Just me...

Een dag begint. De avond valt. Seizoenen wisselen. Alles verandert... ...ik ook... ...Weet jij nog wie je was?

zaterdag, april 26, 2003

Joepie!

Ik wil bij deze even van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat Wilma is...

GESLAAGD!

Van harte gefeliciteerd Wilma met het behalen van je tandarts Bul!
En een hele dikke kus!

woensdag, april 23, 2003

Hulp voor Zeehondjes

Zeehondencrèche Pieterburen

Help de zeehonden, surf vandaag nog naar www.zeehondencreche.nl of volg een van de links in dit bericht!Als het aan de Nederlandse politiek lag, zouden we geen zeehond meer over houden. Daarom vragen Lenie 't Hart, Keevie & Ik de aandacht voor het volgende. Alsjeblieft doe wat, want een Wad zonder zeehonden is een heel groot verlies...

Laatste nieuws...
DRINGENDE OPROEP


STEUN ONZE PROTESTACTIE NU! Klik hier!

HELP ONS ERVOOR TE ZORGEN DAT DE NEDERLANDSE POLITIEK ZEEHONDEN NIET IN DE STEEK LAAT


Zieke, gewonde en verlaten zeehonden (huilers) moeten we voortaan laten creperen als het aan het ministerie van LNV ligt. Dat staat in een nieuwe leidraad over zeehondenopvang die minister Veerman op vrijdag 28 maart naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hij noemt als redenen o.a. dat er nu "genoeg zeehonden in de Waddenzee zijn" en dat "opgevangen zeehonden een ziekte kunnen meenemen als ze worden vrijgelaten".
Dat is niet alleen onzin, het is ronduit schandalig! Je kunt toch niet je schouders ophalen en zeggen: "Ach, laat deze zeehond maar doodgaan, want er blijven er nog genoeg over". Dat is onethisch, want het is ieders morele en wettelijke plicht om dieren in nood te helpen. Een kwestie van beschaving.
En als er één zeehondenopvang is waar ziektes vrijwel honderd procent zijn uitgebannen, dan is het wel bij ons in Pieterburen. Viroloog prof. dr. Ab Osterhaus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft dit regelmatig bevestigd.
We moeten dit absurde plan dus tegenhouden. Daarom hebben wij als Zeehondencrèche direct geprotesteerd tegen het initiatief van de minister en een persbericht verzonden. Maar helpt u ons alstublieft bij onze protestactie! We hebben ieders steun echt héél hard nodig. Om druk uit te oefenen op de leden van de vaste kamercommissie van LNV, die zich binnenkort zullen buigen over deze voorgestelde leidraad. We kunnen ons niet voorstellen dat er één politieke partij is die het voornemen van de minister zal volgen en zieke, gewonde en verlaten zeehonden aan hun lot over wil laten, waardoor ze na een lange lijdensweg zullen sterven.

Klik hier om:
a. (Als u met meer personen wilt protesteren): een protestbrief met handtekeningenlijst te downloaden, die u met zoveel mogelijk handtekeningen naar ons kunt sturen, en die wij zullen meenemen wanneer we met de overheid over deze kwestie gaan praten.
Download de PDF-versie
Download de tekst-versie
b. (Als u alleen zelf wilt protesteren): om een persoonlijke protest/support-mail naar ons te sturen.

U laat de zeehonden toch niet in de steek? Bij voorbaat héél hartelijk bedankt.
Lenie 't Hart

Ik heb mijn kaartje al verstuurd. Doe alsjeblieft mee, het kost hooguit vijf minuten van je tijd...
Alvast hartelijk dank, namens alle zeehondjes.

dinsdag, april 22, 2003

Eeeeeennnn.... wie was u ook weer?

Testjes om schizofrenie te ontwikkelen...

Altijd al willen weten wie je zou zijn geweest bij de Simpsons? Welke Troetelbeer vergelijkend is met jouw karakter? Of welke Muppet je zou zijn? Veel testjes om je persoonlijkheid te bekijken vind je hier. De betere Muppettest vind je hier. En mag je gewaarschuwd zijn: lief in de ene test, wil niet zeggen dat je dat in een andere ook bent...

P.S. volgens de Muppet test ben ik Miss Piggy.
And I quote: "Warmly, enthusiastic, high-spirited, ingenious, imaginative. Able to do almost anything that interests them. Quick with a solution for any difficulty (Hiiii-yah!) and ready to help anyone with a problem. Often rely on their ability to improvise instead of preparing in advance. Can usually find compelling reasons for whatever they want." End Quote...

maandag, april 21, 2003

Uitstapje van Koekie

Koekiemonster bij de Muppets?

