Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

maandag, december 29, 2003

FC Utrecht...

...in kraaltjes

Laatst heb ik voor mijzelf in oranje kraaltjes op een zwart T-shirt de tekst 'Dance' geborduurd. Onder het mom van 'promoshirt' voor mijn boek. Je zou denken dat ik na het maken van een eigen elviscape met een walvisstaart in pailletjes (zo'n twee jaar geleden) voor de komende 25 jaar genoeg gehandwerkt had, maar niets is minder waar. Want nu ben ik begonnen aan een nieuw project.

Bij iedere wedstrijd die ik naar het stadion ga, gaat Koekiemonster met mij mee. Hij is een handige rugzak die de gehele wedstrijd op mijn buik bivakkeert en zo de wedstrijd met open mond gade slaat. Wij zijn samen ook redelijk bekend op de tribune, er wordt zelfs gevraagd, wanneer ik hem even niet vast heb, of ik mijn voetbalmascotte ben vergeten. De titel van voetbalmascotte heeft hij verworven sinds de zinderende Amstel Cup finale in De Kuip afgelopen juni, waar hij voor het eerst mee naar toe mocht. En we wonnen. Dus sindsdien hoort deze Hooligan ook bij het legioen.

Zelf bezoek ik iedere wedstrijd gewapend met T-shirt (Eén ding is zeker...!) en sjaal, die, sinds de winter in Nederland is ingezet, niet meer om Koekies nek zit. Maar met een kaal buikje naar de wedstrijd is ook zo wat. Dus besloot ik om een rood shirtje voor Koekie te maken. Dit shirtje heeft hij al een wedstrijd aan gehad (tegen Volendam) en dat bracht ook geluk. Tevens heb ik ook heerlijk warme handen, omdat ik die erin kan verstoppen.

Maar een rood shirtje is maar een rood shirtje. Vooral als je bedenkt dat er meerdere clubs in de Holland Casino Eredivisie (wat een mond vol trouwens!) met rood aan hun lijven een balletje trappen. En we willen wel zeker ervan zijn dat iedereen weet voor WIE Koekie precies is.

Dus ben ik gisteren begonnen met blauwe, witte en rode kraaltjes, een sjabloon, een naald en een stift. Eerst heb ik het FC Utrecht logo op het rode shirtje getekend. En daarna begonnen met het opvullen van de vlakken in de juiste kleuren. Het is even een aantal uren werk (met heel veel plezier) maar dan heb je ook wat. En Koekie? Die maakt straks de blits op de tribune!

vrijdag, december 26, 2003

Kerstdiner...

...met stokjes

Gisteravond, eerste Kerstdag, stond er wat heerlijks op het menu: de Indische Rijsttafel van mijn pappa. Hij was al een paar dagen aan de slag in de keuken, waarbij het water ons al door de mond liep. Gisteravond dus, mochten we het dan eindelijk opeten. Mét stokjes!

Dat bracht eerst wel wat geklungel (en dus een hoop lol) met zich mee, maar zodra je het onder de knie hebt, is het eigenlijk wel heel handig. En het eten smaakte er superheerlijk bij!

Vandaag ruilen we de stokjes in voor mes en vork, zetten we de pannen in miniatuurvorm op tafel, want vanavond mogen we het helemaal zelf doen: met het gourmetstel!

Jummie.

donderdag, december 25, 2003

woensdag, december 24, 2003

Keevie & Ik



Happy Holidays!

Morgen is het Kerstmis en dat gaan wij natuurlijk ook vieren. Vandaag nog één dagje werken, dan met Keevie naar huis en dan... hebben we allebei anderhalve week vakantie! Alleen voor plezierritjes zal ik Keevie uit zijn winterslaapje halen. En ik? Ik ga genieten van de vrije dagen en dingen doen waar ik de laatste maanden niet aan toegekomen ben. Kijk, ik heb mijn goede voornemen al voor het Nieuwe Jaar gemaakt!

