Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zaterdag, februari 28, 2004

Gezellig

Hond op schoot

Hond op schoot.
Zittend op de krant.
In de weg wanneer je wilt schrijven.
Of typen.
Een lekker warm wit kleedje.
Waar ik mijn armen op kan steunen.
En lekker mee kan knuffelen.
Hondje op schoot...
... beetje onhandig, maar wel fijn.

Nietwaar... kleine Bassie?

donderdag, februari 26, 2004

Keevie & Ik

Sneeuwfile

Vanmorgen in de file gereden door de sneeuwval.
Keevie vond het heel erg mooi, maar ik weet nog wel beter. Nu is Keev niet in Oostenrijk geweest, dus hij kan weinig vergelijken. Maar ik weet hoe veel mooier het nog kan zijn. En weet je, in Oostenrijk staat niet het gehele verkeer op zijn kop wanneer er een beetje meer sneeuw valt. Maar ja... wij zijn goed met water, in die landen zijn ze goed met sneeuw. En zo heeft ieder land zijn weersomstandigheidspecialisme.

Maar ondertussen is het wel prachtig buiten. En doen Keevie en ik rustig aan. Hij heeft immers geen sneeuwkettingen...

woensdag, februari 25, 2004

Doe alsof...

Words say enough...

Een liedje dat mammie en ik altijd in de auto meezongen.
Een liedje dat nu zo op ontzettend op mijn leven slaat.
Een liedje met zeer krachtige woorden.

Laten we maar net alsof doen...


Just Pretend by Elvis Presley
words & music by Flett - Fletcher

Just pretend, I'm holding you
And whispering things soft and low
And think of me, how it's gonna be,
Just pretend I didn't go

When I walked away, I heard you say
If you need me, you know what to do
I knew it then, I'd be back again
Just pretend I'm right there with you

And I'll come flying to you, oh yes
All the crying is true
Oh, I will hold you and love you again
But until then, well just pretend

Oh, it's funny but I can't recall the things
We said or why you're crying
But now I know it was wrong to go
I belong here by your side

And I'll come flying to you, oh yes
All the crying is true
Oh, I will hold you and love you again
But until then, well just pretend


Ja... we doen soms maar net alsof...

maandag, februari 23, 2004

Mama's Wijsheden

deel 6

Je kunt veel meer, dan je denkt is een uitspraak die vooral op mij slaat. Een wijsheid die mamma dus vaak op mij heeft losgelaten. Ik dacht dat ik 5 VWO niet zou halen, maar mamma stond achter mij en zei: Je kunt veel meer dan je denkt. Ik durfde mijn boek niet naar het postkantoor te brengen, maar wie was er bij mij zodat ik het wel aandurfde en dus deed? Juist. Mamma. Bang om te vallen met skeeleren? Niet wanneer mamma erbij was. Mijn steun en toeverlaat wanneer ik het niet zag zitten. Met een wijsheid, die altijd insloeg als een bom en mij op dat moment ook sterker maakte dan ik dacht (een andere wijsheid van mamma die ik zeer ter harte neem).

Mamma is er niet meer om mij recht in mijn gezicht te zeggen dat ik veel meer kan, dan ik denk. Nu hoor ik haar het in mijn oor fluisteren, wanneer ik aan haar denk. Ik kan veel meer dan ik denk. Iets wat ik de afgelopen dagen ook al bewezen heb...

Lieve mammie, ik zal er aan denken bij alle nieuwe dingen die ik ga ondernemen. Bij alle enge nieuwe dingen waar ik voor kom te staan. En dan denk ik aan jou, aan jouw woorden en je steuntje in mijn rug. En dat geeft zoveel kracht, dat ik inderdaad alles kan, wat ik maar wil.

woensdag, februari 18, 2004

Mijn ster... voor eeuwig

Lieve Mammie

29 april 1955 - 13 februari 2004

Als een ster, zo straalde je altijd
Als een ster, heel dichtbij, niet ver
Het licht mag dan zijn uirgedoofd
voor ons blijf je nog jaren stralen
Als een ster, helder



Lieve Mammie, ik hou van je.


(c) Berry de Nijs 2004

woensdag, februari 11, 2004

Georgia...

On my mind...

Nieuwe nummers voor saxofoon brengen vaak ook met zich mee dat ik ze ga lopen zingen en neuriën of dat ze in mijn hoofd afspelen. Een mooie is Georgia on my Mind van onder andere Ray Charles. Ik heb ook een versie van Michael Bolton, maar deze is nog net iets mooier. Dromeriger...

Om het nummer beter te kunnen spelen heb ik de tekst van het nummer onder de noten geschreven. En ook hier. Zodat ik het af en toe ook eens terug kan zoeken...