Ik was op zoek naar een nieuw WIE plaatje voor mijn weblog (zie hiernaast). En kijk eens wat ik tegenkwam. Koekiemonster in een kadertje van de Muppetshow! Blijkt dat de Sesamstraatbewoners ook een keer in de Muppetshow zijn geweest. Als Jim Henson en Muppetfan had ik dat natuurlijk moeten weten. Vooral als het om mijn favoriete Sesamstraatfiguur gaat! Meer weten over karakters en in welke aflevering ze te zien zijn geweest? Surf dan naar www.kermitage.com. Dat is echt de moeite waard voor iedere Muppetfan!

vrijdag, april 18, 2003

Pappsies CD-collectie

Marvin

Zo af en toe rommel ik tussen de CD's van me pappie. Ik moet toch gezellig eens op zoek naar al die mooie nummers van weleer? En waar kan ik die beter vinden dan in het CD rek van mijn ouders... Behalve dan in mijn eigen CD collectie (ik bezit álle, maar dan ook álle CD's van Elvis Presley). Maar goed, ik dwaal weer eens af... Het zit dus zo: ik rommel wat tussen de CD's en wie vind ik? Marvin Gaye. Blijkt dat in de kast gewoon het laatste Liveconcert van deze Motown/Soulzanger ligt. Dus: ik stop het in de CDspeler en wordt meteen verliefd. Ja, natuurlijk op die donkere, sensuele stem. Maar ook op één van de nummers op de CD. Het heet Distant Lover. En de woorden gaan als volgt:

You know, when you're in love and your lover leaves you
And you've got nobody, the lonely hours over here
Sittin' home and thinkin', you say:

Distant lover, darlin', ooo hoo hoo
So many miles away, ooo please
Oh please, baby, think about me
Hey, in misery
Oh say, baby, as I reminisce about your life
That we shared together
The promises we made, baby
Of the day you left, child
Then all of a sudden, if it may seem to explode
Now I gaze out my window, sugar, down a lonesome road, ooo

Distant lover, ooo, sugar
How can you treat my heart so mean and cruel
Didn't you know, sugar, that I dream
Of what I spent with you
I treasure it like it was a precious jewel, oh baby
Lord have mercy!

Oh baby, don't go
Please come back, baby
Ooo, something I wanna say
When you left to go away
No 'ther do I want, do you wanna have me plead and scream
Please! Please, oh please baby
Come back home, girl
Oh baby, come back
Oh oh


Mooie tekst hè... Eigenlijk moet je het hem gewoon horen zingen...

Distant Looooooooooooover

woensdag, april 16, 2003

Amstel Cup - naar de finale!!!

Lampies uitgedraaid

En we gaanne met zun alluh naar de Kuip
En we gaanne met zun alluh naar de Kuip
En we gaanne met zun alluh, gaanne met zun alluh
En we gaanne met zun alluh naar de Kuip


Ja ze hebben het weer geflikt, onze jongens van FC Utrecht! Gewonnen van PSV en nu in de finale van de Amstel Cup...!
Net als vorig jaar. Vanavond wordt beslist wie de tegenstander is van de FC! Goed gedaan jongens! Die 2-1 draaide bij PSV wel het licht uit!

En we gaanne met zun alluh naar de Kuip
En we gaanne met zun alluh naar de Kuip
En we gaanne met zun alluh, gaanne met zun alluh
En we gaanne met zun alluh naar de Kuip

Herhalen tot je scheel ziet van de kleur, of totdat je schor bent van het zingen, anders herhalen tot en met 1 juni, totdat je met je kont op het stoeltje in de Kuip zit, of op de bank voor de televisie....

donderdag, april 10, 2003

Nog een nickname!

Mystique

Mijn broer heeft al een tijdje een nieuw spel ontdekt: Marvel Heroclix. Met miniaturen van de helden of vijanden uit de Marvel comics (Spiderman, Daredevil, Avengers, Fantastic Four) loop je over een kaart, vlieg je over gebouwen of gooi je leuke voorwerpen naar elkaar toe. Heel geinig allemaal: vooral als je een Avengers team hebt (Captain America, Iron Man, Wasp, Scarlet Witch, Thor, Black Panther, om er maar een paar te noemen) waarmee je bijna de gehele Marvel wereld mee aan kan!
5 april was er in een Breda in een Comicstore een Heroclix toernooi. Hartstikke leuk, ik mee, heb ik een heel team (waarin de goede Iron Man) met mijn Mystique afgemaakt! Was lachen. De andere twee wedstrijdjes had ik verloren, maar ach... het gaat erom dat je plezier hebt.
En... het levert mijn weblog weer twee nieuwe links op: de Heroclix site en de Nederlandse Heroclix Community. Zie ook onder het kopje HeroClix in de links...
Keep on playing! Keep on having fun!

B'Day Countdown