Veel plezier allemaal

Vrij betekent wel dat ik leuke dingen ga schrijven voor mijn weblog. Blijf surfen!

dinsdag, december 23, 2003

Keevie & Ik

In de sneeuw

Ieder jaar photoshop ik wel een Kerstkaartje van Keevie in de sneeuw... maar vandaag is dat helemaal niet nodig. Hij staat namelijk in de sneeuw, waarschijnlijk met koude voetjes en een wit dakje. En ik kan hem ook zachtjes horen zingen...

Oh the weather outside is frightful
But the fire is so delightful
And since we've no place to go
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!


zondag, december 21, 2003

Afscheid van Toshy

Toshiya op de schouders van Pascal en René, zodat iedereen nog even goed naar hem kon kijken, juichen en klappen!


Toshi bedankt!

Vandaag weer een prachtwedstrijd bijgewoond op de tribune van Galgenwaard. Het was de laatste van Toshiya Fujita, en de laatste voor de winterstop. Uiteindelijk werd het 3-0 tegen Volendam, dankzij twee sublieme corners van Pascal Bosschaart op het hoofd van Patrick Zwaanswijk én een penalty genomen door Stefaan Tanghe. En daarna een publiekswissel voor Toshi. Aan het einde werd hij door Pascal Bosschaart en René Ponk op de schouders gehesen, zodat de supporters op de Bunnikside nog even goed naar hem konden kijken. Dag Toshi! Hartelijk dank voor je mooie acties! Succes in je verdere loopbaan. En wellicht tot ziens!

zaterdag, december 20, 2003

X-mas, by Elvis

Christmas songs

Met Kerst hoort er muziek uit de boxen van je stereo te komen. Bij mij klinkt, naast die van andere klassiekers, de warme stem van Elvis natuurlijk weer door de kamer. Vorig jaar heb ik de tekst van het Bluesy Santa Claus is back in town geplaatst. Dit jaar kun je het swingende Here comes Santa Claus lezen. Als je daar niet van in de stemming komt!

Here Comes Santa Claus (Right Down Santa Claus Lane)
(Words & music by Autry - Haldeman)

Here comes Santa Claus, here comes Santa Claus,
Right down Santa Claus Lane.
Vixen, Blitzen, all his reindeer
Pulling on the reins.
Bells are ringing, children singing,
All is merry and bright.
Hang your stockings and say a prayer,
'Cause Santa Claus comes tonight.

Here comes Santa Claus, here comes Santa Claus,
Riding down Santa Claus Lane.
He's got a bag that's filled with toys
For boys and girls again.
Hear those sleigh bells jingle jangle,
What a beautiful sight.
Jump in bed and cover up your head,
Because Santa Claus comes tonight.

Here comes Santa Claus, here comes Santa Claus,
Riding down Santa Claus Lane.
He doesn't care if you're a rich or poor boy,
He loves you just the same.
Santa knows that we're God's children,
That makes everything right.
Fill your hears with Christmas cheer,
'Cause Santa Claus comes tonight.

Well, here comes Santa Claus, here comes Santa Claus,
Riding down Santa Claus Lane.
He'll come around when the chimes ring out
It's Christmas morn again.
Peace on Earth will come to all
If we just follow the light
Let's give thanks to the Lord above,
'Cause Santa Claus comes tonight.

'Cause Santa Claus comes tonight.

vrijdag, december 19, 2003

Gesundheit

Ha...ha...ha...tsjoe!