Georgia on my Mind
As sung by Ray Charles
Georgia, Georgia, the whole day through
Just an old sweet song
Keeps Georgia on my mind
Georgia, Georgia
A song of you
Comes as sweet and clear
As moonlight through the pines
Other arms reach out to me
Other eyes smile tenderly
Still in peaceful dreams I see
The road leads back to you
Georgia, Georgia
No peace I find
Just an old sweet song
Keeps Georgia on my mind


...zucht...

vrijdag, februari 06, 2004

Stoomcursus II

Nieuwe Liedjes

De eerste Stoomcursus Saxofoon heb ik afgerond. Met een hele leuke voorspeeldag (afgelopen zondag alweer), waarbij de hele groep goed stond te spelen. Even stoom afblazen? Geen tijd voor: de tweede is alweer begonnen. En hoe!
We kregen weer een pakket nieuwe nummers en zijn met het clubbie (nog maar vier) direct begonnen aan de eerste drie: Mr. Magic, Uri Tzion en Georgia. Pittig, maar wel weer heel leuk om aan nieuwe stukken te werken. Al zal ik de oude ook nog lang spelen!

donderdag, februari 05, 2004

Knollenveld

Hotseknotsebegoniavoetbal

Okay, het was niet de mooiste wedstrijd die ik ooit gezien heb. Het was ook niet de meest soepele... Ze hingen (om mijn papa te citeren) als pupillen in de middencirkel. Om iedere bal moest worden geknokt... meerdere malen. Slechte passes, mensen die doorliepen, ballen die wegglipten. Het was het zogenaamde Hotseknotsebegoniavoetbal.

Maar het was wel één van de spannendste wedstrijden die ik heb meegemaakt tot nu toe. Het zinderde in Galgenwaard. We schreeuwden, zongen en klapten. Juichten en hielden de adem in. We telden de secondes af totdat het verlossende fluitsignaal zou klinken. Iedere minuut was er één, iedere seconde één teveel. We hielden ons hard vast en konden tot slot geheel uit ons dak gaan. Want het was niet mooi... maar wel mooi de overwinning. 3-2 stond er op het scorebord, in ons voordeel.

Eerst kwamen we op achterstand. Heracles maakte ongelukkig de 0-1. Daarna maakte v/d Berg al snel de 1-1 waarop de 2-1 door v/d Haar werd ingetikt. Helaas volgde toen de 2-2 door onoplettendheid. Daar gingen we weer en ik kon alleen maar denken: alsjeblieft geen verlenging!

Gelukkig werd de verlenging ons gespaard: na een poging op doel van v/d Berg kwam in de rebound de bal achter de doelman van Heracles te liggen dankzij de teen van Tanghe. 3-2, wat een heerlijk gevoel... vooral zo'n ontzettende opluchting!


Opluchting op het veld... de tribune slaakte ook een zucht van verlichting!

Ik zeg altijd: het gaat er niet om hóe je wint, als je maar wint. Maar heren, één verzoek, kan dat in het vervolg ietsjes minder zenuwslopend?

woensdag, februari 04, 2004

Cup fighters!

Live in Galgenwaard

Vanavond is het weer zo ver! Ik mag eindelijk weer naar de Galgenwaard, want FC Utrecht speelt vanavond in de kwartfinale van de Amstel Cup tegen Heracles. Aangezien ik de eerste thuiswedstrijd heb gemist, omdat ik in Oostenrijk zat, ben ik wel blij dat ik 'onze' jongens weer live kan zien.

Om een beetje weer op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen van de club (okay, ik was op vakantie ook op de hoogte van de uitslagen) heb ik de nieuwsberichten op de website van FC Utrecht even zitten lezen. En wat kwam ik daar tegen? Het feit dat FC Utrecht is uitgeroepen tot 'koning van de corner'. Een titel die ze zeker verdienen. En ik durf dat te zeggen, omdat ik iedere keer in het stadion zie hoe gevaarlijk deze zijn. Maar als de gehele FC koning is, dan zijn de prinsen Pascal en Stefaan, omdat deze de meeste corners nemen.

En over Pascal gesproken, ook over hem werd gerept op de website. Ze citeren uit een artikel van de Sport International (dat ik inmiddels heb aangeschaft):
Pascal Bosschaart gaat onder meer in op de geruchten over zijn toekomst. 'Er zijn allerlei verhalen ontstaan, tot en met Manchester United! Kom op zeg, wie ziet míj daar nou tussenlopen!? In de winterstop werd ik al naar Feyenoord geschréven Natuurlijk heeft die club mijn voorkeur, ik wil graag hogerop. Op dit moment is alles nog onzeker, alleen dat mijn contract met FC Utrecht nog een jaar doorloopt.

Pardon? Hij ziet zichzelf niet bij Man United spelen? Aan de ene kant ben ik blij dat hij niet gaat... we kunnen (lees: ik kan) hem helemaal niet missen. Jawel Pascal, zo goed ben je wel. Niet zo bescheiden. In ieder geval zou je eens voor Oranje geselecteerd moeten worden. Lijkt me voor jou helemaal top!

Ik hoop dat vanavond weer een feest wordt en dat 'we' winnen.
Succes jongens!

Forza Utreg

maandag, februari 02, 2004

Sneeuwwallen

Sneeuwpret

And so I'm back! From outer space... eh... nee, da's een ander liedje. Ik ben wel weer terug uit Oostenrijk van een weekje sneeuw, zon en pret. Maar vooral genoten van die bergen sneeuw. En nu niet gaan zeggen dat er in Nederland ook twee dagen sneeuw is gevallen... bij ons in Kössen sneeuwde het maar twee dagen NIET. Iedere dag wandelen tussen de sneeuwvlokken en wallen van minimaal anderhalve meter hoog. Heerlijk...

Gelukkig zijn binnenkort de foto's klaar... kan ik nog even na genieten.

B'Day Countdown