruimen, zodat er nog meer water in kon. Met de regenbuien die wederom voorspeld waren, geen overbodige luxe. Maar wie doet dat in vredesnaam tijdens het woon/werkverkeer?

Het wachten was wanneer Keevie & Ik om het wagentje heen konden (samen met nog tien anderen) en dus voor het tegenliggende verkeer weer op onze hoogte was erom heen te komen.

Nogmaals, veel mensen zijn bang in de auto met dit weer, dit zijn de meeste mensen die ook niet vaak in de auto zitten. Dus sjokten we als slakjes achter het kraankarretje aan, totdat de eerste er eens omheen durfde.

Gelukkig sjeesde Keevie zo mee achter de slinger aan en bracht hij mij precies op tijd op mijn werk. Maar we stonden mooi even stil achter het werk aan de weg!


woensdag, juni 23, 2004

In de steigers

Terug van weggewaaid

Ongeveer 330 jaar geleden was er zo'n grote storm in Utrecht dat het middenschip dat de Domtoren met de Domkerk verbond, wegwaaide. De brokstukken verdeeld over de stad. Nu zo'n 330 jaar later dus, is de gemeente met een mooi project bezig, onder het mom 'Terug van weggewaaid' is met stijgers het middenschip weer opgebouwd, ter gelegenheid van het 750jarige Jubileum van de Domkerk. Vanavond zou er een toneelstuk worden opgevoerd van Shakespeare waarin het over een storm gaat. Maar het is afgelast door het noodweer met de windstoten die windkracht 9 tot 10 kunnen halen aan de kust vandaag. Zou nu het middenschip weer is opgebouwd er weer zo'n storm komen als drie eeuwen geleden?


Domkerk. Rademaker, 1720

Meer weten over het project? Kijk dan ook eens op 750 jaar Domkerk.

zondag, juni 20, 2004

Remko's Angels

Live On Stage

Gisteren voorspeeldag gehad voor de open dag op de Muziekschool in Utrecht. Hebben we met zijn viertjes (ik ben nog vergeten het grapje 'Remko's Angels' te maken, maar dat waren we wel ) lekker staan swingen. Een knaller van een afsluiting van de tweede Stoomcursus. Nu moet ik helemaal tot na de zomer wachten voor het volgende seizoen...

Spetter pieter pater

Spetterpas

Sinds afgelopen vrijdag heb ik een Spetterpas voor Dolfinarium Harderwijk! Dus als jullie mij even niet weten te vinden...

woensdag, juni 16, 2004

En je eigenlijk niet wilt weten

Dingen die je jezelf nooit hebt afgevraagd...

...totdat je ze hier las.

Ik kreeg dit eens in mijn mailbox, doe je voordeel met deze (on)zinnige informatie. In ieder geval zijn ze erg grappig, deze "breinbrekertjes":

- Als je een smurf wurgt, welke kleur krijgt hij dan?
- Hoe zet men de bordjes met "Niet op het gras lopen" in de grasperken?
- Hebben analfabeten evenveel plezier met lettertjes in de soep?
- Toen de mens ontdekte dat melk van koeien kwam, waar was hij toen mee bezig?
- Als Chinezen rijst gooien op huwelijken, gooien Vietnamesen dan
loempia's?
- Als een woord verkeerd gespeld stond in het woordenboek, zouden we dat dan ooit weten?
- Waarom is "afkorting" zo'n lang woord?
- Hoe merk je dat de onzichtbare inkt op is?
- Waarom heeft Noach die twee muggen niet doodgemept?
- Als konijnenpootjes geluk brengen, heeft dat konijn dan ook geluk gehad?
- Een boterham landt altijd met de beboterde kant naar beneden en een kat landt altijd op haar poten, maar wat gebeurt er als je boter op de rug van een kat smeert?
- Als de mens afstamt van de apen, waarom zijn er dan nog apen?
- Krijgen werknemers van Lipton ook een koffiepauze?
- Hoe weet een thermoskan of de drank koud of warm moet blijven?
- Hoe zorgt men ervoor dat herten bij die verkeersborden oversteken?
- Waarom krimpen schapen niet als het regent?
- Waarom kan je geen ander woord maken met de letters van "anagram"?
- Als het vandaag nul graden is, en het wordt morgen twee keer zo koud, hoeveel graden is het dan morgen?
- Als er niets aan de antiaanbaklaag kan plakken, hoe krijgen ze de anti-aanbaklaag dan aan de pan?
- Wat tellen schapen als ze niet kunnen slapen?
- Wat gebeurde er met de eerste 6 "Ups"?
- Hadden Adam en Eva navels?
- Zwemt een eend met één poot in cirkeltjes?
- Hoe zorgt iemand die winkelrekken verkoopt er voor dat zijn winkel niet leeg lijkt?
- Olijfolie komt van olijven en maosolie komt van maos, maar waar komt babyolie dan vandaan?
- Als een taxi je achteruit rijdend naar huis brengt, moet de chauffeur je dan betalen?
- Als je probeert te falen en je slaagt, ben je dan geslaagd of heb je gefaald?
- Als je in een voertuig zit dat beweegt met de snelheid van het licht, wat gebeurt er dan als je de koplampen aandoet?

En tenslotte:
- Als een blinde naar het toilet gaat, hoe weet hij dan dat hij klaar is met zijn billen afvegen?

O: mocht je nu willen discussieren over deze stellingen en vraagstukken (en dat kan ik mij zo voorstellen); je bent altijd welkom in mijn forum

dinsdag, juni 15, 2004

Gespiegeld...

Joehoe!