Ik ben snot, snipper, sneezing verkouden.
En dat al vanaf dinsdag! Heb ik snotterend saxofoonles gehad, wat nog eigenlijk wel goed ging. De truc daarvoor was eenvoudig: gewoon vaker naar adem happen.
Woensdag in Galgenwaard kostte het al weer wat meer moeite door het hoesten dat er bij kwam. Maar ik kan mijn mond toch niet houden, dus daar heb ik mij maar doorheen gesnoten.
Donderdag heb ik op mijn werk mijn prullenbak gevuld met gebruikte tissues. Het zal mij benieuwen of de nieuwe box die ik dus donderdag had aangebroken, vandaag zal overleven.
En nu is het vrijdag. Volgens vele medische bronnen duurt een verkoudheid niet langer dan 5-7 dagen.
Ik snotter en nies gewoon door. Kan ik tenminste Donald Duck nog eens nadoen...

haaaaaa...tsjoe...

Gelukkig heeft Keevie voor deze gelegenheid ook een tissuebox bij hem...

donderdag, december 18, 2003

Weer een rondje verder

Gaaf man...

Ik ben gisteren getuige geweest van een heus spektakel in de Galgenwaard. Namelijk van de Amstel Cup wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk. De vorige keer koste dat Pascal zijn kuit... deze keer gelukkig niet! FC Utrecht kwam er zonder kleerscheuren (maar wel met grasvlekken, waar de wasmoeder vast niet blij mee zal zijn) vanaf: 3-1. Bij RKC werd er eentje, terecht, uitgestuurd. Stefaan Tanghe werd Man of the Match. Na het uitroepen van die titel scoorde hij de laatste goal. Dus 'we' zitten in de volgende ronde en wel de kwartfinales. Uit de loting, die gisteravond nog gedaan werd, kwam de volgende tegenstander tevoorschijn, namelijk Heracles. Thuis. Op 3 of 4 februari. Ik kan haast niet wachten. Dit wordt super gaaf man!

woensdag, december 17, 2003

Achtste finales ...?

Amstel Cup

Vanavond speelt FC Utrecht tegen RKC Waalwijk in de achtste finales van de Amstel Cup. Hopelijk gaat het dan beter met de slidings… voor Pascals kuiten dan. Meer hierover kun je lezen in Leuke Heren deel 5.

Forza Utrecht!

Leuke Heren

deel 5



De kuiten van Pascal

Ze willen hem allemaal: Feyenoord, PSV, Manchester United… Maar hij speelt bij FC Utrecht. Hij heeft heel wat kuitblessures gehad al dit seizoen. Zijn kuiten verrichten trouwens ook heel veel inspanningen, want deze voetballer staat dan officieel op het middenveld, hij is overal en nergens op het veld te vinden: in de verdediging tot in de aanval. En hij is nog leuk om naar te kijken ook…

Pascal krijgt een ijszak na de lichte spierscheuring opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Vitesse

Op 28 februari 1980 kwam Pascal ter wereld in de havenstad Rotterdam. Met een voorliefde voor Feyenoord, was het alleen maar logisch dat meneer bij SC Feyenoord in de opleiding ging tot de kanjer die hij nu is. Helaas wilde Feyenoord Pascal niet voor het eerste elftal hebben en kwam hij, gelukkig voor FC Utrecht, in 1997 naar de Utrechtse FC (debuut uit tegen de Graafschap, wat met 1-0 in het voordeel van Utrecht eindigde). Waar hij nu nog steeds speelt op het middenveld.

En hoe! Meneer loopt voor, achter, rechts, links… officieel hoort hij op het middenveld (zo staat hij overal ingeschreven en ingedeeld), maar soms zou je denken dat hij alle posities bespeelt. Zo verdedigt hij mee, wanneer dat nodig is, maar staat hij ook aan de basis van menig aanval. Ik snap wel waarom ze Pascal willen hebben…

Deze linkspoter met nummer 5 op zijn rug (en broek) is zeer gevaarlijk wanneer het op het nemen van corners (zowel van links als van rechts) of dode spelmomenten aankomt. Er zit een dodelijk schot in dat been, waardoor de bal perfect bij de eerste of tweede paal (of waar je hem ook maar hebben wilt) uitkomt, op het hoofd van wie die bal ook maar wil hebben. Zelf hoop ik altijd stiekem dat de bal er gewoon zonder interventie in krult, zodat Pascal zelf ook eens scoort…

Dit seizoen (mijn eerste FC Utrecht seizoen dat ik in het stadion zit) heb ik al zeer van hem genoten. Helaas raakte hij ook een paar keer flink geblesseerd. Om terug te komen op Pascals kuiten: hij heeft een wat blessuregevoelige eerste helft van dit seizoen doorgemaakt. Zo liep hij zondag 28 september in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een spierscheuring op in zijn kuit. Na twintig minuten moest hij geblesseerd het veld verlaten. Hij was zodanig uitgeschakeld dat hij de UEFA Cup-return tegen MSK Zilina in Slowakije op 15 oktober moest missen. Toch was hij erbij: omdat hij zoveel van zijn clubbie houdt (daar ga ik maar van uit) betaalde hij zelf zijn reis naar Zilina om als supporter op de tribune zijn medespelers aan te moedigen! Als dat niet tof is.

Pascal in het kopduel tegen RKC Waalwijk

En daar bleef het helaas niet bij. Een paar weken daarna ging Pascal opnieuw ter aarde, en wel op 9 november tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Tijdens een sliding liep hij een diepe vleeswond op aan zijn kuit. Volgens mij had hij flink de smoor in, toen hij van het veld strompelde. Zijn gezicht op de foto’s spreekt in ieder geval boekdelen! Dus was Pascal wederom uit de roulatie, want de wond was diep en moest worden gehecht. Op de website van FC Utrecht staat te lezen: ‘Er zitten dertien hechtingen in: drie onderhuids en tien bovenhuids,’ zegt Bosschaart. ‘Ik wil zondag (tegen RBC – Keevie & Ik) al graag spelen. Maar ik moet nog even geduld hebben en afwachten hoe de wond heelt. Die moet eerst echt volledig dicht zijn. Bij iedere stap die ik nu zet, rekt de huid iets op. Ik moet donderdag of vrijdag de groepstraining kunnen hervatten, anders komt de wedstrijd tegen RBC nog te vroeg.’
En dat moest voorkomen worden, want in Auxerre was hij hard nodig!

Een diepe wond

Iemand met hart voor het spel! Heel serieus ook. Maar aan de andere kant… Het is ook wel een schoffie als je Dirk Kuijt (ex-FC Utrecht) moet geloven die op een website schreef over de voetbalhumor die Pascal had uitgehaald. Hij rept over twee voorvallen, namelijk:
1. In het vliegtuig op de terugreis van een buitenlandse wedstrijd was technisch directeur Han Berger in slaap gevallen, met zijn schoenen uit. Toen heeft Pascal de neuzen van zijn schoenen eraf geknipt.
2. In het vliegtuig heeft Pascal een keer een sigaret in Dirks mond gestopt toen hij lag te slapen. En een foto gemaakt. Die is later geplaatst in de Voetbal International.

En wat hebben we hier dan van geleerd? Juist: niet slapen waar Pascal bij is!

Party na winst op Willem II

Een sjouwer, met een dodelijke trap, een leuk koppie, mooi halflang donker haar, een leuke glimlach, wat wil ik als toeschouwer nog meer? Dat Pascal blijft natuurlijk. Maar ja, wie ben ik om in de weg van een glansrijke carrière te staan? Niemand.

Toch zou ik nog iets willen zeggen: Pascal, als je kiest voor Man United (wat natuurlijk wel een goede carrièremove is) weet dan wel dat ze daar geen dropjes verkopen. Maar ach… als je tegen die tijd even doorgeeft waar je zit, dan wil ik best wel een kilootje naar je opsturen…

Op de tribune tussen de fans


zondag, december 14, 2003

Lieve Orka

Dag Keiko...