Ik heb vandaag mijn foto's opgehaald die ik vorige week vrijdag had gemaakt in het Dolfinarium Harderwijk met mijn nieuwe camera... en ze zijn allemaal gelukt!

Kan ik iedere dag naar de Dolfies kijken! Jammer dat ik geen eigen foto's op mijn weblog kan zetten. Moeten jullie het maar hiermee doen:



Ook mooi toch?

zondag, juni 13, 2004

ALWEER! Haaien aaien

Dolfijntjes

Omdat vorige week de foto's van het haaien aaien en voeren waren verdwenen van de digitale camera, moesten we ... o wat erg ... nog een keer naar het Dolfinarium.

Eergisteren was het prachtig weer om Dolfijnen, Zeeleeuwen, Robben, Zeehonden, Walrussen, Roggen en Haaien te gaan bekijken. Dus gewapend met camera wederom naar Harderwijk afgereisd. En het bewijs staat nu op de foto: Berry durft een haai te voeren én te aaien. En niet één keer, maar een aantal keer. Wie mij kent weet hoe bang ik ben voor haaien. Dus ook dat dit een hele overwinning is. Toch blijf ik het een beetje eng vinden, alleen steek ik nu (het is de derde keer dat ik het doe namelijk) wat makkelijker mijn hand in het water als de vissen voorbij komen. Pas als ze langs mijn hand zwemmen denk ik: 'Oei... ik heb een haai aangeraakt!' De roggen zijn heerlijk zacht en glibberig en het is heel leuk om ze te aaien!

Wat ook prachtig was, was het feit dat de meeste dieren op het land lagen te zonnen. Dus zeehonden die je bijna kon aanraken, robben die op stenen hingen onder een fontein en knorrige zeeleeuwen die heerlijk lagen te slapen. Dat heeft vast heel wat mooie plaatjes opgeleverd op mijn nieuwe spiegelreflexcamera. Alleen daar moet ik nog een paar daagjes op wachten...

Ook hebben we gegeten bij de Dolfijntjes. In het restaurant bij de ingang kun je zo naar de dolfijntjes kijken die in de koepel wonen en daar horen. Onder het genot van een heerlijk verse kabeljauw met frietjes en salade kon ik mooi naar de Tuimelaartjes kijken.

Ik geniet zo van al deze dieren, dat ik maar voor de rest van dit seizoen een Spetterpas ga nemen. Dus als je me niet kan vinden... Probeer dan het Dolfinarium maar eens. Of achter mijn computertje, want ik heb nu een spel gekocht waarbij ik zelf mijn eigen Dolfijnenshows kan bouwen...

dinsdag, juni 08, 2004

Bella Italia... in de achtertuin

IJsje?

Het wordt vandaag een tropisch dagje. Sterker nog: dat is het al. Dus dat wordt lekker lui in de tuinstoel aan de vijver zitten met iets koels te drinken binnen handbereik. En om de zomerse sfeer nog iets op te voeren: mijn Italiaanse lessen erbij. Wat is er nu meer motiverend om zo'n zonnige taal te leren dan de zon en een heerlijke temperatuur?

Gelato?

maandag, juni 07, 2004

Besje a Italiano

Nome da Donna

Ik mail sindskort met een Italiaan om mijn Italiaans te verbeteren. Nu vroeg hij de vorige keer waar mijn naam vandaan kwam, want hij kende het als een jongensnaam. Maar het is een oudhollandse meisjesnaam, ofwel in het Italiaans: una nome da donna olandese antico.

Bij het opruimen van mijn mailbox kwam ik het volgende tegen:

BERRY English
Either means "berry" from the English word referring to the small fruit (feminine), or else is a variant of BARRY (masculine).

Meer weten over mijn naam? Lees dan ook eens: What's in MY name?.

zondag, juni 06, 2004

Liedje van mama

Mercy, mercy, mercy

Pa doe, pa doe, pa doe, pa doe da daa
Pa doe, pa doe, pa doe, pa doe da daa
Pa doe, pa doe, pa doe, pa doe da daa
Pa doe, pa doe, pa doe, pa doe da daa
Pa pa, da da, doe doe, da da, pa pa, da da, doe doe, da da pa
Pa doe da doe da doe da DOE, pa doe da doe da doe da
Pa da doe da dam, da da dam, pa da daaa, pa daaa, pa da.


Niet veel mensen zullen weten wat hier de melodie van is. Ik wel. En gelukkig kan ik dit uit mijn hoofd spelen, met zijn ogen dicht, want als ik dit liedje van mama speel, kan ik toch niet zo veel meer zien... Als zij het maar hoort.

zaterdag, juni 05, 2004

Kabeljauw & Knuffels

Dolfinarium

Gisteren zijn papa en ik voor een vakantiedagje-uit naar het Dolfinarium geweest. Het was heel erg mooi om beneden bij de Lagune naar de dolfijnen te kijken. Eentje kwam zelfs bij mij liggen aan de andere kant van het glas om even te kijken. En ik heb een haai gevoerd met kabeljauw. Die foto is helaas mislukt... moeten we nog een keer. Erg hè ?

donderdag, juni 03, 2004

Merci

Dank je wel

Ik heb een cadeautje gehad van het baasje van de kat die bij mij in de tuin was gevallen. Een doosje Merci. Had niet gehoeven, zolang de poes maar niets heeft. Maar heel erg bedankt, ik stel het zeer op prijs!

woensdag, juni 02, 2004

Ikke van binnen

Echo

Weet je dat het best gaaf is om te kunnen bekijken hoe je eigen nieren eruit zien?

B'Day Countdown