Keiko, de orka die Willy in de films Free Willy speelde is overleden, zo meldde de verschillende nieuwsbronnen op de radio gisteren. Vrijdag 12 december is hij overleden aan een plotselinge longontsteking. Hij is 27 jaar oud geworden.

Sinds ruim een jaar woont Keikoin de Noorse Taknesfjord. Keiko's verzorgers zeiden dat het dier niet meer te redden was omdat de ziekte zo plotseling optrad en de toestand van het dier snel verslechterde. Enkele uren nadat de verzorgers hadden opgemerkt dat Keiko lusteloos leek en geen trek in voer had, stierf hij.

Keiko, die anderhalf jaar geleden na een lange periode van gevangenschap begon aan een leven in het wild, was de ster in drie 'Free Willy'-films, waarin een jongetje vriendschap sluit met een orka en hem aanmoedigt over de muur van een aquarium te springen en van de vrijheid in de oceaan te genieten. In 1998 werd hij echt bevrijd: vanuit Mexico werd hij naar IJsland teruggebracht, nadat mensen die hem in de film 'Free Willy' uit 1993 hadden gezien, een campagne voor zijn vrijlating waren begonnen.


Keiko in zijn nieuwe aquariumthuis in Noorwegen

donderdag, december 11, 2003

Keevie & Ik

Regen

Het regent. En niet zo'n beetje ook.
Gaan Keevie & Ik al binnendoor met zijn tweetjes om de file's (die er meteen staan, vanaf de eerste druppel) te ontlopen, kom je in je eigen woonplaats op de rondweg in de file, want... er staan er weer eens drie op elkaar.

Okay het is ook wel ontzettend donker wanneer de weg nat is en de lantaarnpalen je hier en daar (in combinatie met vele koplampen) het zicht ontnemen door de weerspiegeling op het superzwarte natte wegdek.

Toch vragen Keevie & Ik ons het volgende af: waarom pas je dan niet je snelheid aan? Als we nu eens allemaal bij slecht weer de minimum snelheid aan gaan houden (dus gewoon de toegestane snelheid, misschien ietsjes langzamer, maar niet té, want dat is ook gevaarlijk) en voldoende afstand van elkaar nemen, zodat er nog ruim twee auto's tussen zouden passen en niet van die rare capriolen uithalen. Dan moet het toch helemaal in orde komen?

Want met het indrukken van je gaspedaal en dat idiote gerem de hele tijd, daar schiet je echt niet snel mee op. Doet Keevie ook niet. En wij zijn ook iedere avond op tijd, maar vooral veilig, weer thuis.

Keevie & Ik

Hellingproef

Altijd gaat het goed: komen Keevie & Ik stil te staan op een bergje, heuveltje, hellinkje of aflopende weg, handrem erop, koppeling op laten komen, handrem eraf, gas geven en keurig wegrijden. Oftewel: een keurige hellingproef.

Gister was één van die dagen dat het mislukte.

Parkeergaragetje rijden? Geen probleem! Korte bochten, niet te hard rijden, intensief sturen: Keevie & Ik redden ons wel. Maar gisteren, in een Amersfoortse parkeergarage, ging het niet helemaal zoals het moest. O, het rijden ging prima, maar ik kwam achter een auto op een zeer schuine oprit naar de volgende etage stil te staan.

Ik dacht: 'Hellingproef!' Dus trek mijn handrem op.
Keevie dacht: 'Ik ga weer naar beneden.'

Uiteindelijk heeft Keevie ons meningsverschil gewonnen en gingen we achteruit weer naar beneden en zijn daarna vol gas de helling weer op gegaan.

Soms hebben Keevie's nu eenmaal geen zin in een hellingproef...

dinsdag, december 09, 2003

I'm so prrrretty

Een superweekend!

Vrijdagavond begon het superdecemberweekend met een groots Sinterklaasfeest. We werden thuis zelfs met een bezoekje van Sint & Piet vereerd. Jammer dat ik er niet bij was...

Zaterdag was de laatste Script+ bijeenkomst van dit jaar. Maar we gaan volgend jaar naar een Masterclass, met dezelfde club (aangevuld met...) en dezelfde docent. Hartstikke gaaf!

Zaterdagavond won Utereg van Willem II, ook super! En heel erg knap. Nog gefeliciteerd jongens!

Zondag was een heel speciale dag. Niet alleen de kleine van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima werd geboren (genaamd, zoals ik zojuist heb vernomen: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria), maar mijn vriendin in Oostzaan was jarig. Nog gefeliciteerd wijffie!

En dan maandag. Goed, maandag is niet echt weekend, maar hoort nog wel bij dit superweekend. Met een andere vriendin ben ik in Carré naar The West Side Story geweest. En dat was prachtig gezongen en wij hadden een hoop lol!

En weetje wat ook super is... ik heb mijn manuscript gisteren naar de uitgever verstuurd...

Visituh!

3000!

17 oktober postte ik dat er 2500 bezoekers hier op mijn blog waren geweest, nu kan ik vermelden dat daar alweer 500 mensen bij zijn gekomen! 3000 bezoekers maar liefst. Gaaf hoor, om te weten dat er veel mensen zijn die geïnteresseerd zijn. Maar er zijn ook veel mensen die mij hebben gevonden via zoekmachines! Toch wel grappig nietwaar? Op naar de 5000, in dit tempo moet dat toch wel lukken dacht ik zo!

maandag, december 08, 2003

Beschuit met oranje muisjes

Oranjebaby

Gefeliciteerd Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima met jullie kleine!

zondag, december 07, 2003

Allemaal!

Polonaise


De jongens vieren feest: Utrecht won gisteravond met 2-0 van Willem II in Tilburg. Een verslag is niet nodig: dit is weer eens zo'n foto die meer zegt dan 1000 woorden! Forza Utreg!

vrijdag, december 05, 2003

Leuke Heren

deel 4



Goedheiligman in hart en nieren

Sinterklaas, wie kent hem niet?
Altijd vergezeld door een Zwarte Piet

Oeps… ik kon het even niet laten, maar met het grote Sinterklaasfeest van vandaag zit ik helemaal in de rijmpjes! Maar omdat de Sint ieder jaar weer uit Spanje naar Nederland komt, met cadeau’s, en hij altijd zo vrolijk is, verdiend hij ook een deeltje in de serie Leuke Heren.

Sinterklaas werd geboren in Patara, vlakbij Myra in Turkije, in een welvarend, Christelijk gezin. Zijn ouders stierven toen Nicolaas nog jong was. Hij had geleerd een toegewijde Christen te zijn en besloot zijn leven daaraan te wijden. De woorden: ‘Verkoop wat je hebt en geef geld aan de armen’, nam hij zeer ter harte. Nicolaas gebruikte zijn erfenis om anderen, die het harder nodig hadden, te helpen. Op jonge leeftijd werd hij Bisschop van Myra, waar hij door ging met weldoen. Algauw werd door het hele land bekend dat Bisschop Nicolaas de hulpbehoevenden hielp en kinderen en zeelieden beschermde. Daarbij strooide hij niet met pepernoten en deelde geen chocoladeletters uit, want die bestonden immers nog niet. Dat recept werd pas veel later uitgevonden.

Sint & AmerigoVeel van de Sinterklaastradities zijn voortgekomen uit de goede daden van Nicolaas. Een verhaal gaat als volgt: er was eens een arme man met drie dochters, die geen geld hadden voor een bruidschat. Hierdoor was het onmogelijk om te trouwen en zouden de dochters verkocht moeten worden als slaven. Op drie verschillende avonden, werd er door een mysterieus iemand, een zak met geld door het open raam gegooid, precies in de schoen die stond te drogen voor de haard. Door het geld konden de meisjes trouwen. En daarom zetten wij een schoen bij de open haard, kachel of in de gang en zitten de cadeautjes altijd in een zak.

WegwijspietSint Nicolaas is de patroon (beschermheer) van iedereen. Zeelieden (daarom reist de Sint met zijn stoomboot over zee) en kinderen zijn misschien de bekendste, maar hij hielp ook jonge bruiden en bruidegommen, vrijgezellen en parfum makers. Wezen en armen vielen ook onder zijn beschermende mantel. Net als piraten, prostituees, dieven, gevangenen en overvallers. Je hoeft helemaal niet 24/7 lief en braaf te zijn, Sint is zelf ook wel eens een beetje ondeugend… zolang het maar binnen de perken blijft natuurlijk!

Recht zo die gaat! Naar beneden scrollen, zou Wegwijspiet zeggen...

HoofdpietIeder jaar komt Sinterklaas uit Spanje aan met duizenden Zwarte Pieten. We mogen hier dan ook niet die twee andere leuke heren van het feest vergeten: Hoofdpiet en Wegwijspiet (de meest Recht zo die gaande Zwarte Piet die overal de weg weet). Pieten zijn zwart omdat ze door schoorstenen klimmen. Maar in de tijd dat Sinterklaas was geboren viel Myra onder Spaanse heersers en was het chic om knechten (meestal Moren) te hebben. In 343 werd Sint heilig verklaard. Daarom noemen we hem Sint Nicolaas (Sinterklaas voor vrienden). En op 5 december vieren we met zijn allen zijn verjaardag.

Fijne Sinterklaasavond! Niet te veel snoepen hoor.
Maar wel lekker genieten van de Sint en al zijn Pieten… *oeps*



Links
Sinterklaas.nl
Wegwijspiet fansite
Sinterklaas startpagina
De club van Sinterklaas


donderdag, december 04, 2003

Zie de maan schijnt door de bomen...

In de stemming

Ik ben al helemaal in de Sinterklaasstemming. Nog maar één nachtje slapen en dan... komt de Goed Heiligman en zijn Zwarte Piet weer bij ons thuis. Ik schijn ze alleen iedere keer net te missen, stom hè.

Om de stemming te vergroten: morgen een speciale Leuke Heren. En natuurlijk vandaag een Sinterklaasliedje.

Zie de maan schijnt

Zie de maan schijnt door de bomen
Makkers staakt uw wild geraas
't Heerlijk avondje is gekomen
't Avondje van Sint Nic'laas
Vol verwachting klopt ons hart
Wie de koek krijgt, wie de gard
Vol verwachting klopt ons hart
Wie de koek krijgt, wie de gard

O wat heerlijk zal 't zijn te spelen
Met die bonte harlekijn
Eerlijk zullen we alles delen
Speculaas en marsepein
Maar o wee o bittere smart
Kregen wij voor koek een gard
Maar o wee o bittere smart
Kregen wij voor koek een gard


En nee, het is niet: eerlijk zullen we alles delen, ik een beetje meer dan jij...

woensdag, december 03, 2003

I speak Whale...

Finding Nemo


Kleine Nemo

Als er één film is die je moet gaan zien, dan is het Finding Nemo wel. Ik kan het zeggen, want ik ben er gisteravond naar toe geweest.
Een hele gave film, door Disney & Pixar gemaakt (net als Monster Inc. en Toy Story), met bijna levensechte vissen, pelikanen, walvissen, haaien, meeuwen (mine, mine, mine), schildpadden (radical dude) en water. Heel veel prachtig geanimeerd water.
Het verhaal? Natuurlijk met een wijze les, een spannend plot en heel veel humor. Want hee, diep in de zee weten de dieren best wat humor is. Vooral als ze ineens Walvis' gaan praten, kunnen lezen, door een enge vis achterna gezeten worden et cetera. Ik heb genoten en kan de film aan iedereen aanraden.


Marlin en Dory

B'Day Countdown